welkom
Tweedaagse weekend, 9-10 juni.

Zaterdag 9 juni ’12
Vertrek vanaf de Misse vanaf 7.00 naar Nijverdal.
De groepen waren al ingedeeld zodat iedereen al wist bij welke groep iedereen zat. Het was mooi geregeld dat de kamers al klaar waren en iedereen zijn spullen in de kamer kon leggen en kon omkleden.
Rond 9.00 uur was iedereen gereed en konden wij met 12 man (groep 2B, groep Wout) vertrekken voor dag 1, 150-160 km.
We fietsten over mooie wegen, glooiend, weinig dorpen, door Nederland en trokken Duitsland in. Na een uur was er al een glooiend terrein waar we al een achterblijver constateerden. We dachten dat die op zijn eigen ritme reed. We wachtten even en trokken weer verder. Na diverse kleine hellingkjes, glooiingen waren we er al achter dat er 2 waren die het toch moeilijker kregen. De wind was hierbij ook een boosdoener, zeker om ze terug te brengen en uit de wind te houden. De bus was al gebeld, er zou ingestapt worden zodra de bus er was (pisnijdig was deze fietser op zich zelf).
Doordat we in Hardenberg geen koffie dronken, we zagen niets langs de route, fietsten we de grens over. Hierdoor was het uiteindelijk pas na 3 uur fietsen pauze. Een “restaurant”gevonden om te pauzeren, met lunch?? Groep 1 kwam net naar buiten, er was genoeg te eten werd er nog geroepen. Allereerst werd er koffie besteld. Kunnen we ook iets eten?, werd er geroepen? Ja dat kan, maar de kok moest nog gebeld worden. Die zou er dan zijn na 10 min. Tja, we hadden nog niet gepauzeerd, dus tijd genoeg. De bus was inmiddels nog niet gearriveerd. Onze fietser die een slechte dag had, kwam behoorlijk wit terug uit het toilet. Een spuit geplaatst of een krampaanval?? De skonne kok was inmiddels binnen en de schnitzel, soep en eieren kwamen op tafel. Zo dat was lekker na 3 uur fietsen.
De bus gebeld, die stond bij een kasteeltje ergens te wachten, op zo’n 7 km van ons vandaan. Ja, ja 7 km, het waren inmiddels weer zo’n 20 km voordat we de bus zagen. Onze fietser die de slechte dag had, riep: ik probeer het nog 10 km. Het was niet meer nodig die bus, uitrijden was het advies wat goed werd opgevolgd.

Uiteindelijk was het het glooiend terrein en de zeer harde wind die het toch voor meer mensen moeilijk maakte. Na 5 uur fietsen bereikte we het eindpunt, Nijverdal. Al met al, een mooie tocht door een heel mooi gebied, over goede wegen en weinig drukke punten. 158 km op de teller. Moe maar voldaan pakten we een vlugge douche voor de “geweldige voetbalwedstrijd”. Na de wedstrijd werd het buffet geopend en vloeide de gele spa rijkelijk.

Tweedaagse 2012 groep
Deelnemers en begeleiding tweedaagse 2012 te Nijverdal.  (klik op foto)

Zondag 10 juni 2012.
Na een goed ontbijtbuffet, werden de fietsen weer gepakt en gestart voor dag 2. We waren inmiddels ingekrompen, 9 man over. 3 man naar groep 3. De temperatuur was aangenamer, de wind minder, het beloofde een mooie dag te worden.
Na een 20 minuten werd er al een lekke band geconstateerd. Even later weer op de fiets en binnen 500 meter was het weer bal, lek! De buitenband bleek niet gecontroleerd te zijn. Een klein steentje was de boosdoener. Uiteindelijk koste het ons toch een 15 tot 20 min, wat ons later besloot om een kleine lus af te snijden.
Onze fietser die gisteren een slechte dag had, deed goed mee. Welke dokter heeft hij? Waar heeft hij dat spul gehaald?? We pakten onderweg een lekker bakske koffie, appeltaart was er niet, jammer.
Wat ons opviel onderweg waren de rustige wegen. Geen kip op de weg. Op bed of in de kerk? We hadden de route bestudeerd om een lus af te snijden, de Holterberg wilden we als slagroom op het toetje niet missen. We hadden een binnendoor weg gevonden en toen we daar naar toe reden vonden we ook nog een leuk terras voor de lunch. Na deze omeletten met asperges die bij enkele toch zwaar op de maag lagen, (nitrogas) kwamen we weer op de route terug.
Het park bij de Sallandse heuvelrug werd ingereden en daar werd al duidelijk dat Rudolf de meester-klimmer was. Hij was meteen weg. Geen centje pijn. 2 vingers in de neus, zoals ze het wel eens mooi kunnen zeggen. Het is een mooi park, leuke klimmetjes. Wel oppassen voor het verkeer en mede fietsers.
Einde van het park hadden we op elkaar gewacht en gezamenlijk naar het einde gereden. Uiteindelijk toch weer een 110 km op de teller. Een 20 km binnendoor gereden. Groep 1 was al pleite toen we binnen kwamen, jammer.
Vlug gedoucht en de fietsen op de auto’s waarna we naar het Tunneke reden.
Daar hebben we nog een afsluitings pilske/drankje gepakt. De eerste waren geschonken door Rudolf.

2 daagse commissie bedankt voor het regelen. De accommodatie was top. De route schitterend. De opkomst geweldig. Op naar het volgende weekend.
Groep 2B (groep Wout)

Brian

Foto's van dit weekend zijn hier te bekijken.

^ Top ^