Clubweekend 2008, Heesch-Nijverdal-Heesch

2 daagse zaterdag en zondag 7 en 8 juni.

Groep 1


Het is misschien niet opgevallen maar wij groep 1 heeft hem ook gefietst DE 2 daagse. Met veel minder succes dan HUN groep 2 wat daar is alles koek en uitsmijter.

Wij waren dan wel op dag 1 ver uit het snelste met een ½ uur later vertrekken, en ¾ uur eerder aan komen. Het lag misschien daar aan dat bij het avondeten de harmonie tussen de groepen ver te zoeken was zeker omdat woorden verdraaid worden en of verkeerd opgevat. Maar dit alles kon onze eetlust niet bederven wat dat was wel goed op de TV na. Dan maar naar het centrum waar we een supergezellige avond gehad hebben, Ik moet zeggen ik heb zelden zoveel gelachen. We hebben in onze groep en jawel zelfs in Hun groep een heuse Lap Dancer. Ook is er in de late uurtjes nog gevist op goudvissen.

Ook heeft 's-nachts nog iemand zijn ingewanden omgekeerd, en de rest van de kamer slechts 1uur slaap gegund. Zijn wij 's-morgens toch gewoon weer op de fiets gesprongen. En we moesten weer een ½ uur na HUN starten, geen probleem dus aan de gang over mooie binnenwegen in een gestaag tempo. Dat wil zeggen 34 gemiddeld en ja daar zaten HUN aan de koffie, Ja missie geslaagd binnen 85 km ingehaald zou je zeggen. Dan wij ook even aan de koffie, even pilletje voor Ad. Nog even 2 tussensprints gewonnen door …. wie anders, HUN weer ingehaald en op naar die heuvel bij Amerongen. Daar liep alles mis, er werd te hard doorgereden op kop, en te laat achterom gekeken dus verkeerd, Herman de navigator van ons zat er niet bij. Omdraaien na +/- 4 km dijk. Intussen zaten HUN bij het pont. Dan raak je zomaar een ½ uur kwijt.

En dan ben je later op de afgesproken plaats dan je gewild had. Maar goed als je dan mannen van toch meer dan middelbare leeftijd daar zo enthousiast over ziet worden en bijna of helemaal met een harde richting huis fietst, dan denk ik het is meer dan goed zo. Maar als je dan denkt dat wordt dan gezellig samen een pilsje pakken dan heb je het mis ook op DIT terras gingen HUN op een andere plek zitten, weer jammer.

Kortom het was een meer dan geslaagd weekend. Een puike tocht mooie streken en ideaal van huis vertrekken met de fiets .

Kleine kanttekening van verslag van HUN ,,,, David versloeg Goliath op eigen kracht zo ook Nederland bij Italië en daar wil ik Frankrijk ook nog bij zetten.

Fred vd AkkerHoogte profiel tweedaagse. Duidelijk te zien de klimmetjes bij Hoch Elten, Holterberg,
Veluwe en de Amerongense berg.

 

2 daagse zaterdag en zondag 7 en 8 juni.

Groep 2

Hoe Nederland Italie versloeg, hoe David Goliath versloeg en hoe groep 2 groep 1 versloeg.

Zaterdag 7 juni 2008 (groep 2) 180 km

Wij vertrokken met 9 man op zaterdagmorgen om 8.15u in Heesch voor een schitterende tocht van 180 km via een stukje Duitsland naar Nijverdal. Alles zat mee, perfect weer, wind mee, een leuke groep en geen pech onderweg. We zijn onderweg een paar keer gestopt voor koffie en 's middags in Ruurlo voor een uitsmijter. We hebben rustig gereden omdat we wisten dat de finale pas op zondag was. De echte uitsmijter op zaterdag volgde aan het einde van de tocht, nl. de Holterberg. Hier hebben we met een aantal mensen flink doorgetrokken en op het eind op weer gehergroepeerd zodat we als groep bij het Stayoke hotel in Nijverdal aankwamen.
Na het douchen hebben we een lekker pilsje gepakt om onze vochtvoorraad weer op peil te brengen. Sommige mensen hebben uiteindelijk iets meer genuttigd dan nodig was voor hun vochtvoorraad, maar dat maakt niet uit het was gezellig.
Op een gegeven moment moesten er afspraken gemaakt worden over de hergroepering van groep 1 en groep 2 op zondag omdat we allemaal tegelijk als groep bij het Tunneke wilden arriveren. Er waren er zelfs bij die eerst thuis wilden gaan douchen omdat ze dan nog ruim op tijd bij het Tunneke waren om groep 2 te zien arriveren.
's Avonds hadden we een goed buffet zodat we onze energievoorraad weer goed op peil konden brengen voor; inderdaad, de finale op zondag. Onze groep is toen redelijk op de tijd naar bed gegaan voor inderdaad, de finale op zondag.

Zondag 8 juni 2008 (groep 2) 165 km

Op zondagmorgen vertrokken wij weer met 9 man, die opmerkelijk goed hersteld waren van de inspanningen van zaterdag voor weer een schitterende tocht van 165 km. Het tempo zat er goed in. Wederom zat alles mee, het weer was perfekt, er stond geen wind van betekenis, geen pech onderweg, weer een mooie route en af en toe verzorging onderweg door de begeleiders met de volgwagen Tonnie en Peter. We wisten wat er die dag zou komen; de finale. En toen gebeurde het, na de beklimming van de Amerongse berg bleek dat groep 1 verkeerd gereden was, en wij dus groep 1 passeerden. Wij stonden als eerste op het pont van Amerongen en het pont voer gelukkig al weg voordat groep 1 in de gaten had dat ze verkeerd zaten.
Nu blijkt maar weer eens dat brute kracht en lomp geweld geen garantie is om te winnen. Ik heb zelfs gehoord dat er in groep 1 mensen fietsen die wel 60 km/uur kunnen fietsen maar het niet kunnen schrijven. Zo zie je maar weer met een beetje slimmigheid en een beetje nadenken en navigeren kom je veel verder. Nadat wij weer aan vaste wal stonden hebben we natuurlijk wel even alles op alles gezet om voor groep 1 bij het pont van Oijen te arriveren en uiteindelijk is dat gelukt, we hadden zelfs nog 15 minuten over, er gingen bij ons zelfs stemmen op om maar meteen door naar huis te rijden zodat wij gedoucht op het terras bij het Tunneke konden wachten op het arriveren van groep 1, maar dat hebben we maar niet gedaan, de vernedering was al groot genoeg.


Al met al hebben we een schitterend weekend gehad met erg mooie routes door onbekende streken en ik wil de clubleden die het weekend georganiseerd hebben bedanken voor de goede organisatie.

Peter v.d. Heijden
 


Kijk hier voor de foto's en de GPS route.

 

 

^ Top ^

Made in His  sinds 2001 ©   info@twcdevoorsprong.nl   Ontwerp: Ginderwijd.nl        sitemap