Tweedaagse 2011, 25-26 juni, Bitburg Duitsland.

De organisatie had gekozen om de tweedaagse door te brengen in Bitburg en omgeving gelegen in de Eifel van Duitsland. Deze keer kan er beter gesproken worden van een driedaagse namelijk vrijdagmorgen vetrokken een aantal wielrenners om die dag te gaan fietsen in Bitburg en omgeving. Compliment voor deze heren.

De overige vertrokken zaterdagmorgen samen met de begeleiders van de volgauto. De begeleiders hebben ons op de nodige momenten (na de klim) perfect bijgestaan met drank en eten en indien nodig onderhoud aan de fiets.

De organisatie had een luxieus hotel/ restaurant in het hartje van Bitburg uitgekozen. De deelnemers waren er erg over te spreken.
bitte ein bit
Nu iets over het fietsen. Vrijdag zijn zoals ik al eerder schreef een aantal fanatiekelingen vertrokken en hebben die dag een tocht van 110 km in de omgeving van Bitburg gefietst. Het weer zat jammer genoeg voor hun niet mee ( pittige buien ) maar dat heeft deze heren niet weerhouden om toch te vertrekken. Van sommige heren begreep ik dat er tijdens een overzichtelijke afdaling hoge snelheden ( 80 km/uur ) waren bereikt. Bij deze heren was overigens zaterdag conditioneel weinig aan te merken en fietste ze even vrolijk de bergen weer op.

Zaterdag zijn we in de regen vertrokken maar gelukkig hield deze bui na ongeveer 90km op en konden we de laatst kilometers drogen/opwarmen. Deze dag is totaal 136 km gefietst. Het was een mooie tocht met veel klimwerk.

Zondag brak de zon door en werd het een schitterende dag. We hebben die dag 90 km gefietst. In deze tocht werden we regelmatig verrast door de GPS doordat deze ons richting onverharde wegen stuurde. Gelukkig was er in de volgauto ook een GPS aanwezig en is na overleg besloten dat de volgauto een koploper werd. Uiteindelijk hebben we toch nog een mooie tocht met een aantal pittige klimmen gefietst.

De beheerders van de GPS hebben een compliment verdiend. Zij hebben ons drie dagen door een prachtige omgeving geleid. Iedere dag was er voldoende klimwerk aan bod. Het mooie van de drie dagen was dat groep 1 en 2 samen hebben gefietst waarbij na iedere lange klim op elkaar werd gewacht. Zo kon tijdens het klimmen een ieder zijn eigen tempo bepalen.

Na ieder fietstocht en douche gingen we gezamenlijk lunchen in het restaurant. Hier werden nog eens de hoogtepunten van de tocht besproken onder het genot van een Bitbug biertje. Na de lunch zijn we de stad Bitburg gaan verkennen. Ook deze verkenning is goed bevallen bij de TWC leden.

bitburg profiel


Al met al kan geconcludeerd worden uit de reacties van de TWC-leden dat de driedaagse goed geslaagd was.

Namens de TWC deelnemers en mijzelf wil ik de organisatie ( R. Wijen, R. Peeze Binkhorst, B. Buters, W. vd Ven en J. van Berkom ) bedanken evenals de begeleiders ( T. van de Akker, M. van Nistelrooij en B. Buters ) en de GPS beheerders ( H. Huismans en J. Hendiks ).

F. Govers.

Hier een impressie d.m.v. foto’s.
^ Top ^