Een kort verslag van de Tweedaagse 25-26 juni 2005

 

Dit jaar ging de Tweedaagse naar Sauerland in Duitsland. Een gebied wat qua fietsen te vergelijken is met de Eifel. Veel klimwerk dus. Op zaterdag een afstand van 145 Km en zondags een kortere rit van 110 Km. 
Na een reis van ruim 2,5 uur over de duitse snelwegen arriveerden we in Niedersalway. Een klein plaatsje met een schitterend hotel. Ook een goed hotel wat eten en drinken betreft zoals we gewend zijn in Duitsland.
Meteen na vertrek op zaterdagmorgen moest er geklommen worden de Hasenknick omhoog en dat zou zo de gehele afstand doorgaan. (Zie ook het hoogteprofiel van de dagen). Hoewel het weer goed was viel er in de middag toch een flinke bui. Groep 4 zat er midden in, groep 3 had net de steile klim Oesterberge gehad en kon schuilen, groep 1 en 2 zaten nog te pauzeren en waren blij dat ze lang op hun eten moesten wachten. Na de bui was het opletten want het schuim stond op de weg, glad dus. Was het al rustig met het verkeer nu was er helemaal geen verkeer meer te zien op de doorgaans goede wegen. Het zwaarste stuk van de dag was bij de plaats Ramsbeck. De kruising oversteken en daar lag een lange rechte klim. Het leek vals plat maar het bleek een zware klim te worden. Bijna op het einde van de eerste dag nog een klim van 14 % voordat ieder moe maar voldaan in het hotel aan kwam. Het vele klimwerk op deze dag waaronder een aantal lange klimmen van 5 tot 9 Km werd als zwaar ervaren. Er zaten nauwelijks vlakke stukken in waardoor je weinig tijd kreeg om te herstellen. Er werd dan ook geroepen van "ik kom hier nooit meer terug". Sommmige waren niet van plan om op zondag nog op de fiets te stappen. Maar een paar glazen bier en een goede, voor sommige korte, nachtrust deed wonderen.

klik op de plaatjes voor een groter exemplaar. Meer foto's zie onder.

              

                        

Hoogteprofiel zaterdag.                 Hoogteprofiel zondag.


Zondag vroeg uit de veren om te ontbijten. En om 8.30h vertrokken groep 1 en 2 weer. Vandaag een kortere afstand met uiteraard ook minder hoogtemeters. De eerst lange klim was bij Plettenberg. Pas hier passeerde groep 3 de eerder vertrokken groep 1 en 2. Toch een teken dat ze beter reden dan op zaterdag. Echter de voorsprong die groep 3 had moesten ze al weer snel afgeven omdat onze voorzitter de routerol terug begon te draaien! Waardoor we dus de   verkeerde weg namen. Bij Arnsberg weer een klim met een behoorlijke lengte en daarna de laatste van het weekend om na 110 Km terug te keren bij het hotel. Het was vandaag niet alleen een kortere afstand maar er zaten ook meer vlakke stukken in. Waardoor het minder zwaar was als zaterdag.
Traditie getrouw naderhand bij Pellus nog wat gedronken met familie. 

 

Voor meer foto's die onze begeleiders hebben gemaakt kijk op de albums

Fotoalbum 1
Fotoalbum 2


 

^ Top ^

Made in His  sinds 2001    info@twcdevoorsprong.nl   Ontwerp: Ginderwijd.nl        sitemap