welkom
Verslagen van vakantie ritten seizoen 2012.   Dien jouw ritverslag via dit formulier in.

Mallorca, april 2012.

Dinsdagnacht 24 april, na de regenachtige Reichswald Tour, vertrokken we voor 8 dagen met de familie naar Mallorca. We vlogen vanaf Düsseldorf en na circa 2 uur landden we op Palma de Mallorca om vervolgens met de bus naar Port d’Alcudia in het noordoosten van het eiland te gaan. Mallorca is een echt fietseiland, al is het weer er meer seizoengebonden dan op de Canarische eilanden, waarover Mari eerder schreef.

mallorca

Fietsen stond niet centraal, maar Henri en ik hebben toch een aantal mooie tochten gemaakt. Het eiland biedt allerlei mogelijkheden om georganiseerd te fietsen, en de pro-tour ploegen strijken er regelmatig neer ter voorbereiding op het seizoen. De wegen zijn goed, mooie omgeving en het verkeer is gewend aan veel fietsers. Het eiland biedt geen hooggebergte, het hoogste punt ligt rond de 800m, maar is daarentegen ook vrijwel nergens vlak. Aan de westkant zijn de meeste bergen: de Serre de Tramuntana.

Wij hadden een fietskaart gekocht met daarin routes opgenomen, waarvan we er 3 hebben gefietst. De eerste voer van Port de Pollenca naar Far de Formentor en weer terug. In totaal zo’n 60 km, met daarin zo’n 3 beklimmingen tot circa 200m. Zeker de groen aangegeven wegen die staan voor weinig verkeer, fietsen heerlijk en slingeren door het landschap. De tweede tocht ging van Port de Pollenca via Can Picafort, Petra, Sa Pobla weer terug en bedroeg zo’n 115 km en was een wat meer vlakke tocht. Soms even stoppen om de kaart te checken, maar dan is de weg er goed te vinden. We hadden wel wat geluk, de meivakantie viel vroeg hier dus het was er nog rustig en het weer was echt goed.

De derde route had de stevigste klim. Van Port de Pollenca naar Lluc op bijna 600m om vervolgens via Campanet weer terug te fietsen. Na al die grijze regenachtige weken voorafgaand aan de vakantie, was het heerlijk om daar te fietsen. Wel hadden we de gehele week een stevige wind al is dit waarschijnlijk niet ongewoon op Mallorca.

Mallorca is een aanrader voor een fietsvakantie in het voorjaar!

Bjorn en Henri

^ Top ^