KOP
Ritverslagen seizoen 2014 door leden
Dien jouw ritverslag via dit formulier in.


Vogezen, 4-7 september.


Een verslag van 8 leden die 4 dagen in de Vogezen hebben gefietst kun je hier bekijken.
Zondag 10 augustus, Groep 2

Vandaag maar weer begonnen na een wel welverdiende vakantie in Bretange zonder fiets.
De rit zou verzorgt worden door Theo G. maar die ging met de familie in groep 4 mee. Gelukkig had Ben nog een route die ons over mooie droge wegen via Zeeland en Handel naar 60 km bij de koffie in Sint Oedenrode bracht. Er mocht een keer op het gemak 2 kopjes koffie gedronken worden.
Na vertrek richting Liempde en Berlicum was het een verrassing dat we niet via Vinkel maar Loosbroek naar Heesch terugfietsten. Het was een mooie tocht Ben en goed genavigeerd. Tot volgende week en het NK laat ik dit jaar aan me voorbij gaan.

De groeten van Marc :-)
Zaterdag 7 juni, La Redoute

Na om half 7 op de misse met zes man (Bert, Hans, Casper, Ben, Herman en Marc) te hebben verzameld met de auto richting Sint Geertruid.
Om het niet te moeilijk te maken dacht Herman met een mooie afdaling te beginnen. Maar een mooie afdaling duurt niet zolang tot dan toch de eerste beklimming, van de vele, begint. De eerste beklimming ging van Mariadorp tot Berneau waar ik de kilometerteller steeds verder naar beneden zag gaan... maar wel fietsend in Dalem boven gekomen.

Na nog wat slingerend geklim en gedaal na ong. 60 km. aangekomen in Prayon. Hier koffie gepakt omdat Bert anders hoofdpijn zou krijgen. Nog gevraagd aan Madamme of er tarte was, maar die was hier niet te krijgen, dus koffie op en maar weer gauw door.
Na een stukje fout gereden te hebben, berg beklimmen te voet om weer op de harde weg te komen. Start van een lange, zware klim over de Rue de Sainry en Rue de Aunaie richting de welbesproken La Redoute. Van Herman gehoord dat de klim na het viaductje pas echt zou beginnen. De kilometerteller daalde naar 5 km/uur, maar de top toch fietsend gehaald.

redoute redoute hans

Hierna een bordje spaghetti wel verdient. Na de pauze nog flinke klimmetjes gemaakt. Het was een mooie route en leuke dag. Met voldaan gevoel om 6 uur allemaal weer thuis.

Marc van de Laar


Activiteiten damesgroep, diverse tochten.

Mochten jullie denken dat er weinig gebeurd bij de damesgroep van De Voorsprong, nou integendeel!
Vanaf het begin van dit seizoen zijn er heel wat kilometers gereden en hebben we een eigen kalender.
Elk dameslid heeft de verantwoordelijkheid voor een eigen tocht op de zaterdag. En die taak wordt serieus en vol enthousiasme opgepakt.
Inmiddels zijn er zo'n 15 dames lid en zijn er 2 damesgroepen. De ene groep fietst op de zaterdagochtend en de andere groep op de zondagochtend. De zondagochtendgroep fiets wat kortere afstanden en doet het in snelheid iets rustiger aan. Dit maakt de mogelijke drempel voor beginnende fietsende dames nog lager en gemakkelijker om in te stappen. Op woensdagavond maken beide groepen gezamenlijk een trainingsronde van zo'n 50 km.

Hier een overzicht van enkele tochten die we de afgelopen maand hebben gereden:
- De "BavaRieja" tocht onder leiding van Rieja die ons naar haar geboorteplaats Mariahout en omgeving leidde. Een prachtige tocht waarbij Rieja zelfs ervoor had gezorgd dat het café naast de kerk voor ons een half uur eerder opende.
dames

- Oranjetocht Schijndel: Op Koningsdag dit jaar met 7 dames en de vriend van Chrissy deelgenomen aan de Oranje tocht van Schijndel. In totaal ruim 90 km gefietst op deze zonnige zaterdagochtend. In het begin van het seizoen hielden sommige dames dit nog niet voor mogelijk. Mooi om te zien hoe zij steeds sterker worden en profiteren van het fietsen in groepsverband.
dames- De Classico Boretti: Deze tocht werd op 3 mei voor het eerst georganiseerd in Rhenen en omgeving.
Hiervoor hadden we een 10-koppig damespeloton bij elkaar verzameld van de Voorsprong. Het enige minpunt van deze tocht was dat de locatie logistiek niet ingesteld was op zo'n 8.000 deelnemers en de toegangsroute geheel dichtslibde..... Gevolg was 2 uur wachttijd voordat we onze startbewijzen hadden. Verder een superdag waar sportiviteit en gezelligheid goed samen gingen.
Terug op het evenemententerrein trokken we de nodige aandacht met zo'n grote damesgroep in uniforme clubkleding. Door de omroeper werden we "uitgeroepen" als mooiste en gezelligste tafel van het terrein. Want zeg
nou zelf; zoveel verschil zit er wat dit betreft niet tussen een heren- of damesgroep :)
dames

En wie weet worden de dames uiterst links en rechts ook nog lid....... 
dames


Groeten Jolanda


2e Paasdag, groep 1, Klaver van Brabant.

De zonnige start van deze tweede paasdag zorgde voor een mooie toertocht in Zijtaart, waar tientallen toerrijders zich inschreven voor de Klaver van Brabant. Deze toertocht is uitgezet door wielertoerclub Zijtaart in samenwerking met wielertoerclub Asten.
groep 1
Deelnemers kunnen kiezen uit een tocht van 80, 100 of 120 kilometer, die hen leidt langs de mooie dorpen in de Peel en de Meijerij. Groep Uno reed de 80 km over een prachtig afwisselend parcours. Via Mariahout, slingerent door prachtige wijken van Helmond met goed begaanbare fietspaden richting Mierlo. Door prachtige landelijke wegen reden we naar Asten waar goed verzorgde pauzeplaats was.
Na de pauze via rustige de Peel naar Deurne, vervolgens achterlangs Gemert door naar Boerdonk. Uiteindelijk kwamen we tussen Boerdonk en Zijtaart uit bij het Wilhelminakanaal. Deze werd niet meer overgestoken om naar Zijtaart te gaan. We zetten koers naar Veghel, Vorstenbosch, Nistelrode om uiteindelijk weer in Heesch terug te keren.


Al met al een mooie tocht die door de leden als positief werd ervaren. Zeker de moeite waard om hem volgend jaar weer op de kalender te zetten.

Ps. Het BD had ons nog net kunnen vastleggen bij het inschrijven. Ze waren denk ik getipt dat dat de enige kans was!!!!

Joost.


Verslag groep 4, 30 maart 2014

Ik had het plan om een mooi verslag te maken van de vierde rit van dit seizoen. Maar helaas....

groep 4

Stoffel Abrahamse

Dit keer een verslag met veel nuttige sleuteltips van de sleutelavond van 26 maart.
     Kijk hier voor het verslag.

 
Zondag 23 maart , groep 1.

groep 1


De derde rit van groep Uno bracht ons al vroeg in het seizoen naar Berg en Dal. Theo had een pittig rondje uigezet waar alle bekende kuitenbijters inzaten.

Met 17 man aan het verstrek richting Ravenstein de brug over naar Overasselt. Via Malden naar Nijmegen. Al klimmend zigzag door het mooie Heiligeland Stichting naar de Ubbergse Holleweg. Eenmaal boven gekomen was het gelijk rechtsomkeer naar beneden om de klim te nemen van de nieuwe Ubbergseweg. Jawel!, die komt uit aan de voet van de Oude Hollenweg. Ook deze hebben we getrotseerd!!
Engroep over de 7 Heuvelenweg naar de koffie waar ook groep 2 aanwezig was. Na de koffie naar de Duitse grens, de Tivoli over en door het 'Heilige land' weer richting Brabant. Met tegenwind werd er nog stevig huiswaards gereden.

Prima gereden, een mooie groep, hou vast tot volgende week.

Joost
 

Zondag 16 maart 2014, foto sessie.

Via de mail was de leden gevraagd om eerder aanwezig te zijn om foto's te maken voor onze sponsors.
Helaas was niet iedereen op tijd. Een aantal laatkomers lieten zich niet kennen en hebben zelf een foto laten maken.  
kleding


Groep 1 bracht een bezoek aan Vlug trug in Den Dungen om daar met 17 leden deel te nemen aan hun voorjaarstocht. 75 Km stond er op de kalender maar als je dan daar de tocht van 75 Km neemt kom je uit en thuis op 115 Km. En dat in combinatie met veel draaien en keren, op de overigens mooie route, was voor sommige toch teveel. Niet gek zo vroeg in het seizoen.  

Volgende week Berg en Dal, ik hoop weer op een goede opkomst.

Mari 

Zondag 9 maart 2014, openingstocht groep 1.

Zo het seizoen is vandaag weer geopend. Nou ja, is het wel afgesloten geweest? De zeer zachte winter zorgde er voor dat er de gehele winter periode op de weg is doorgefietst. En dat was ook te merken aan de snelheid die er vandaag gereden werd in groep 1. Volgens mij hebben we de openingstocht nog nooit zo hard gereden.
zegening

Vanwege het prachtige lente weer, met 21 graden in Limburg een nieuw record, besloten we om de route na de zegening in Dinther wat uit te breiden. Zodoende kwamen we na 75 Km bij 't Tunneke aan waar de overige groepen al op het terras zaten.
zegening
zegening


Maar liefst 7 kandidaat leden waarvan 2 dames fietsten vandaag met de club mee. Dit betekent dat we waarschijnlijk binnenkort ons 100e lid mogen verwelkomen! Deze leden groei maakt het noodzakelijk om op zondagmorgen in 4 groepen te fietsen. Dit is overzichtelijker, veiliger en fietst fijner. Ik hoop dat ieder de juiste keuze kan maken in welke groep hij/zij gaat fietsen, dit is niet alleen voor jezelf maar ook voor de groep veiliger. In de ledenvergadering van het najaar 2013 zijn de snelheden van de groepen vastgelegd.

Mari
Made in His 2001-2022 ©  info@twcdevoorsprong.nl  ontwerp: Ginderwijd.nl