Tochten van leden  2006

Gefietst in de vakantie periode. Mail jouw verhaal hier.


Herman Huismans, Franse Vogezen.Tijdens de 2 daagse van dit jaar, waren er geluiden te horen om eens een 3 daagse te organiseren. We kunnen dan eens wat verder van huis gaan fietsen en misschien een paar echte bergen beklimmen.
De gebieden die dan in aanmerking komen zijn bv. het Zwarte Woud in Duitsland en de Vogezen in Frankrijk, wat een prachtig fietsgebied schijnt te zijn. Toevallig stond voor dit jaar mijn vakantie gepland naar de Vogezen en besloot daar eens rond te kijken en wat te gaan fietsen. We verbleven bij het stadje Gérardmer, waar vorig jaar Pieter Weening nog een Touretappe won.
In deze omgeving is alles mooi groen dus over te weinig regen hebben ze hier niet te klagen. In de buurt van mijn vakantieadres waren genoeg heuvels te vinden en als je vertrok van de camping moest je meteen gaan klimmen, wat wel weer lekker is als je terug komt.
Ik heb hier enkele tochten gefietst waarvan de langste 126 km, deze ging over de hoogste col van de Vogezen, de Grand Ballon, (1343 m hoog), vlakbij zijn hier nog genoeg cols te vinden zoals de Petit Ballon(1163m), col de la Schlucht(1139), col de Platzerwasel (1193), dit zijn allemaal beklimmingen van 15-20 km lang met wel enkele steile gedeeltes erin maar gemiddeld niet al te steil(3-7%).
Om een mooie tocht te fietsen kun je ook over wat lagere cols fietsen welke wel korter, maar zeker niet minder mooi, zijn, zoals de col de Bramont (956m. maar wel met 14 haarspeldbochten). Al met al een prachtig fietsgebied en volgens mij voor iedereen
van onze club met een goede fietsconditie te doen.

Als er interesse voor is of suggesties laat het dan de 2-daagse commissie weten, zodat we misschien een dergelijke tocht kunnen organiseren.

Herman
 

  

^ Top ^

Made in His  sinds 2001 ©   info@twcdevoorsprong.nl   Ontwerp: Ginderwijd.nl        sitemap