R i t t e n v e r s l a g e n    2 0 0 5 

  Verslagen van ritten door leden. Mail hier jouw verslag.

16 oktober, Seizoensafsluiting, Groep 1 en 2.
 

De sluitingstocht.
De laatste tocht traditioneel op tijd terug in Pellus om het seizoen af te sluiten. Voor sommige duurde die afsluiting de hele dag.. Ook werd de clubkampioen bekend gemaakt. Dit jaar was het net zoals in 2003 Ben Verstegen die met de wisselbeker aan de haal ging. Met 3940 km de clubkampioen van 2005.

Over de website.
Internet is ook bij de leden gemeengoed geworden alhoewel er nog enkele digibeten zijn. Sinds dit seizoen zijn we gestart met de wekelijkse rittenverslagen. Ieder lid mag zijn of haar verslag insturen welke dan gepubliceerd wordt. Daarnaast zijn er ook enkele vakantie verslagen aangeboden. Uit de reacties die we krijgen blijkt dat deze verslagen goed gelezen worden. Als webmaster wil ik iedereen bedanken voor de inbreng. Ik hoop dat we het volgend seizoen nog meer inbreng krijgen zodat de website nog meer kan groeien en de manier wordt om elkaar op de hoogte te houden van fiets activiteiten. Ook niet leden die onze website bezoeken kunnen constateren dat we niet alleen op de weg een actieve club zijn, maar ook op de digitale snelweg. En dat is belangrijk want de website heeft ook een niet onbelangrijke PR functie.

Materiaal.
Over het algemeen hebben de leden in onze vereniging goed materiaal waar ze op fietsen. Regelmatig worden de fietsen ingeruild voor modellen met de laatste technische snufjes. De fietsen worden goed onderhouden en sommige leden hebben vorig jaar zelfs een fiets onderhoud cursus gevolgd. Dit alles zorgt er natuurlijk voor dat we onderweg weinig oponthoud hebben. Als we een keer moeten stoppen voor pech is het vaak een lekke band. Maar ook dat komt gelukkig steeds minder voor omdat de technische ontwikkelingen van de banden ook niet stil staat. Ik heb geen aandelen in een bepaald merk maar wil toch melden dat ik met een jaargemiddelde van 7500 km de laatste 3 SEIZOENEN GEEN ENKELE KEER LEK heb gereden!! Dit is op zich niet zo'n prestatie maar wel de moeite waard om even aandacht aan te schenken. Het geheim is de banden regelmatig controleren op steentjes, zeker als je in de regen hebt gereden. En uiteraard de juiste banden keuze. Voor de prijs hoef je het niet te laten want de Continental Grand Prix, die bij veel leden van onze club (ik schat meer dan 70%) al jaren gebruikt wordt, kost ongeveer 14,-. Als we allemaal overschakelen op deze banden hebben we nog minder oponthoud.


Mari van Nistelrooij
 

 


9 oktober, 75 Km, groep 2.


vandaag stond de laatste langere tocht op de agenda, ca 75 kilometers zouden worden gefietst. Komende zondag (16-10) zal de afsluitende tocht nog slechts 50 km bedragen.

Het blijkt wel weer dat de aanwezigheid van de toerleider erg belangrijk is, pas net voordat we wilden vertrekken misten we onze Jan van de Wetering.
Na een korte discussie over de route vertrokken we met in totaal 13 man richting Loosbroek. Met Antoon van Schaijk als gebombardeerde toerleider aan het roer en n gastrijder (Richard van Venrooij, broertje van Jan). Al snel bleek het tempo er goed in te zitten, Toon van den Akker ging voorop in de strijd, wel vreemd zonder helm. In plaats daarvan had hij zijn zonnebril maar op zijn hoofd gezet. Volgens mij is die ergens anders voor!!!!!
Jelco Hendriks zat onderweg te klagen dat hij feest had gehad (ikzelf trouwens ook), hier was gezien zijn snelheid weinig van te merken. Net als Jelco was zoals eigenlijk altijd ook Wout van de Ven weer ijzersterk, niet voor niets is hij genomineerd als kilometer kampioen groep 2. Vanuit Loosbroek verder richting Heeswijk en Dinther, net Dinther uit liep het wiel van Antoon van Schaijk vast tegen de remblokjes. Na een kort oponthoud voor herstel, konden we weer verder richting Veghel. Bart de Jong kwam op het industrieterrein in Veghel vervelend genoeg ten val. Met een flinke slag in het wiel toch nog de tocht knap uitgefietst.
Via Wijbosch, stukje Schijndel richting Olland, hier moest Marti Hazenberg ons verlaten en alleen terug om op tijd thuis te zijn. Door Liempde, Boxtel, Sint Michielsgestel naar de koffie bij de brug in Den Dungen. Het laatste stukje naar Coudewater, de Hooghei en daarna richting Nuland en parallel aan de A50 richting Heesch. Hier werd het tempo erg hoog opgevoerd door de jongste (Rob Wijnen) en de oudste (Wim Lagarde) van de groep. De krachtpatsers Henk van der Lee en Toine de Mol maakten uiteindelijk de 75 kilometer vol met een gemiddelde van iets boven de 31.
Ondanks een nog niet geheel herstelde longontsteking heeft ook Koen van de Ven zonder al te veel moeite de tocht doorstaan, wel ging Koen bij Nuland een stukje binnendoor, toch vermoeidheid ??????

Zonder anderen tekort te doen denk ik dat het toch goed is, aan het eind van dit seizoen, een woord van dank en waardering uit te spreken naar Jan van de Wetering. Jan die elke keer weer een hele mooie en originele tocht uit de mouw heeft geschud, Jan namens allen van groep 2 hiervoor onze hartelijke dank.

Jan van Venrooij


25 september 2005, La Marmotte, 100km, groep 1.

Met 10 leden aan de start, waarvan twee van groep 2 te weten Wout en Wim. Lage opkomst dus, maar het stond om 7.30h dan ook nog te regenen. Dit keer was het weer mijn beurt om als toerleider op te treden. Na een korte route uitleg ging het richting Vorstenbosch, Mariaheide, Handel, de peel in naar Rips om vervolgens in Oploo onze koffie te nuttigen. Hier werd meteen duidelijk waarom deze vlakke tocht 'La Marmotte' genoemd is. Huub had het weer getroffen hij kreeg het laatste stuk vla wat nog in huis was aangeboden. Volgens Huub had de vla wel naast de koude schotel gestaan. Maar ja een gegeven paard..
Was het voor de pauze droog gebleven, na de koffie was zelfs de zon weer gaan schijnen en toerden we via St. Antonius, Wanroij, Wilbertoord, Uden en Slabroek weer naar Heesch. Dit was de laatste 100 Km rit van het seizoen 2006 en volgens de reacties was het wel een geslaagde rit. Nog 3 zondagen en dan weten we wie er dit jaar clubkampioen wordt.

Mari


11 sept. Toertocht Ooijpolder, 110 km, groep 1.


Evenals in groep 2 zagen we bij onze groep weer enkele leden aansluiten die we een behoorlijke tijd gemist hadden. Chris, Joop, Ruud en good old Theo (die inmiddels Abraham had gezien) waren weer van de partij. Ze waren allen een tijdje uit de roulatie vanwege uiteenlopende blessures. Daarentegen ontbraken 2 vaste krachten nl. Ben en Mari die waarschijnlijk teveel gefeest hadden de laatste dagen.
Zelf had ik ook een paar feesten in de benen en twijfelde ik ook of ik vandaag zou starten, maar ben toch maar opgestapt en in Herpen kwam ik (natuurlijk te vroeg) op kop en prompt in de problemen op de brug van Ravenstein. Vanaf Niftrik zouden we naar de Waalbrug rijden, maar niet iedereen wist of we dan links- of rechtsaf moesten dus de groep werd verschillende keren gesplitst. Daarna is onze toerleider van vandaag, Huub, toch maar wat meer voorin de groep gebleven om ons de weg te wijzen.
Toen we eenmaal in de Ooijpolder aanbeland waren ging het over mooie binnenwegen meteen een stuk beter om de goede weg te vinden. Hier en daar wat van de regen vloeibaar geworden schapenkeutels op de weg; maar dat mocht de pret niet drukken. Ondanks dat we behoorlijk nat waren, onder de modder en de schapenstront zaten, mochten we toch naar binnen in Millingen a/d Rijn voor de koffie.
Daar hadden we er al ruim 70 km opzitten dus het zou moeilijk worden om binnen 110 km thuis te komen. We zouden via Wychen naar huis rijden, maar toen we eindelijk Nijmegen uitkwamen ging het via Weurt richting Beuningen en besloten we om maar dezelfde weg terug te rijden als de heenweg over Bergharen naar Ravenstein.
Omdat we inmiddels 4 keer lek gereden hadden en een lusje extra hadden gepakt was het al behoorlijk laat. Dus het toch al niet lage tempo werd na Herpen nog eens extra opgevoerd. Toen we Schaijk eenmaal uit waren kwamen we niet meer beneden de 40 km/u en begonnen de gaten te vallen. Maar gelukkig stond het verkeerslicht in Nistelrode op rood en stonden de koplopers natuurlijk netjes te wachten zodat iedereen weer kon aansluiten. Bij thuiskomst had ik ongeveer 130 km op de teller staan met 34.5 gem. maar desondanks voelde ik me beter dan bij het vertrek `s morgens.

Herman


11 september 2005, Groep 2, 100 Km.

Met 13 leden aan de start, waaronder Henk van der Lee die na wat pech en blessureleed weer van de partij was.
Aangezien er in het nieuwe seizoen waarschijnlijk wat wijzingen (100 km) worden aangebracht in Toch(t) Effe Weg, is ons verzocht om deze tocht alvast een keer voor te rijden. Zo gezegd zo gedaan. Voor aanvang nog even gesproken over de maximale snelheid waarmee er gefietst zal gaan worden, met name de snelheid voor de pauze is voor sommige aan de hoge kant zodat ze na de pauze in de problemen komen. Na die afspraak gemaakt te hebben zijn we gaan fietsen. De route is voor de meeste wel bekend, echter gezien de aangepaste lengte hebben we hier en daar een omweg gemaakt om zo aan de 100 km te komen. Na ongeveer 53 km koffie (met gebak en slagroom) genuttigd bij het vaste adres Vingerhoeds. Gezien het toch relatieve goede weer lekker buiten op het terras gezeten. Na de pauze dus nog ongeveer 47 km te gaan. Iedereen is nog goed fit dus word het tempo wat omhoog geschroefd. Onderweg in Loosbroek nog een konvooi met claxonerende vrachtwagens tegen gekomen welke we tegemoet fietste, en waar een politieagent te motor ons door middel een fluitje (ik vermoed het zelfde fluitje als Jan van de Wetering) vriendelijk verzocht het rustig aan te doen en om achter elkaar gaan te fietsen. Uiteindelijk na 100 km en een gemiddelde van rond de 30 weer terug in Heesch. Persoonlijk vindt ik dit een hele mooie tocht aangezien de wegen en paden ontzettend goed zijn en er niet door de dorpjes heen gefietst wordt maar er juist omheen, en ten tweede omdat de route vergeleken met de overige verenigingen en clubs uit de regio juist de andere kant opgaat en niet altijd richting berg en dal.

Waardering:
Route: 8
Koffie: 8

Koen van de Ven


4 september, Mechelen-Francorchamps-Mechelen, groep(je) 1, 150 Km.


Met slechts 3 leden! Herman, Ben en ondergetekende reden we 's-morgens om 6.30h naar Limburg om mee te doen aan M-F-M. Even zoeken naar de inschrijflocatie. Al vrij snel na het vertrek ging het de Voerstreek in waar de wegen een stuk minder druk zijn dan in Limburg. We halen vele fietsers in op de beklimmingen die deel uit maken van de mooie route. Een aantal wegen komen bekend voor o.a. van de Tweedaagse van 1999 en van Luik-Bastenaken-Luik.
Het zwaartepunt van de tocht ligt net voor de tweede verzorgingspost. We nemen we koffie op een terras en we voelen dat de kilometers beginnen te tellen. In de laatste 50 Km zit er geen 'echte' klim meer in maar vlak is anders. We hebben in het begin teveel gegeven waardoor de laatste kilometers zwaar zijn. We komen Limburg weer binnen en belanden meteen in een 'file'. Want het lijkt wel of heel motorrijdend, oldtimerrijdend en wandelend Nederland in Limburg is. 
Moe maar voldaan komen we aan de finish waar we nog wat te drinken nemen.
Samengevat kunnen we spreken van een geslaagde dag. Het is een mooie, pittige tocht met maar n verkeerslicht en geen enkel fietspad in de gehele route. De klimmen zijn in de Voerstreek en de Ardennen langer dan in Limburg. Niet te vergelijken met de Amstel Gold of Limburgs mooiste.

Waarom slechts 3 leden aan deze tocht hebben meegedaan is een raadsel. Maar er zijn genoeg redenen te vinden; 'Ik moet te vroeg op', 'je bent de gehele dag van huis', 'ik hou niet van klimmen', enz. Kortom het zal wel komen dat zo op het eind van het seizoen de motivatie minder is en dat is jammer. Want de thuisblijvers hebben weer wat gemist.

Mari 


28 augustus, Windmolens Geffen / Bike+ , groep 1, 110 Km.


Met 10 leden aan de start vertrokken we naar Oss om een tocht te fietsen georganiseerd door de Windmolens uit Geffen. Ook groep 2 zou vandaag met 12 leden deze tocht fietsen zodat we goed vertegenwoordigd waren. Onder prachtige weersomstandigheden vertrokken we via de bekende wegen richting Groesbeek. Na de koffie een klimrondje via de Tivoli. Behalve Eveline dit keer omdat ze 's-middags nog een finale tennis moest spelen wilde ze niet teveel met haar krachten smijten. Na het klimrondje weer richting huis. 
Het is mijn inziens jammer dat de Windmolens sinds een aantal jaren hun jaarlijkse tocht ook richting B&D hebben. Er worden al veel tochten in de regio georganiseerd die richting B&D gaan. Voorheen hadden ze een prachtige tocht welke een stuk langs de Linge liep. Deze tocht was uniek en bracht een mooie afwisseling op de kalender. 

Mari 


21 augustus, De Harense Smid Tocht, Megen, 90 Km groep 1.


Met 13 leden aan de start. Waarvan n van groep 2 die deze tocht graag wilde fietsen en daardoor aangewezen was om met groep 1 mee te gaan. Vanuit het stadje Megen ging het richting Rhenen en dan moeten er dus 3 bruggen beklommen worden om de rivieren over te steken. Omdat er weinig andere mogelijkheden zijn, of je bent veel tijd kwijt aan het pont, komen we niet zo vaak in deze hoek. Daardoor zaten er toch een aantal onbekende wegen in deze mooie tocht. Op de dijk bij Wageningen kregen we een andere fietsgroep in het vizier. Dus die moest ingehaald worden. Full speed ging het richting de Grebbeberg om een stukje verder op te genieten van een bak koffie. Waar we overigens wel lang op moesten wachten. Maar dat zal wel komen omdat er al een tig tal wielerclubs aanwezig waren. Via de brug bij Tiel naar het pont bij Maasbommel de maas over. Voor deze overtocht hadden De Keienrenners een sponsor gevonden die zorgde voor een gratis overtocht. Bij de startlocatie nog wat gedronken en een daar kreeg elke deelnemer een fietsbanden reparatiedoos compleet met slusion.

Mari 


7 Aug, Vakantietocht, groep 1, 90 Km.

Met 15 leden een goede opkomst voor groep 1. Dachten we eerst een rondje langs de Maas te maken werd het op het laatste moment Berg & Dal want dan zouden we minder kans op regen hebben. Lang moesten we wachten op de dijk richting Heumense brug omdat onze toerleider zijn lekke band pas gerepareerd kreeg bij de 4e binnenband! Na het gebruikelijke rondje bij B&D zonder Oude Holleweg dit keer, naar het bekende koffie adres. Hier was het weer druk met wielerclubs. Zo zat er ook een wielerclub uit Lith waarvan ik het bestaan niet wist. Terug naar huis via Gennep zien we de regenbui al aankomen en we mogen in de regen de volgende lekke band repareren. De rest van de tocht verloopt wat rommelig. De oorzaak zal zijn dat er toch teveel gegeven is bij B&D waardoor ze moeite hebben om op kop te blijven. Via Slabroek nemen we het viaduct over de Udenseweg. Ook op dit viaduct zijn er een aantal die moeite hebben om het tempo bij te benen. Inclusief onze voorzitter die er achter komt dat een lichtgewicht carbon zadelpen onvoldoende is om goed te kunnen klimmen. Voor deze zadelpen is hij overigens helemaal naar Limburg afgereisd. En gezien de lage prijs heeft hij in een lokale supermarkt op de groente weegschaal het gewicht gecontroleerd...

Mari 


31 juli, Vakantietocht, groep 1 en 2, 80 Km.


Het komt niet vaak voor dat het op zondagmorgen regent. Vandaag dus wel. We hadden al een kwartier gewacht in de hoop dat het zou stoppen met druppelen maar toch maar vertrokken. Want het zou wel droger worden... Toch een goede opkomst 14 leden in totaal, gezien het weer en het feit dat we midden in de bouwvak zitten niet slecht. Vandaag de klompenroute en de kenners weten dat het dan laat koffie drinken is bij de Koksehoeve. Na de koffie hield het op met druppelen het begon echt te regenen. Kletsnat kwamen we thuis. 

24 juli, Vakantietocht, groep 1, 90 Km.

Hoewel de vakantie is aangebroken is de opkomst toch behoorlijk. Iets voor half 9 leek het er nog op dat groep 1 en 2 samen zouden fietsen. Maar uiteindelijk hadden we 8 leden voor groep 1, en 12 voor groep 2. Zodat we besloten om toch apart te rijden. Groep 1 besloot om de de Toch(t) Effe Weg van 90 Km te rijden. Het blijft een mooie route hoe vaak je hem ook rijdt. Er waren zelfs leden uit groep 1 die normaal de 120 Km route rijden die deze route, niet kenden.

Mari


3 juli, Kaffee und Kuchen Radtour, Schaijk, 120 Km, groep 1.


Met 12 personen voor groep 1 een wat mindere opkomst zo na de Tweedaagse. Vandaag gingen we de uitgepijlde tocht van TWC Ons Verzet uit Schaijk rijden. Een tocht die zoals meerdere georganiseerde tochten uit de buurt richting Berg en Dal gaat. Maar daarna een mooi stukje Duitsland in. Wat wel een aantal gevaarlijke situaties opleverde op de slechte, met een dikke laag modder en grint bedekte fietspaden die in het Reichswald liggen. Na de koffie nog een paar klimmetjes en net toen we dachten dat we ze allemaal gehad hadden als verrassing nog de bekende klim bij Plasmolen. Daarna in een behoorlijk tempo weer richting Heesch waarbij we onderweg Jan vd Heijden oppikten want die had de laatste klim links laten liggen. Op zich een mooie tocht maar met de vele (soms te) smalle fietspaden minder geschikt om als groep te fietsen.

Mari 


25-26 juni, Tweedaagse, Sauerland (D), 145 en 110 Km


Kijk hier voor een kort verslag van deze schitterende Tweedaagse. Ook kun je doorklikken om foto's te bekijken die door onze begeleiders zijn gemaakt.
 


18 juni, 13 Heuvelentocht Ravenstein, groep 2, 150 Km.


Met 13 leden aan de start. Waarvan een stuk of 5 leden van groep 1 die om verschillende redenen niet naar de Jan Jansen Classic gingen. In een rustig tempo ging het richting de heuvels bij Groesbeek. Na de koffie afgesproken dat we zouden wachten zodat ieder in zijn eigen tempo de heuvels kon fietsen. Alleen er moest wel lang gewacht worden, dit kwam door een pechgeval. Ad die nog steeds met zijn "Hybride" rijdt (zijn Italiaans raspaardje is nog steeds niet geleverd) schakelt aan de Nieuwe Holleweg mis. Wat hem een knellende ketting opleverde. M.b.v. geleend gereedschap en deskundige hulp van Toon was het euvel snel verholpen. 13 heuvelentocht met 13 leden, ja dan vraag je om problemen. In een behoorlijk tempo gingen we richting Ravenstein om daarna meteen naar huis te fietsen. Een gemiddelde van 30 Km/h is behoorlijk voor groep 2 voor zo'n tocht.

Mari 


 12 juni, groep 2, Limburg.

Op 12 juni heeft groep 2 een tocht in Limburg en de Voerstreek gefietst. Hier kun je de foto's vinden. Zo te zien is de tocht erg geslaagd. Misschien dat n van de deelnemers nog een korte toelichting op de tocht kan geven. 


29 mei, Eftelingtocht, groep 2, 100 Km.

Als eerste wil ik een groot compliment geven, aan onze toerleider Jan van de Wetering.
Iedere week hebben we weer een prachtige tocht.
Om iedere week een mooi verhaal te schrijven valt niet altijd mee, maar een keer wil ik het wel proberen.
Afgelopen zondag vertrok het peloton om 8 uur bij de pas. We gingen richting de Efteling, dus eerst naar Vinkel dan richting Den Bosch enz..De wind was niet hard dus daar hadden we weinig last van. Na een mooi eerste stuk kwamen we in Loon op zand ,waar we koffie gingen drinken met een lekker stuk gebak.
Daar troffen we het zangtalent van dit moment. We zetten de rit voort met een geweldig tempo. We hadden de wind in de rug, dus dat kon. Om alvast een beetje te kijken hoe de conditie is bij de mensen die meegaan naar de twee daagse, zag ik dat Jan van Venrooij nog een beetje moeite heeft, maar dat komt wel goed, Jan kennende .....
Na een brug viel het peloton een beetje uit elkaar, maar dat werd weer snel hersteld.
We waren bijna terug in Heesch, toen Koen en Rob nog even gingen sprinten. Rob wou aanzetten voor de beslissende jump en toen sloeg het noodlot toe, zijn ketting brak en hij maakte een verschrikkelijke smak op het asfalt.
Dat was even schrikken, maar gelukkig zagen we dat het, op de schaafwonden na nog mee viel.
Het was even een domper na weer een mooie tocht.
Ik hoop dat het zondag mooi weer is, voor de Antoon van tilburg tocht. Zodat er een heel grote opkomst zal zijn.

Tot zondag,

Toon


28 mei, Rowwen Hze tocht, groep 1, 140 Km.


Vandaag stond de tocht door de peel naar America op het programma en aangezien ik toerleider was en ik Mari beloofd had om ook een keer een ritverslag te maken hier het resultaat. De afspraak voor koffie om half tien bij het stamcafe van Rowwen Hze was afgelopen week al gemaakt. Gezien de snelheid van groep 1 de laatste weken had ik al besloten om de tocht voor de pauze met een km of 8 te verlengen om te voorkomen dat we aan een gesloten deur kwamen.
We vertrokken om 7.30u met 17 man incl. 1 vrouw. Van groep 2 waren er ook 2 man , daarvan had ik er eigenlijk iets meer verwacht. Misschien zijn ze toch een beetje bang voor de snelheid.
Via Zeeland, Mill, Oploo, Merselo en Veulen via mooie binnenwegen kwamen we na ca. 75 km mooi op tijd aan in America om 10 over half 10. Er was dus weer goed doorgereden ondanks de straffe zijwind. Tijdens de pauze werd koffie en de nodige cola`s genuttigd en voor sommige een Limburgse vlaaipunt, wat weer gespreksstof opleverde voor een ander soort punten. Nadat iedereen zijn bidon had gevuld, wat wel nodig was gezien de temperatuur die inmiddels rond de 25 graden lag, gingen we weer op pad voor de 2e etappe van 80 km. Na enkele km bleek dat Jan zijn enige bidon op het terras had laten staan. Ikzelf was wel voorbereid op het warme weer en heb een van mijn bidons afgestaan. Toen bleek ook dat Ad er niet al te fris meer bijzat, dat was ook niet gek na een paar weken blessureleed en een halve mountainbike als reservefiets.
We hebben toen het tempo wat verlaagd, het merendeel van ons vond dat niet zo erg gezien de stevige wind die van steeds wisselende richtingen kwam. Op de terugweg zijn we gefietst langs de plaatsen: Helenaveen, Deurne, Bakel, Gemert, Boekel en Uden.
Na in totaal ruim 150 km en 33.0 gemiddeld kwamen we weer in Heesch aan en was iedereen blij dat het er weer op zat want de meeste gesprekken gingen inmiddels over rusten en drinken.

Herman


21 mei, Limburgs Mooiste, groep 1, 150 Km.

Met 13 deelnemers gingen we naar Landgraaf voor Limburgs Mooiste.(tevens ook de duurste met 16 inschrijfgeld). In het begin ontstonden er al snel drie groepen. Bertie en Jan reden de 100 Km. Ben, Herman en ondergetekende die goed aan elkaar gewaagd zijn trokken hun eigen plan. We zouden de gehele tocht kop over kop rijden. En dat ging lekker op de vele mooie wegen die de organisatie had uitgezocht. Wegen en dus ook klimmetjes die we zelf niet gemakkelijk zouden kunnen vinden. Maar ook de bekende klimmen zoals o.a. de Keutenberg, Gulperberg en als laatste klim de Eyserbosweg. Deze laatste klim was voor velen teveel van het goede. Er werd dan ook volop gewandeld. Wij hoefden niet van de fiets (sommige leden wel) en het lukte me nog om er veel voorbij te rijden. Goed voor het zelfvertrouwen denk ik want de laatste 10 Km was n lange sprint.

De organisatie was perfect alleen op het Drie Landen punt was de watervoorziening slecht geregeld waardoor we veel tijd verloren.

Op zondag nog zere benen dus maar een herstelrit gedaan door met groep 2 te gaan fietsen zonder veel kopwerk. Dat gaat relaxed. Veel tijd om te buurten en om rond te kijken.

Marti en Femie vertrekken op 30 mei voor een fietstocht naar Rome. Door sponsorverplichtingen zit er een reisverslag op deze website waarschijnlijk niet in. Tegen het aanbod van Batavus kunnen wij niet op.
We wensen ze veel succes en hun verrichtingen kun je volgen via deze link. 
www.fietsendehazen.web-log.nl 

Mari


16 mei, 2e pinksterdag, groep 1, 110 Km.

We vertrokken met 13 deelnemers. Onze geplande toerleider liet het afweten. Jan stelde zich snel beschikbaar om als toerleider te fungeren. En dat is slim van hem want op die manier voorkwam hij nog net op tijd dat ie in Berg & Dal zou uit komen. Echter hij moest zijn taak bij Rooi al overdragen aan Joost. Hij besloot om huiswaarts te keren, oorzaak was toch een te zware feestavond. 
Het zal wel door de mist zijn gekomen dat we een extra rondje maakte bij Rooi maar volgens mij had niemand het door. Enfin uiteindelijk gaan we toch richting Lieshout, Aarle-Rixtel om in Bakel onze koffie te nuttigen. Dit keer in een zeer ongebruikelijke lokatie namelijk in een verzorgingstehuis! We parkeren onze High-Tech karretjes tussen de rollators om binnen koffie te nuttigen. Goeie koffie geen senseo, expresso of capicino maar gewoon uit de kan. Wel missen sommige de appeltaart. We nemen afscheid van de oudjes die weer wat te vertellen hebben aan hun (klein)kinderen. 
Via Rips, St. Tunnis, Mill en nog een stukje binnendoor naar Reek en we zijn weer bijna huis.

Mari 


14 mei, Groep 1 en 2, Lingetocht, 135 Km.


Weer een dagje op het "oude nest"....

Het is zaterdagochtend 14 mei 2005 tegen half acht. De eersten staan al bij de winkels tegenover de Misse. Tja, de Misse, die missen we op dit moment toch wel beetje, vanwege al die bouwwerkzaamheden. We zullen wel moeten wachten tot het volgende seizoen voordat we weer vanaf onze oude centrale plaats van samenkomst kunnen vertrekken. Maar enfin, de eersten staan er al en langzaam maar zeker schuiven er steeds meer aan. Kennelijk heeft de oproep van Mari eerder deze week via de email toch zijn vruchten afgeworpen.
Op de toerkalender stond voor vandaag voor groep 1 de Lingetocht op het programma, eentje van zon 135 km. Naast de vaste mannen van groep 1 schuiven, waarschijnlijk vanwege de oproep van Mari en vanwege het feit dat er voor de andere groep niets op het programma staat ook een zestal mensen van groep 2 aan. Na door Mari op de aanwezigheid van de mensen van groep 2 geattendeerd te zijn gaat de groep, 15 man en 1 vrouw, op pad.
Het is tamelijk fris, behoorlijk bewolkt en er staat een flinke bries, zij het dat we die het grootste gedeelte van het eerste stuk vol in de rug hebben. Juist, de gang zat er vlot en goed in. Via de overbekende polderwegen zijn we naar de brug van Hedel gefietst en van daar uit via het land tussen Maal en Waal richting Brakel. Daar was het veer juist van wal richting overzijde en was het dus wachten geblazen in de tamelijk koele wind. Tijd om de eerste grappen en grollen naar en over elkaar te maken. Toine moest het als eerste ontgelden doch wist zich goed staande te houden.
Eenmaal overgezet ging de tocht verder via Gorinchem richting Leerdam. Met zon 80 kilometer in de benen werd het tijd voor koffie. Even werd overlegd wat te doen: binnen of buiten koffie drinken. Het zonnetje was immers te voorschijn gekomen. De frisheid van de wind dreef ons toch naar binnen voor koffie en daarbij een stuk (ijs)appelgebak met slagroom natuurlijk.
Vervolgens zijn we de Lingedijk gaan opzoeken en werd het behoorlijk pittig zo tegen de wind in richting Geldermalsen. Maar een goed geplande lek bracht voor deze en gene weer wat rust in het lijf. Enigszins overdreven was het wel om kort daarop opnieuw het sein lek te geven. Was trouwens wel een mooie gelegenheid om de been- en mouwstukken te verplaatsen in de achterzak. Dat liet de zon en de temperatuur inmiddels wel toe.
Via Tiel zijn we naar de Willem-Alexanderbrug gereden en werd er kennelijk ergens het sein blazen gegeven. Wederom de wind tegen de poepert en met een sneltreinvaart ging het richting veerpont Maasbommel-Macharen.
Eenmaal aan de andere kant werd, ofschoon de wind niet uit die richting kwam, de stal kennelijk geroken. Ja werkelijk met zon vaartje van af en toe tegen de 45-46 km per uur werd koers gezet richting Oss, Heesch en Nistelrode.
Ze hadden er allemaal kennelijk zin in want het werd akelig stil in de bus...
Ook al is men momenteel doende om het reclamespotje waarin de hand van God zichtbaar is op het moment dat de bal naast het doel dreigt te gaan te verbieden, moet iemand uit de groep toch wel even aan dat spotje gedacht hebben gedurende de laatste kilometers. Volgens mij heb ik in ieder geval wel die hand gezien... en daardoor zijn we allemaal weer tegelijk en heel thuis gekomen, met zon slordige 150 km op de teller.
Ik was weer even terug op het oude nest en dat is mij uitstekend bevallen. Lekker gefietst met elkaar, lekker gegeind met elkaar, genoten van de tocht, heel en gezamenlijk weer thuis.
Bedankt Mari, bedankt mannen van groep 1!!!!!!

Marti Hazenberg


1 mei, Groep 1, 110 Km.

Vredespeel stond er op de kalender. Met 15 leden werd via fietspaden richting Venray gekoerst. Na een plaatselijk mooi rondje bij Merselo richting Rips waar het koffieadres nog dicht was. Dan maar naar Milheeze voor de koffie en cola. Koffie doet wonderen want er werd de tweede helft flink doorgereden. Dit keer was het Evelien die ter hoogte van Boekel aan de boom schudde waardoor we moesten wachten op achterblijvers. Of kwam het door de rem die bleef hangen na een bandenwissel? Fietsend de Wijst op druk ik op mijn teller, die geeft een gemiddelde aan van 34,8 Km/h.
Volgende week eerst rugnummers afhalen voor vertrek. Het moet niet gekker worden.

Waardering: Route: 6,5
                 Koffie: 7
Mari


 

^ Top ^

Made in His  sinds 2001    info@twcdevoorsprong.nl   Ontwerp: Ginderwijd.nl        sitemap