welkom
Verslagen van ritten seizoen 2011 door leden.   Dien jouw ritverslag via dit formulier in.

Sluitingstocht, 16 oktober.

Door een mooie ochtendzon was de laatste tocht van dit wegseizoen zeker uitnodigend om hieraan deel te nemen. De opkomst was dan ook in alle drie de groepen goed te noemen.
De 50 kilometer werden in een rustig tempo gefietst door de regio, zodat iedereen fit was om in de middag het seizoen, met bijbehorende klassementen af te sluiten met een hapje en een drankje.
De dit seizoen opgestarte groep drie, heeft haar meerwaarde en bestaansrecht zeker al bewezen.
Terugkijkend op het seizoen, dan zijn er gelukkig weinig valpartijen en andere pechgevallen geweest, uitgezonderd de gebruikelijke lekke band.
Het clubmotto: samen uit, samen thuis, hebben we gezien met een goede samenhorigheid en clubgevoel, door het elkaar uit de wind houden of een duwtje in de rug als dat nodig was.
Om de winter goed door te komen zijn er clubleden die gaan spinnen of veldtoertochten gaan rijden, dit om een basisconditie te behouden op weg naar een volgend seizoen.

Iedereen een goede winterperiode toegewenst.

Theo Gevers

Regelmatigheidsrit, 11 september.

Dit jaar had de commissie een rondje uitgepijld globaal liggend tussen Volkel en Boekel. Dus eerst gelegenheid om ruim 20 Km warm te fietsen alvorens we als 4e groep starten.
Ongeveer 4 Km na de start maakt Bert Pepers in de bocht een schuiver op het plaatselijk natte wegdek. Gelukkig blijken de verwondingen mee te vallen maar moet hij toch besluiten om terug te keren.
Wij, Frank Govers, Herman Huismans en ondergetekende vervolgen onze missie hoewel we weten dat we onze opgegeven snelheid niet meer kunnen halen. We maken er maar een trainingsrondje van over de rustige wegen met veel draaien en keren en halen daarmee nog 3 groepen in.
De laatst vertrokken groep had ook pech, ze misten ondanks instructie van de organisatie vooraf, een pijl langs de Middenpeelweg en reden een aantal kilometers te veel. Dus ook kansloos voor de overwining.

De uitslag van deze 6e regelmatigheidsrit waar groep 3 nog niet sterk vertegenwoordigd was, volgt na onze sluitingstocht welke op 16 oktober plaatsvindt.

En op deze link is de route te zien die 3 keer afgelegd moest worden.

Mari

Zondag 14 augustus, 100Km, groep?

Ondanks de goede fietstemperatuur en het mooie schoongeregende wegdek was de opkomst vandaag zeer matig. Bij afwezigheid van ook de toerleiders zelf een tochtje gefietst langs de Maas.
Bij Hedel de Maas overgestoken, bij Grave weer terug. Mooie tocht.
Weinig andere fietsers gezien, wel veel naaktslakken die het weer blijkbaar uitstekend vonden.
Na exact 100 km was de hele groep (lees ondergetekende) nat, moe maar voldaan weer thuis.

Groeten, Hans van Oort

2e vakantie ritverslag.

Bert Pepers heeft een verslag van LBL geschreven welke hier is te lezen.

Tweedaagse, 25-26 juni Bitburg.

Via deze link het verslag van de tweedaagse, voor sommige 3 dagen, clubweekend. Verzorgd door Frank Govers. En ook zijn er de foto's te bekijken.


Zaterdag 18 juni, 13 Heuvelentocht Ravenstein.

Wakker worden, twijfelachtige weersomstandigheden, toch naar de club, 13 heuvelen 80 km(110) snel overeengekomen met 5 man,slechte benen ook met wind mee, wind tegen??? 6/7 bf alleen op kop denk ik!!!
Slechte benen, laat anderen maar rijden, slechte benen, nog slechtere benen, och was ik maar...............,12 uur thuis verrot. Morgen beter????
Jongens bedankt

Huub


Zondag 5 juni, Toertocht Megen.

Veel regen in de morgen maar toch vertrokken naar Megen, tevergeefs wachten op nog meer clubleden.
Om 08.45 toch maar vertrokken voor een prachtige tocht alleen tegen de elementen. De kranten stonden er vol van, de hoosbuien in de regio Arnhem. Bijna niet te doen in je eentje, maar dat heeft ook wel wat.
Een bijna aanrijding met een automobilist die meende effe te stoppen voor de regen en mij over het hoofd zag. Het grote pluspunt van de dag was dat ik overal op de 10 klimmetjes als eerste boven kwam. Daarna om 13.00 uur thuis in droog weer.

Jammer voor de organisatie met zo weinig deelnemers, het was een prachtige tocht

Huub


Zaterdag 21 mei, Lottum.

Lottum

Pauze tijdens tocht naar Lottum (L). Klik voor een vergroting.

Zaterdag 14 mei, Emmerich.

Pont Pannerden kanaal

Pont over het Pannerden kanaal. Klik voor een vergroting.

Zondag 24 april 1e Paasdag, Klimmen Banneux Klimmen.

Klik voor een vergroting
klimmen Banneux Klimmen klimmen Banneux Klimmen
klimmen Banneux Klimmen klimmen Banneux Klimmen

Zondag 17 april, Dijkentocht, groep 1.

Vandaag voor groep 1 een geringe opkomst. De reden hiervan was o.a. dat een aantal leden de Amstel Gold race live aanschouwde in Limburg. Dan kan de dijkentocht nog zo mooi zijn, een VIP behandeling van de Rabobank die sommige hadden, op de Cauberg sla je natuurlijk niet af.
Bij vertrek vanaf de Misse was er nog hoop dat er een aantal uit de wederom grote groep 2, vandaag met groep 1 mee zouden fietsen, zodat er voor beide groepen een betere verdeling was. Alleen Hans durfde de uitdaging weer aan zodat we maar met 6 leden waren voor de ruim 100 Km.
De ontpoppende natuur langs de dijk was schitterend op deze wederom zonnige dag, want wat het weer betreft kan het seizoen al niet meer kapot. Ook passeerde we in Aalburg langs de afgedamde maas nog een kerk in aanbouw!? Ja, we zaten dus weer op de bible belt.
Na de koffie in Heusden ging de gemiddelde snelheid mede door wat tegenwind aardig naar beneden, desondanks waren we toch rond half twaalf thuis en hadden we lekker getraind voor KBK waar we eerste paasdag aan deelnemen.

Mari


Zondag 20 maart, groep 1.

Een goede opkomst vandaag, maar liefst 51 leden waaronder verschillende nieuwe vertrokken deze morgen verdeeld over 3 groepen. Groep 2 was de grootste met 26 leden en zou zich later opsplitsen. Groep 2 had nogal wat pech onderweg. Jan vd Heijden en Bert vd Oetelaar gingen onderuit in Reek als gevolg van een botsing met een paaltje. Het zag er niet zo goed uit voor Jan die met de ziekenwagen werd afgevoerd. Het blijkt dat de verwondingen mee vallen en we hopen Jan weer snel terug te zien. Ook groep 3 had een uitstekende opkomst. Voor de 2e tocht in het bestaan van deze groep waren er 10 deelnemers.

Groep 1 ging vandaag met 15 deelnemers naar de môskant om via de dijk richting Grave te gaan. Koffie had Herman besproken in een cafe aan de dijk bij Demen waar even later ook TWC Volkel belandde. De kastelein had hiermee zijn dagomzet al mooi binnen. Tijdens de koffie werd, gezien het prachtige weer, besloten om er wat meer kilometers aan te plakken. Dus koers gezet naar de Heumense brug om via de Graafsedijk in Escharen uit te komen. Thuis komend hadden we er 90 km op staan.

De toerkalender commissies hebben voor dit jaar erg hoge ambities. Zowel groep 1 als 2 hebben een totaal aantal kilometers van ruim 5200. Dit is nog zonder de regelmatigheidsrit en de 2 daagse! Dat betekent dus dat er op een groot aantal zaterdagen kilometers gemaakt kunnen worden. In tegenstelling tot voorgaande jaren ook op zaterdagen na de 2 daagse. Hiermee komt het clubkampioenschap in een ander daglicht te staan. De kampioen in spe zal nog meer aan de bak moeten en het lastiger krijgen dan voorgaande jaren. Wellicht wordt de slag om de meeste kilometers minder voorspelbaar en spannender.

MariOpeningstocht, zondag 13 maart.

Vanaf dit seizoen is er binnen de club de mogelijkheid om aan te sluiten bij de nieuwe groep 3, waarbij afstand, snelheid en vertrektijd zijn aangepast aan de wensen van een aantal leden.

Met een achttal vertrekkers was dit een mooie opkomst, en is mede hierdoor een goede start gemaakt.
Ook bij groep 2 en 1 was de opkomst goed, iedereen had weer duidelijk zin om mooie tochten op de weg te maken. Diverse leden waren helemaal gemotiveerd, en wilde graag hun nieuwe fiets uitproberen.

Bijna traditioneel was de openingstocht naar Heeswijk-Dinther waar de fietszegening plaatsvond.
Gastvrij werden wij ontvangen met koffie door de organiserende tourclub " De Kachelders".ritverslagen

Na een passende toespraak met zegening van Pastor Joost Jansen, (deze is zelf ook een fervent fietser) is er ook nu weer een gedeelte van de uitgezette tocht gefietst. Met wat draaien en keren, en zestig kilometers op de teller kwamen we weer in Heesch aan.

Gezamenlijk is er (ook dit wordt traditioneel) met een totaal van 47 leden nog gezamenlijk koffie en gebak genuttigd, en gezellig nagekeuveld, waarbij diverse ideeën en plannen voor de rest van het seizoen kwamen bovendrijven.

De start van dit seizoen was goed en hopelijk veelbelovend.

Met sportieve groet

Theo Gevers
^ Top ^