Een kort verslag van de Tweedaagse 23-24 juni 2007

Winterberg, groep 2 van 3.

Zaterdag om 6.00h vertrokken naar Winterberg. 21 fietsers en 2 clubleden, Jo en Gerard op de bus als begeleiders. De bus werd gesponsord door Siba autobanden.

Aangekomen in het hotel weer even een gestoei voordat iedereen een slaapplaats heeft. Nog even koffie drinken voor we vertrekken.
Eerst mogen we een flink stuk afdalen. Wel leuk maar hoe langer dat duurt des te langer moet je ook weer klimmen. Maar goed na 11 kilometer mogen we dan toch gaan klimmen. Want daarvoor gaan we toch hier fietsen. Links en rechts vallen buien en we fietsen vaak over een nat wegdek maar echt veel regen hebben we gelukkig niet. Na ruim 60 Km besluiten we om wat te gaan eten. De keuken is eigenlijk nog niet open maar we kunnen wel een Strammer Max krijgen. Na aan de groep uitgelegd te hebben wat een Strammer Max is bestellen we allen dus een uitsmijter. (Kijk hier voor de uitleg). Niet echt voedsel als je nog een inspanning moet leveren voor de meeste was het dan ook tevens de laatste Strammer Max tijdens het fietsen. Tijdens de laatste klim en het toetje, op en neer naar Kahler Asten met 841 meter het hoogste punt uit de regio, krijgen we toch nog een bui zodat we nat in het
hotel aan komen. Maar met een haarföhn die in de kamer aanwezig is kun je uitstekend je wielerschoenen drogen.

Na de douche tijd voor het diner. Het zal niemand verassen dat dit een grote schnitzel was. De meeste gingen na een paar pilskes op tijd naar bed en een enkele gingen het dorp in om Jong Oranje te zien winnen.

Zondag een kortere rit van 110 Km. We vertrekken als laatste groep en na ongeveer een uur halen we de eerste groep in. We rijden waar het kan kop over kop en na 50 Km hebben we de tweede groep in het vizier. We besluiten om ze de voorsprong te laten behouden. Want tweemaal in het weekend ingehaald worden zou wel heel slecht voor hun zelfvertrouwen zijn.
Op gegeven moment missen we een afslag. Dit kwam omdat we te snel afdaalde voor de GPS die Herman op zijn stuur had. Dan blijkt dat we weer een stuk terug moeten en dat we uiteindelijk 9 Km extra hebben gefietst.
-----------------------------------------------------------------------------
De routes zijn met behulp van de GPS op Google maps gezet.
Kijk hier voor de route van dag 1
En hier voor dag 2
-----------------------------------------------------------------------------
Tot slot.
Gezien de reacties waren alle deelnemers weer dik tevreden en kunnen we terugkijken op weer een geslaagd clubweekend.
Voor volgend jaar zijn er alweer volop ideeën. De gedachten gaan blijkbaar uit naar een vlakke tocht. Er werden er volop goede herinneringen opgehaald aan
soortgelijke tochten uit het verleden zoals rondje Nederland.
We wachten af. Organisatie bedankt.

Groeten Mari

Kijk hier voor het verslag van groep 3.

Kijk hier voor de foto's

 

 

^ Top ^^

Made in His  sinds 2001 ©   info@twcdevoorsprong.nl   Ontwerp: Ginderwijd.nl        sitemap