Verslagen van vakantie ritten door leden.   Dien jouw verslag via dit formulier in.
Vakantie verslag Spanje, juni 2010.

Als afsluiting van onze vakantie in Spanje zijn we op bezoek geweest bij Gerard en Nelleke van Alphen. Gerard is jarenlang lid van onze club geweest en lid af sinds hun emigratie naar Spanje in 2009.

Het was altijd mijn wens geweest om Gerard en Nelleke op te gaan zoeken in Spanje als de bouw van hun huis voltooid zou zijn en nu was het dan zover. Dit was het juiste moment om bij hun op bezoek te gaan; wij gingen op rondreis door Spanje en hun huis zou rond deze periode klaar zijn.

Zij hebben hun droomhuis gebouwd in de driehoek Barcelona/La Fresneda/Valencia. Ongeveer 3 uur rijden vanaf Barcelona maar dan het binnenland in, in het plaatsje La Fresneda. Dit is een historische prachtige plaats met hele mooie oude gebouwen.
Rijd je het plaatsje uit dan ga je op een gegeven moment de olijfboom landerijen in en dan ligt daar verscholen, tussen de olijfbomen, hun landhuis omgeven door 1 hectare grond, en omgeven door etages met nu nog veel onkruid. Op ongeveer 20 m hoogte boven hun huis, maar wel 15 min lopen, ligt een camping waar wij deze dagen hebben gestaan.

Aangekomen op de camping zagen wij hun huis, wat we kenden van de fotos, al liggen.
Na installatie van onze sleurhut, hebben we onze fietsen gepakt om Gerard en Nelleke op te gaan zoeken. Helaas, daar aangekomen bleek er niemand thuis te zijn. We zijn toen maar zo vrij geweest om het geheel alvast te bewonderen. Nou het was schitterend. 2 Prachtige terassen, schitterend metselwerk en wat ik wel heel mooi vond was het dak. Prachtig gedekt met oude pannen en op de speciale spaanse manier, dit voor degene die regelmatig in Spanje komen en het dan wel kennen.
Ja dan maar vast het dorp gaan verkennen nu ze er toch niet waren. Dit schrijf ik hier nu wel heel gemakkelijk, maar hun oprijlaan van ik denk toch wel zon 600 m. is bezaaid met stenen en keien en dan ook nog wat klim- en daalwerk. Nou voor ons Miek viel het niet mee om zo te fietsen, dit hebben we dan ook niet meer gedaan. Als we naar hun toe gingen dan de bergschoenen aan en lopen. Gesloten schoenen was gemakkelijker om te lopen maar ook veiliger i.v.m slangen! Ja echt die lopen daar zo in het wild.
Na in het dorp een lekker pilsje te hebben gedronken moesten we weer terug naar onze camping. Onderweg worden we ingehaald door een spaanse jeep en heel toevallig waren dat Gerard en Nelleke. Na even gekletst te hebben zijn wij naar onze camping gefietst, hebben onze fietsen tegen de boom gepland, onze bergschoenen aangetrokken om hun stulpje van binnen gaan te bekijken. Nou in een woord GEWELDIG.
Ja ze wonen daar, als je er van houdt, schitterend.
Na lekker geborreld te hebben spraken we af om de volgende dag te gaan fietsen en de dames zouden koffien en s avonds zouden we lekker barbequen, want uiteraard hebben ze een prachtige buiten barbecue aangebouwd aan hun huis.

Alhoewel de conditie van de ambtenaar annex bouwvakker wat te wensen overliet na een jaar van bouwen, heeft hij mij wel een prachtig stukje Spanje laten zien. We hebben geklommen en op wegen gereden waar je geen auto tegen komt.
De dag hebben we afgesloten met een heerlijke barbecue en de nodige wijntjes.

De volgende dag werden we opgehaald om de omgeving met de auto te gaan verkennen zodat we wat meer van het binnenland zouden zien.
Ja we hebben het prachtigste natuurschoon gezien onderleiding van onze Spaanse gidsen.
Op tijd gestopt voor een hapje en een drankje hebben we zo de dag volgemaakt van s morgens 10 tot s avonds 9. Een geweldige dag.
Ja en dan de volgende morgen toch weer een fietstocht, want er waren nog veel meer mooie wegen om te klimmen en te dalen en alles zonder het hinderlijke verkeer van Nederland. Ik merkte al meteen dat zijn jarenlange fietservaring al aan het terug komen was, al fietst Gerard hier wel meer op de mountainbike. Je hebt hier prachtige valleien waar je geweldig kunt mountainbiken. Zoals je wel merkt alle gelegenheid om te fietsen en te mountainbiken.

s Middags hebben we nog een rit en een wandeltocht in de omgeving van hun huis gemaakt en s avonds werden we weer verwent met een overheerlijke maaltijd met de nodige wijntjes.

Namens Gerard en Nelleke moesten wij jullie allemaal de groeten doen vanuit een zonnig Spanje.

Wij willen Gerard en Nelleke heel hartelijk bedanken voor hun gastvrijheid en de tijd en energie die ze aan ons besteed hebben. Het was geweldig,

Chris en Mieke van Herpen.
                   Klik op de foto's voor een vergroting.


 

^ Top ^