KOP
Ritverslagen seizoen 2016 door leden
Dien jouw ritverslag via dit formulier in.

Zondag 16 okt, Gezellige seizoensafsluiting groep 4

Zondagmorgen 16 oktober alweer onze laatste tocht van het wegseizoen van dit jaar met prachtig weer en bij alle groepen een grote opkomst.

Zo ook bij groep 4 waar we alleen de grote rivalen Tiny Maas en Peter van Grinsven voor het clubkampioenschap moesten missen. Vorig jaar ging het al om een paar kilometer verschil, maar ook dit jaar was de spanning voelbaar. Zo erg zelfs dat ze de een na laatste tocht probeerde om elkaar af te schudden. Gelukkig liep dit allemaal redelijk goed af en moest Peter met een dikke knie zijn vorig jaar verdiende trui afgeven aan onze met mitella gekroonde Tiny Maas.

Dus deze keer met 4 dames en 8 heren vertrokken voor onze laatste tocht dan maar. Omdat Jack Jacobs geen tocht voorbereid had, was het dan toch maar weer onze groepsleider Marc Peters die een leuke route in zijn bol had om het seizoen af te sluiten.
Wij wisten niet dat hij een afspraakje gemaakt had met Mandy Vissers om haar thuis te brengen. Via Schaijk en Velp koersten we richting Grave en namen de dames Mandy en Heike het kopwerk over.
Zo heren van groep 4, als jullie willen genieten van onze achterwerkjes dan zal er getrapt moeten worden. Met een snelheid van rond de 35 km per uur moesten we bijna afscheid nemen van onze Nistelrodese fietsmaat Jan van der Heijden.
Gelukkig greep de vrouw van onze voorzitter ff in en werd onze groep geplitst. Wat ons verbaasde was dat Wim Lagarde nu de beste positie pakte met het mooie uitzicht op de achterwerkjes. In overleg werd er besloten om koffie te gaan drinken bij Hoogeerd in Niftrik, want dat hoort er toch bij in de afsluitingsrit.
We mochten van Betsie alleen niet te lang blijven zitten, want bij de familie Gevers moest er met 4 man gedoucht worden.
Dit was niet om water te besparen maar het blijkt dat onze Theo een LUX zeepje heeft om Betsie in te schuimen. Zo komen we nog wat te weten bij een bakkie koffie.
Toen we wilden vertrekken kwam Jan van der Heijden erachter dat hij een lekke band had. Door onze mecaniciens Marc en Harry werd ook dit probleem opgelost. Via Huisseling en Berghem zijn we via Oss, want Marc was zijn afspraakje niet vergeten, weer naar Heesch gereden. Nu was iedereen mooi op tijd om 's middags na te genieten met een hapje en een drankje.

Namens groep 4 willen we het bestuur dan ook weer bedanken en gaan we weer uitkijken na de start van het nieuwe seizoen volgend jaar maart.

Ad van den Boogaard

Lieshout
 
 zondag 3 apr, Gezelligheid troef bij groep vier.

Zondagmorgen was het een drukte bij het vertrek van groep 4. Met 10 mannnen en 2 dames zijn we vertrokken voor een prachtige tocht naar het Bavariacafe in Lieshout.
Marc had netjes gevraagd aan Toon van Schaijk welke route Toon voor ons in gedachte had en dus werd besloten om deze raad op te volgen. Helaas is Marc niet zo goed bekend met de mooie polderwegen zoals Toon, die ze allemaal kent zonder GPS. Via de Kildonkse molen, Veghel en Mariahout waar we verrast werden met een klein buitje regen, werd er koers gezet naar het brabantse dorp Lieshout. Omdat het tempo nogal strak was arriveerde we om iets voor tienen bij het Bavaria brouwerij cafe en was de deur nog op slot.
Lieshout
 
Lieshout
 
Lieshout
Gelukkig had de uitbater ons vooraan in het dorp al aan horen komen. Wij snapten hier echt niks van, maar hij bood ons meteen aan om de koffiepot aan te zetten. Omdat het met Pasen niet al te best weer was, had Peter van Grinsven gelukkig nog een ei bij als toetje.
Nadat iedereen weer op kracht gekomen was hebben we onze tocht met een lekker zonnetje voortgezet via Beek en Donk, Erp richting Uden. Samen met Betsie Gevers hebben we even laten zien, dat je ook met de wind mee gewoon 30km per uur kan fietsen, wat nogal altijd moeilijk blijk te zijn haha.
Omdat we versterking hebben gekregen van een paar gezellige leden uit Nistelrode (dit zijn de woorden van Jan van Ravensteijn) hebben we deze maar voor de deur afgeleverd. In Heesch werd de groep verder gesplitst, zodat iedereen weer van zijn zondagmiddag kon gaan genieten.
We kijken met zijn allen weer uit naar volgende week om de tocht Toch effe Weg te rijden en hopen dan ook weer op een grote opkomst.

Ad van den Boogaardzondag 6 maart, Start seizoen 2016 met zegening.

zegening
 
zegening
 
zegeningMade in His 2001-2022   info@twcdevoorsprong.nl  ontwerp: Ginderwijd.nl