KOP
Ritverslagen seizoen 2021 door leden
Dien jouw ritverslag via dit formulier in.


Tweedaagse 2021 Rolduc Kerkrade, commissie.

De tweedaagse 2021 van TWC de Voorsprong uit Heesch ging dit jaar naar de Abdij Rolduc in Kerkrade. We hadden als commissie besloten in Nederland te blijven gezien alle onduidelijkheden i.v.m. Corona. Aldus de uitnodiging de deur uit gedaan naar de clubleden om te kijken of er genoeg animo was om hieraan deel te nemen. Er zijn enkele jaren voorbij gegaan waar werd gezegd dat het niet voor alle leden toegankelijk zou zijn vanwege de kilometers, de snelheid en de hoogtemeters en wat nog meer.
Uiteindelijk bleek er meer dan genoeg animo te zijn. De club was vertegenwoordigd met leden uit alle groepen. Er waren in totaal 42 mannen en vrouwen die de gok gewaagd hebben om mee te gaan.

Na een goede voorbereiding vanuit de commissie: denkende dat ze alles goed geregeld hebben en de routes netjes voorgereden, Corona bleek ook geen probleem te zijn en toen…….. kwam er de bewuste overstroming in het zuiden van het land in de week voor het weekend van de tweedaagse.

         WAT NU…..?


De commissie ging in spoedoverleg. We hebben contact gehad met Rolduc en daar bleek dat we gewoon welkom waren, graag zelfs. Maar in het zuiden van Limburg was niet te fietsen. We zijn toen met volle kracht aan de gang gegaan om de routes aan te passen om er toch een mooi fietsweekend van te kunnen maken.
Na een drukke week voor de commissie staan we dan toch op zaterdag met 42 fietsers en 4 begeleiders, 2 volgbussen (geladen met een Jumbo bevoorrading voor de heen en terugreis en de reserve materialen van de Meulenreek) klaar op de Misse.
De begeleiders (Koen, Frank, Tonnie en Wim) willen we hierbij van harte bedanken voor hun goede begeleiding en inzet dit weekend. Super!

Ook Jumbo Heesch willen we bedanken voor de sponsoring.  En de reservematerialen waren van de Meulenreek
 
groep groep  


De volgbus uiteraard van Mark van Schijndel.

groep

We starten met 4 groepen met verschillende afstanden voor de tocht naar Kerkrade.
Om niet als ramptoerist rond te rijden hebben we de tochten veelal door Duitsland laten lopen waar ze nog wel wat aan de fietspaden kunnen doen dat we niet zo zitten te stuiteren op de fiets. Het is zo slecht nog niet in Nederland.
De overlast van het water was aan het einde van de tocht goed te zien dus maar goed dat de routes veranderd waren.
Al met al kwamen we na nog een stevig hellinkje van 19% aan bij de Abdij waar we konden genieten van een drankje. Na een buffet werd er nog wat na gebabbeld en sloot de Abdij de bierkraan zodat we van een goede nachtrust konden genieten op een twee persoonskamer.

Na een stevig ontbijt konden we vertrekken voor de terugreis. Deze route was nog de originele, die hoefde niet aangepast te worden voor het hoge water.
Zo kwamen we na een mooie route terug bij ‘t Tunneke in Heesch waar we van een of meerdere drankjes konden genieten om nog wat verhalen van het weekend uit te wisselen.

Al met al was het een heel geslaagd, sportief weekend met mooi weer en veel gezelligheid. Op naar weer een mooie tweedaagse in 2022.

Namens de tweedaagse commissie van TWC de Voorsprong.
Rob Wijnen, Brian van Zoggel, Ron Peeze Binkhorst, Wout van de Ven, Tiny Maas en Marc van de Laar
 


Verslag tweedaagse 17 en 18 juli, groep 3.

Ook wij van Groep 3 hebben een leuke 2 daagse gehad, Vanuit Heesch vertrokken we met een groepje van 8 personen, de rit verliep voorspoedig en inderdaad bij Gennep zagen we voor het eerst wat van de wateroverlast, een erg brede Maas.
Na wat aangesterkt te zijn bij de Wellsche Hut met Koffie en taart, verliep de route verder door Duitsland. Hulde aan de organisatie om dit nog om te zetten op het laatste moment.

groep

Een goede lunch genuttigd in Duitsland. Daarna een mooie route tot aan de Roer. De laatste 50 km nog het een ander gezien van de wateroverlast gezien en moesten we soms van de route afwijken. We hebben gemerkt in dit laatste stuk dat de fietspaden in Duitsland nog wel wat onderhoud kunnen gebruiken. Maar door iets te temporiseren en je stuur goed vast te houden kwamen we allen veilig in Kerkrade aan. Voordat we bij de Abdij waren nog even een klim van 19 %. Maar daarna een lekkere douche en rust bij de mooie Abdij met 165 km in de benen. Na een goed diner en nog wat sightseeing in Kerkrade weer rust want volgende dag staan er nog 145 kilometers gepland.

groep

Na een goed ontbijt zijn we er weer klaar voor. Vandaag zijn we met 9 personen.
We hebben er zin in, maar we worden belemmerd door 4 lekke banden in de eerste 60 km. Ik besluit een kaarsje aan te steken bij kappeleke St.Jozef. Of dit de reden is geweest dat we geen lek meer hebben gehad weet ik niet, maar we hebben geen lek meer gehad.

groep groep

Na 75 km de lunch in Beringe en daarna op naar Heesch. We worden nog 2x bevoorraad door de perfect geregelde volgwagens. Om 16.00u arriveren we in Heesch, waar de lekkere Erdinger bij het Tunneke op ons staat te wachten.
Al met al een leuk weekend om nooit te vergeten

groep

Bart van der Heijden


Chapeau voor de Tweedaagse commissie, 17 en 18 juli.

Ongelooflijk wat deze mensen voor elkaar gekregen hebben om 46 leden weer een onvergetelijk weekend hebben gegeven.
Je hebt als commissie alles geregeld voor iedereen,maar dan krijgen we in Zuid Limburg te maken met een ramp,waar iedereen het over heeft. Op vrijdagavond nog allemaal nieuwe routes maken en toch vertrekken naar Rolduc in Kerkrade.
Wij als groep 4,waarvan er sommige nooit een tweedaagse hebben gereden mochten als eerste vertrekken op de Misse.
De spanningen bij sommige dames waren zeer groot. Jeroen en Ad hebben ze het vertrouwen gegeven dat het allemaal gaat lukken.
 
groep

Richting de molen in de Reek werden we ingehaald door groep 2 en 3. Niet gertreurd want die gaan we vandaag zeker nog zien die snelle jongens. Via de brug van Gennep,waar onze PR vrouw en koningin van de groep Ellie Buters wat problemen kreeg met de beentjes en adem,op naar onze eerste koffiestop De Wellsche Hut. Helaas gooide een lekke band van Ad roet in het eten om daar eerder aan te komen dan groep 3 van Bertie Buters. Genoten van de verzorging van Wim en Tonnie op naar onze tweede stop. Jeroen had een mooi plaatsje in Duitsland gevonden waar we konden lunchen. In Dulken troffen we ook groep 3 weer op het terras. Hier met zijn allen de magen weer gevuld om onze rit te vervolgen via een prachtige route naar Kerkrade. Met wat wegomleggingen in het rampgebied, wat bij ons allemaal veel indruk maakte en waar we veel respect hadden voor de hulpverleners op naar Rolduc. Alleen wisten we niet dat het venijn in de staart zat. Betsie Gevers kent zelfs de trucjes van alle profrenners, van wie zou ze het hebben??? Onder aan de klim geeft ze aan dat ze kramp heeft. Jeroen en Ad als toerleiders duwen Betsie naar boven. Wat er dan gebeurd kunnen jullie wel raden. 2 vechten om een been en Betsie gaat er mee heen.

groep

Na een prachtige avond en heerlijk eten is het rond half 12 tijd om onze mandjes op te zoeken en te genieten van onze nachtrust. 's Morgens een goed ontbijt en een groepsfoto zijn we weer klaar voor onze tweede dag. Sommige dames zijn bang gemaakt door de woorden van de toerleider van groep 2 Marc vd Laar. De eerste 20 km zouden er nog pittig geklommen moeten worden. Alleen haalden we daar groep1, 2 en 3 in, omdat ze daar het materiaal niet in orde hadden. Theo Gevers die ook bij ons aangesloten had op de tweede dag,had zijn mondharmonica bij en gaf een sneer aan deze groepen. Adje een constant tempo rijden en we zullen ze een poepie laten ruiken. Bij Maasbracht en Heel nog wat overlast van het water en daarom duurde het ook iets langer voor dat we onze eerste pauze konden maken. Nu ook tussen door weer ff verzorgd met een mentaal praatje en wat bananen en krentenbollen door Tonnie en Wim aan gekomen bij De Beleving. Koffie met vlaai en gas erop. Via prachtige wegen in Helenaveen en Griendtsveen konden we ons opmaken voor de lunch. Nadat we die op hadden bij de Viersprong in De Rips hoefde we nog maar 42 kilometer. Allleen had Jeroen niet verteld dat dit er 20 waren met de wind op kop. Zoals altijd in onze groep wist iedereen zijn taak. Veilig en met zijn allen naar Het Tunneke om daar nog ff na te genieten van de afterparty met onze groep en de rest van de jongens en meisjes die met de tweedaagse mee waren geweest.
Hier nog gezellig na gepraat met wat sterke verhalen en natuurlijk een bedankje naar de tweedaagse commissie,mogen we terug kijken op een heel mooi weekend,mooi weer en een geweldige teamspirit.

groep

Namens alle jongens en meisjes (de woorden van Godfather Wim Lagarde) van de tweedaagse groep 4 willen we iedereen die dit weekend mogelijk gemaakt hebben bedanken.


groep


Op naar volgend jaar !!!!!!!!

Ad van den Boogaard


Periode begin maart tot juni 2021.
Door de coronacrisis zijn er ook dit jaar in deze periode geen clubactiviteiten geweest. Op 5 juni hebben we de activiteiten hervat.


Made in His 2001-2021 ©  info@twcdevoorsprong.nl  ontwerp: Ginderwijd.nl