welkom
Verslagen van ritten seizoen 2013 door leden.   Dien jouw ritverslag via dit formulier in.

Zondag 6 okt 2013, groep 2

In groep 2 was er ook iemand zo vriendelijk om ons met koffie te ontvangen. Onze voorzitter had een mooie tocht uitgezet van 70 km en na afloop zouden we op zijn landgoed genaamd “Onland” aan de Schrikkelvenstraat bij het Heesche kapelleke koffie drinken.
Omdat we met bijna 20 man waren hebben we in 2 groepen gereden met zo’n 50 meter er tussen. Via de Maashorst, Zeeland en Mill richting Beers lang de plassen bij Linden. Na een stukje Maasdijk richting Escharen knapte er bij Alwin , die in de voorste groep zat,een spaak in zijn voorwiel. De 2e groep wachtte ook netjes tot het euvel verholpen was, maar helaas bleek dit niet te lukken. De slag in het voorwiel was te groot om verder te fietsen.
Gelukkig had hij een telefoon bij en kon hij bellen om zich op te laten halen. Daarna gezamenlijk verder gefietst met 1 man minder. Totdat in de buurt van Velp Toon vd akker lek reed. Toen de band verwisseld was bleek de eerste groep nergens meer te zien, Theo was er met zijn groepje van door gegaan misschien om alvast koffie te zetten voor ons. Een paar kilometer verder moesten we toch weer stoppen om de band van Toon nog wat bij te pompen , Toon had al héél lang niet meer gefietst dus als we ergens binnendoor konden moesten we dat maar doen. In Herpen dacht iedereen dat we linksaf zouden gaan richting Heesch maar de gps route vertelde dat we rechtsaf moesten richting Huisseling, dus iedereen naar rechts behalve Toon die ging alleen verder de kortste weg richting Nistelrode.
Daarna het tempo nog even flink opgevoerd om niet al te laat bij de koffie aan te komen. Toen we bij het landgoed van Theo arriveerde stond Toon toch mooi op ons te wachten, de eerste groep zat al aan de koffie. We werden ook nog verwend met dikke plakken cake en voor de liefhebbers cola.
Dus Theo en Betsie bedankt voor de goede zorgen. Na de koffie nog een leerzame excursie gehad over het landgoed met een vijver, kippenren, kunstwerken, heel veel paddenstoelen en her en der bankjes waarop diepzinnige spreuken waren aangebracht.

Herman

------------- 

Zondag 6 oktober, groep 3

Zondagochtend 9 uur op de Misse. Alle groepen present voor de één na laatste rit van het wegseizoen.
Leuk om iedereen bij elkaar te zien. Erg jammer dat 5 leden van groep 3 de wijziging van half 9 naar 9 uur niet gezien hadden op het prikbord. Zij stonden zich een half uur eerder, verbaasd, af te vragen waar de andere leden en toerleider waren. Toen ze besloten om hun eigen tocht te rijden kwamen ze onderweg toerleider Jo tegen. Jack draaide mee met Jo terug om naar de Misse, de andere 4 fietsten verder. Gelukkig dat er nog 9 andere leden waren om de mooie tocht te rijden die Jo voor ons had uitgezet.

Jo stelde ons een lekkere verrasing aan het einde van de tocht in het vooruitzicht: koffie met gebak bij hem thuis ter ere van zijn 40-jarig huwelijk met zijn Annie! Jo nogmaals van harte gefeliciteerd met jullie prachtige jubileum.
De tocht leidde ons naar Vinkel, Berlicum, Den Bosch, Vught, Esch. en vandaar uit weer terug richting Vinkel.
Onderweg was het opletten geblazen: een tractor met aanhanger die plots voor ons langs schoot waardoor we flink in de remmen moesten, kuilen in de weg, veel prachtige fietspaden onder de bomen maar vol met takken en eikels…..
Regelmatig hoorde we de grap in het peloton voorbij komen dat de stukken gebak alleen maar groter zouden worden, hoe meer we er onderweg zouden lossen! Bijna konden we ook Rob Wijnen lossen omdat hij lek reed op een flinke steen. Echter als je altijd in groep 1 gefietst hebt dan moet je binnen 2 minuten een band kunnen verwisselen. Rob kan dat in ieder geval nog steeds. Dat plan ging dus niet door.
Zonder gekheid, gelukkig hoefden we niemand te lossen. Samen uit, samen thuis!
 
Thuis bij Jo in Vinkel werden we hartelijk en gastvrij ontvangen. Alles stond in de tuin al klaar om de tocht gezellig af te sluiten. Zoals beloofd onder het genot van een paar koppen koffie koffie/thee met heerlijk gebak.
Tour for Life
Lekker gereden in een regelmatig tempo. Bij thuiskomst stond er 70 km op de teller met een mooi gemiddelde van 29.7 km/uur.

Groeten Jolanda

Tour for Life, sept. 2013.

Van 1-8 sept heb ik deelgenomen aan de Tour for Life. Het verslag kun je hier bekijken.
Mari van Nistelrooij

Zondag 15 sept. Groep 1.

We stonden op de Misse om 8 uur te wachten op onze toerleider Fred maar deze kwam niet opdagen. Zou hij in extra training zijn voor volgende week hij zou zich in Italy bevinden.
Peter (Opa) had zijn eigen aangemeld om vandaag toerleider te zijn. Met 9 mannen, nee jammer er zijn bij ons nog geen meiden bij, vertrokken we richting Loosbroek - Heeswijk - Veghel -Schijndel-Helvoirt met mooi weer ja ja de Zon naar onze Pauze plaats De Rustende Jager waar we genoten van onze bakjes koffie.
Nadat we de tocht weer hervat hadden en uit de bossen kwamen stuurde onze toerleider (OPA) ons over een zandpad verder ja je kunt merken dat hij toch ouder wordt !! Nog even wachten Peter dan gaan we weer de bossen in.
Nadat we weer op de harde weg terug reden naar Vlijmen -Vught-Den Bosch zijn we weer met een mooi zonnetje richting Heesch gereden met een mooie tocht voor vandaag achter ons.

Groeten Theo Wijnen

Zondag 8 sept. Heesch presenteert.

Het dames promotie team tijdens Heesch presenteert.


heesch presenteert twc de voorsprong

Zondag 25 aug. 90 Km, groep 3.

verslag 2 van 25-8-2013

Willie was dit keer de tourleider van groep 3. Bij het vertrek nam hij het woord om duidelijk te maken dat het de bedoeling was niet harder dan 30 km/uur te fietsen. De afgelopen weken ging het tempo bij groep 3 geleidelijk aan omhoog. Verschillende keren kwamen we met een gemiddelde hoger dan 30 km/ uur thuis. Terecht dus dat de puntjes even op de 'i' werden gezet.
Willie had een mooie tocht uitgezet. In grote lijnen kwam het er op neer dat we eerst via Schaijk en Keent naar Grave reden. Daar de brug overstaken en langs de andere kant van de Maas richting Cuijk reden. Na dit stukje Gelderland staken we de Maas weer over en fietsten naar Mill.
De ruim 50 km voor de pauze werden in het afgesproken tempo gereden. De pauzeplaats had Willie prima uitgekozen: als makke schapen loodste hij ons de schaapskooi 'De Nieuwenhof ' binnen. Een prima pauzeplaats. Knus en gezellig ouderwets, met erg vriendelijke bediening.
twc de voorsprong

De bordjes vermelden dat er vanuit deze accommodatie van alles georganiseerd wordt: knapzakkentochten en schapen scheren. Geen idee of ze er ook wielrennersbenen scheren. Maar ook kun je er kamperen in de natuur en.....slapen tussen de schapen. Bij dit laatste ben ik zeer benieuwd hoe dat gaat. Staat een schaap als hij slaapt, net als een paard? Of ligt zo'n beest lekker op zijn rug, zij of buik? Het is wel te hopen dat zo'n beest ligt, want anders moeten de liefhebbers ook staande slapen. Als we er nog eens komen toch maar eens navraag doen.
twc de voorsprongNa de pauze reden we via de bekende route door de Peel naar Uden. In Uden nam Willie de kop om ons veilig over de smalle paden te leiden.
Het tempo lag na de pauze, mede door de wind in de rug, wat hoger dan voor de pauze. Voor iedereen echter goed te doen. Toen de dames op kop kwamen was de sturende hand van de tourleider onzichtbaar of anders gezegd: de dames lieten zich niet sturen . ritverslag Ze schroefden het tempo op tot 34km/uur. Op de Vinkelsestraat wilden enkele mannen ook laten zien dat ze tempo konden maken: tegen de 40 werd er richting Heesch gefietst. Niet erg: het was maar een klein stukje, we hebben heerlijk gefietst.
Het was een goed voorbereide tocht .
Willie bedankt!
Stoffel Abrahamse

---------------------------------------

verslag 1 van 25-8-2013

Vandaag op de Misse vertrokken met groep 3. 20 Man en 2 vrouwen. De groep was zo groot omdat groep 2 te ver en te vroeg ging voor sommigen.
Willie van de Helm was de man vandaag die de route bepaalde. Er werd bij vertrek duidelijk vermeld dat er niet harder dan DERTIG gereden mocht worden in deze groep. Mooie tocht rondom de kerk en toch 93 km op de teller. Schaijk, Herpen, Grave, Ravenstein, Mill (Hier was de koffie na 53 km gefietst te hebben).
Gingen we verder met mooie snelheid richting Volkel, Uden, Loosbroek waar het begon met opvoeren van de snelheid door 2 personen die geen teller op de fiets hadden en 34 reden. (Maar ja er werd gezegd dat ze 29 reden dus ze deden er nog een schepje boven op. Toen ze afgaven werd er nog verder doorgetrokken om uiteindelijk niet allemaal tegelijk aan te komen.
Dit is zeker niet de bedoeling in groep 3 want nu kwamen we thuis met een gem. van 30.2 terwijl er niet harder gereden mocht worden dan 30. Het was een mooie tocht maar de volgende week toch maar weer de snelheid van groep 3 aanhouden dan blijft het voor iedereen leuk.

Hier kun je de route nog eens bekijken. http://connect.garmin.com/activity/364704819

Marc vd Laar

Zondag 21 juli, 109 Km, groep 1.

Komkommertijd.

Ondanks de vakantie tijd ook vandaag net als vorige week een grote opkomst. Oorzaak crisis?

Voor degene die het gemist hebben, naar aanleiding van een dodelijk ongeval op een fietspad waar een wielrenner bij betrokken was laaide er afgelopen week in de media een discussie op over wielrenners op het fietspad. Allerlei instanties bemoeide er zich mee en bij de NTFU stond de telefoon roodgloeiend. Soms passeerde er opmerkingen die kant nog wal raakte.
Fietspaden zijn rond deze tijd druk bevolkt met allerlei soorten fietsers. Waarbij elke categorie zijn eigen snelheid heeft. Met name deze snelheids verschillen en de daarbij gepaard gaande inhaal acties veroorzaken wel eens problemen. Wij als wielrenners met de hoogste snelheid krijgen dan al snel de beschuldigende vinger toegewezen. Niet altijd terecht natuurlijk.

Ondanks deze discussie had toerleider Joost vandaag toch zijn jaarlijkse, van veel fietspaden voorzien, Drunense duinen tocht. Met 14 leden, net als vorige week dankzij een aanvulling uit groep 2, ging het via Geffen de polder in en de dijk op. Via Haarsteeg en Elshout bereikten we de Loonse & Drunense duinen. Waar zoals te verwachten druk was met recreatieve fietsers en wandelaars. Na de pauze langs de IJzeren man, klunen over een trap en via het Heetmanplein, Bosche broek, Berlicum en Vinkel weer thuis.
We hebben de fietspaden zonder problemen of irritatie bij andere gebruikers kunnen berijden en zonder kleerscheuren de tocht doorstaan. Neemt niet weg dat we als groep beter zoveel mogelijk de smalle en drukke fietspaden moeten zien te vermijden.


twc de voorsprong

Positief waren de wielrenners ook nog in het nieuws in deze komkommertijd. Gisteren deed het NOS journaal verslag van de groeiende groep vrouwen die op de racefiets stappen. Bij sommige dames groepen is er zelfs een wachtlijst. Onze groeiende, enthousiaste damesgroep die op woensdagavond en zaterdagmorgen fietst kent geen wachtlijst. Dames zijn welkom mits ze beschikken over een racefiets. Dat laatste blijkt toch wat lastiger voor dames te zijn. In kleinere maten frames is tweedehands weinig aanbod.

Kijk hier bij uitzending gemist op tijdstip 14.03 voor het item in het NOS journaal.

Mari

Zaterdag 6 juli, La Marmotte, Frankrijk.

Luuk van Elk heeft dit jaar de Marmotte in Frankrijk gereden.
Een verslag van deze zware cyclo kun je hier lezen.

Zondag 23 juni, Bockenreijderstocht Rosmalen, groep 3.

Vanmorgen toch even een whatsappje naar Marc Peters om te vragen of hij ging fietsen. Marc vond het te hard waaien maar na overleg toch gegaan. Ad van den Boogaard (Oss) vond het geen weer om te fietsen na een sms.
Op de misse aangekomen waren we toch met zes man. HALF NEGEN is het vertrektijd. Twee leden (het eerste echtpaar binnen de club) denken dat ze wel eventjes een gat dicht rijden van 2 min. maar dat viel toch behoorlijk tegen. Bij Nuland was het dan zover zodat we met achten richting Rosmalen voor de Bockenreijderstocht konden gaan.
In Rosmalen aangekomen stond Tiny Maas ook nog te wachten. Met regen buiten ingeschreven en bij droog weer vertrekken richting Middelrode, Schijndel en Liempde. Met veel wind tegen en toch nog wel een nat pak naar een lekkere kop koffie of thee bij Vingerhoeds waar alles weer netjes verzorgd klaar stond.
Pak weer droog en met veel wind in de rug op weg richting thuishaven waar onderweg Marc Peeters goed oplette toen er 2 pijlen hingen met 1 naar rechts en 1 naar links wist hij dat we het grote bord moesten volgen.
Onderweg werd het toch nog toch zwaar voor een paar man. Mooie tocht en achteraf viel de nattigheid dus wel mee. De middag is erger geweest met al die buien.

Prettige vakantie, Groeten Marc van de Laar

8-9 juni, Tweedaagse weekend.

De foto's en een verslag van het tweedaagse weekend geschreven door Brian van Zoggel is hier te vinden.

Zondag 2 juni, Tour d`Harense smid, groep 1.

Waarom deze tocht niet op de kalender stond is mij niet duidelijk. Groep 1 en 2 kozen ervoor om toch naar Megen te gaan. Bij vertrek na inschrijven hing er op de dijk een gele en een oranje pijl. Het bleek dat we de gele moesten hebben en niet de oranje pijl zoals wij, en later bleek vele groepen, deden. We zaten dus op de gezinstocht route. Dat ondervond ook groep 2 die op het Herps mertje terecht kwam en daarom ook rechtsomkeer maakte om bij de brug van Ravenstein op de juiste route te geraken.

Na de brug bij Heteren volgde de eerste klimmetjes waar op het einde van de bekende Italiaans weg Bjorn een klapband kreeg.
keienrenners
Zijn buitenband was gescheurd. Met een lapje eronder en rustig fietsend kon hij toch de 5 Km verder gelegen pauze plaats bereiken maar voor hem was de tocht vroegtijdig beëindigd. Ik ga ervan uit dat de organisatie Bjorn thuis heeft gebracht.

Theo was al eerder afgedraaid wegens verplichtingen thuis dus waren we nog met 6 leden van groep 1 over. Waarvan 3 leden de benen nog voelde van de mooie 170 Km tocht naar Zevenbergen op zaterdag.
Dus tijdens de pauze even succesvol onderhandeld met de snelle groep van groep 2 zodat we het tweede gedeelte gezamelijk reden.

Bij Rhenen aangekomen, waar Ad ons even liet zien hoe je de Grebbeberg op knalt, kozen we ervoor om het lusje hier niet te nemen vanwege de kilometers die we in het begin al extra gemaakt hadden. De route vervolgde over de winderige dijken en polderwegen waar sommige het af en toe wat moeilijk hadden. Maar uiteindelijk arriveerden we bij het pont van Megen. Via de fietsstraat door Oss en met 135 Km op de teller waren we toch redelijk op tijd thuis.
Het was het een goede, en ik denk voor sommige ook noodzakelijke training voor de 2 daagse.

Via Whats-app zie ik naderhand positieve berichten over het samen met groep 1 fietsen.
Jongens wat houdt je tegen om over te stappen? We kunnen nog wel leden voor groep 1 gebruiken.

Mari

Herdenkingstocht 26 mei, groep 1.

Vanochtend hebben we, nadat onze voorzitter kort het woord had genomen, een moment stilte genomen om Anton, Ize en anderen dierbaren te herdenken.
In een groepje van 8 man vertrokken we vervolgens. Joost nam de toerleiding op zich. In een mooie ronde, met een straffe wind en maar één keer lek, kwamen we netjes op tijd en precies met 90 km aan bij 't Tunneke. Ik hoop dat ik zonder gewetensbezwaren nog gewoon een weekje op vakantie kan zonder fiets. Poeh, het gaat maar net aan de laatste weken en dat met de tweedaagse in zicht.
In 't Tunneke stond de koffie klaar, al was het deze keer zonder gebak. Na zeker een half uur werden we eindelijk vergezeld door groep 2 die dit keer bijeen waren gebleven maar wel een keer of 5 lek hadden gereden. Na een voor sommige kort samenzijn, vertrokken we weer naar huis.

Tot de volgende rit!

Bjorn Romme

2e pinksterdag 20 mei, De Mercx Klassieker, Groep 1.

Vandaag met 8 man vertrokken van de tocht van Berghem. Met de wind in de rug fietsen we richting Berg en Dal met een miezerig regen boven ons word er goed doorgefietst waar we vooral in de bochten moesten opletten voor valpartijen.

Bij de pauze aangekomen besloten we dat we de 105 km route pakte met een paar extra klimmen erin, een goede training voor de 2 Daagse. Op de terugweg zijn we groep 2 voorbij gereden die lek hadden gereden daar hadden wij gelukkig geen last van, naderhand komen we tot onze verbazing onze Bert tegen (feestje gehad Bert?) die ook richting Berg en Dal reed. Nu was het weer een stuk beter geworden dus kwamen we droog thuis waar we onze fietsen voor de zoveelste keer konden poetsen. Wanneer komt de zomer met zijn mooie temperatuur? We waren mooi op tijd terug net een half uur te laat voor Richard maar dat is zijn vriendin wel gewend tegenwoordig .
Jongens tot volgende week

Theo Wijnen

----------------

2e pinksterdag 20 mei, De Mercx Klassieker, Groep 3.

Zoals ieder jaar weer uitgekeken naar deze tocht, die natuurlijk geroepen komt als voorbereiding op de tweedaagse in het Limburgse heuvelland. Nadat Gozé en ik alvast vanuit Oss vertrokken waren, was het in de loungebank bij de Mercx wachten op onze 7 ploegmaatjes. Deze waren vanuit Heesch afgereisd voor deze redelijk zware tocht.
Helaas waren de weergoden ons niet zo goed gezind. Na wat omzwervingen via Herpen, Reek, Escharen en Beers met wat miezer regen keken we al uit naar onze eerste uitdaging. De brug bij de zandzuigers in Beers was de eerste beklimming, waar al flink gesprint werd.
Toen konden we onze rust pakken tot aan Plasmolen, waar natuurlijk de volgende pukkel op ons wachten. Na wat wijze raad van Marc van de Laar (ik zou maar vast wat terugschakelen) werd het meteen duidelijk wie onze beste klimgeit word in Limburg. Gozë van Leur (ik kan niet klimmen) reed als eerste over de gevreesde col.
Nadat we op het eind gewacht hebben op onze ploegmaat Jos Kessels, toch maar snel op naar de koffie bij de Oude Molen om een beetje op te warmen. Nadat iedereen zijn koffie besteld had, bleek het dat we 1 stoel over hadden. Tot onze grote verontwaardiging waren we Jos Kessels kwijt. Na wat slappe klets begon iedereen zich toch wel zorgen te maken,waar het fout gegaan kon zijn met onze Jos. Nadat we van onze koffie genoten hadden even overlegd om de route een stukje terug te rijden om hem te zoeken. Gelukkig kwam Jos de fietspad afgedaald, want hij had een bordje gemist en was in Nijmegen uitgekomen. Jos,we hebben voor het klassement maar doorgegeven dat je 20 km extra hebt gereden.

Gelukkig konden we toen in onze formatie beginnen aan onze terugreis met droog weer. Deze verliep voorspoedig richting Berghem, maar alleen bij Alverna moest er nog 1 keer in de remmen geknepen worden omdat ondergetekende lek reed. Hier kwam onze teamgeest en saamhorigheid weer goed bij elkaar. Met 4 man zwarte vingers voor 1 lekke band, volgens Marc moet het niet gekker worden haha. Gelukkig met de brug van Ravenstein als laatste beklimming in zicht, konden we zonder problemen afreizen naar Berghem.

Met een gemiddelde van 28 km en een hoop slappe klets,toch een goeie training voor Limburg. Nog 3 weken flink trainen, even naar de franse les en de wijze raad van Gozé van Leur (3 weken geheelonthouding) kijken we uit naar de Belgische crêpes (pannekoeken). Al met al een mooie 2e pinksterdag.

Ad van den Boogaard uit Oss

Zaterdag 18 mei, groep 1-2, 140 Km .

We vertrokken met 8 man de andere dachten dat ze nat zouden worden, maar we hebben het droog gehouden ! We vertrokken richting Ospel voor een nieuwe tocht van onze tochtenkoning Gerrit.

We fietste van Nistelrode, Vorstenbosch, Veghel richting het kanaal toen naar Beek en Donk richting Helmond. Toen Hans lek gereden had en een nieuwe binnen band erop wilden leggen hield hij een stuk binnenband over die niet in de buiten band meer paste dacht hij !! Na hem een tijdje in waan gelaten te hebben zeiden we maar dat hij zijn binnenband iets leeg moest laten lopen.
Nadat dit gelukt was en Gerrit een goed gesprek had gehad met de Boerin heeft hij 2 bonus punten gekregen van de boerin !!!!!
Toen we op de pauze plaats aankwamen kwam er ook een fietsclub uit Reusel binnen, na een paar lekker bakjes koffie vervolgen we onze weg terug richting Heesch met de wind in de rug. Het was op de terugweg weer een mooie omgeving en we hebben geen lek meer gehad. Je kon merken dat Martin begon te ijlen, hij zei dat hij maandag (Berghem) met groep 1 mee zou gaan, maar maandag wist hij van niks meer of zou de leeftijd dat doen?
Vanuit Deurne richting Erp, Uden en Nistelrode lekker naar Heesch weer thuis waar we weer een goede training voor de 2-daagse hebben gehad, ik heb gehoord tenminste dat Bart 's-middags goed had geslapen.

Gerrit het was alweer een mooie tocht !

Gr. Theo Wijnen
12 mei, groep 3, 80 Km.

Vanmorgen op buienradar gekeken en het zou lekker droog blijven. Op naar de misse zonder buurman want die ligt lekker in de Turkse zon. Op de misse stond een grote groep. Ik had mezelf voorgenomen om met groep 3 mee te rijden. Groep 2 vertrok en daarna groep 1 en wat overbleef waren 5 man van groep 3 (Marc, Jack, Harm, Jolanda en ik). Marc had een mooi ritje van 75 km op het programma via Geffen, Lith Richting Ravenstein voor de koffie. Maar de koffie moest even wachten want er was iemand (Jolanda) bij met zeer slechte banden die dus lek reed. Bij een boer achteraf op het erf de band verwisseld en op gepompt met een goede pomp van de boer. We hadden niet op hagelradar gekeken want weer net op de fiets viel de hagel uit de lucht, net voordat we aankwamen bij het cafe om thee en koffie te drinken. Lekker op het gemak en nog rustig tijd voor een 2de kopje zonder haantjesgedrag van iemand die alweer weg wou. De band van Jolanda er nog even goed opgelegd wat dat was niet goed gebeurd want er zat een bobbel op. Rit weer vervolgd over de dijk richting Zeeland en over het nieuwe fietspad terug richting Heesch. 80 Km op de teller met een gem. van 29.00 en een max. van 40. Lekker gefietst zonder haantjesgedrag en geschreeuw van achteraf dat het te hard ging.

Ps: Leuke tip voor verstokte groep 2 rijders probeer het eens in groep 3. Het is echt geen afgang vind ik persoonlijk.

De groeten, Marc vd Laar.
11 mei, Werkendam, 140 Km.

zaterdagtocht
De zaterdagtocht bracht ons naar Werkendam. Een blik op buienrader gaf al aan dat er zeker wel een buitje ging vallen; nou, dat klopte. We gingen met 10 man op weg en na na zo'n 30 km hield de eerste het voor gezien, en na zo'n 100 km, na 3 x lek op 500 meter de tweede. Het was een mooie route, maar met teveel
regen, troep op de weg en kou. Maar, na een warme douche en weer een schone fiets, lijkt het toch altijd weer mee te vallen.

Bjorn

Damesgroep zaterdag 13 april.

Zaterdagochtend 9.00 uur op de gebruikelijke Misse. Dit keer niet grote groepen mannelijke wielrenners van de Voorsprong maar een groepje van 6 dames. Een gemêleerd gezelschap:
- Net een paar weken geleden een racefiets gekocht
- De racefiets na 3 jaar toch maar weer eens van zolder gehaald
- Deze ochtend uit de nachtdienst gekomen maar voor het slapen gaan nog lekker een paar uurtjes     wegtrappen.
- Afkomstig uit Heesch, Schaijk, Berghem, Nistelrode en Oss
- De jongste 20 en de oudste 63.

dames twc
Eén ding gemeen: zin om te fietsen! Onderweg fietsen we eerst met een behoorlijke tegen wind richting Vinkel, Berlicum, Den Dungen, Den Bosch. Het tempo wordt aangepast aan degene die nog niet zoveel kilometers in de benen hebben zitten. Geen probleem, zo is het voor iedereen leuk. Bij een vrouwengroep heb je weinig last van haantjesgedrag maar wel van kippengekakel…..Na een Rondje Zuiderplas en het Bossche Broek horen we het luiden van kerkklokken.. Bij het zien van de Sint Jan krijgen we spontaan zin in koffie en strijken we even later neer op het verwarmde terras van het Hart van Brabant. Zelfs de fleecedekentjes liggen klaar. Wat wil een vrouw nog meer op deze mooie zaterdagochtend? De Bossche bollen lonken maar die laten we maar in de vitrine. Er wordt zelfs niet met afgunst gekeken naar het voorbijtrekkende winkelende publiek.
Zou het dan serieus wat gaan worden met deze groep dames.? Motivatie en plezier is er in ieder geval genoeg. Met de wind in de rug rijden we in een lekker tempo en strak peloton weer richting Heesch. Bij het zien van het bordje Heesch wordt er niet gesprint…. (gisteravond in het wielercafé begrepen dat dames dat niet doen) 50 Kilometer gefietst, een mooi begin.
Vandaag waren we met 6 dames maar met een beetje geluk over een paar weken met 8 of 9!) Sinds 3 weken zijn we gestart om op woensdagavond te trainen en op zaterdagochtend gezamenlijk een rit te maken.
Wordt vervolgd.....!

Jolanda
7 april, route controle Toch(t) Effe Weg groep 1 én 2

Vorige week sprak ik de hoop nog uit op een temperatuur in de dubbele cijfers. Ik had mijn zomerhandschoentjes al aan. Immers eerst even fris in de nevel en dan lekker in de voorjaarszon.
Maar het mocht niet zo zijn, het was zowaar nog kouder dan vorige week, het ijs op de bril en handen waar ik nog nauwelijks mee kon remmen.
Het beloofde weer kwam wel, maar toen kon je al Roubaix kijken. Ben benieuwd naar het aantal deelnemers vandaag. Neemt niet weg dat de tocht goed verliep. Geen onvertogen woord en als het iets te snel ging werd er geminderd, als er een gaatje viel werd het gedicht en als er steuntje in de rug nodig was, werd dat gedaan.
Zo zie je maar, zo moeilijk is het niet. Het zal toch niet komen door die van groep 1?

groet, Bjorn
1 april, voorrijden Toch(t) Effe Weg, groep 2

De wedstrijd.
 
Maandag ochtend, we vertrekken met 2 groepen bij de Pas. Een mooie toertocht die veranderd in een harde wedstrijd. Voor de pauze gaat het al verkeerd een renner moet al afhaken om dat de snelheid te hoog is en een ander rijdt verkeerd zonder dat iemand het in de gaten heeft.
Wat er in de koffie heeft gezeten weet ik niet, of het moet de Ameretto zijn geweest. Maar van samen de tocht voorrijden was geen sprake meer.
Dit sloeg werkelijk nergens op. Met nog zeker 30 km te gaan werd alles uit elkaar gereden. Het kan misschien, en ik kan het soms ook wel begrijpen, dat renners gefrustreerd raken als ze goede benen hebben en toch moeten inhouden, maar je laat NOOIT renners achter die toevallig een mindere dag hebben. Dit kan jou ook een keer overkomen. Dus terug fietsen op deze manier, in 4 /5 groepen en nog wat losse renners mag absoluut niet meer gebeuren.

Wat nu de oorzaak is, dat is vrij duidelijk. Wanneer we een constant tempo fietsen van +/- 32, (afhankelijk van de wind, dus niet zoals vandaag met windkracht 4/5 tegen), moet iedereen van het niveau groep 2 mee kunnen fietsen. Maar als er renners zijn die er een wedstrijd van willen maken, door 35 of nog harder te gaan fietsen, zitten die toch echt in de verkeerde groep.
We zijn pas bezig met het seizoen, en niet iedereen is al op het goede niveau. Geef die mensen de kans en heb daar begrip voor, sommige moeten van ver komen. Mocht het dan nog niet lukken, wat ik niet hoop, is er voor die renners altijd nog een iets minder snelle groep binnen de club.

Ik ga niemand de schuld geven of aanwijzen. Ik hoop alleen hiermee te bereiken dat we de volgende keer weer gezellig samen uit en bijna samen thuis te kunnen komen. Want een mooi wedstrijdje op de laatste paar kilometers moet wel kunnen.

Groeten Bertie, (ook namens de andere toerleiders)

PS. als er behoefte is om een snelle groep te formeren die tussen groep 1 en 2 zit, kunnen we daar na verloop van tijd op terug komen.

---------------

1 april, voorrijden Toch(t) Effe Weg, groep 1

Het blijft onverminderd koud, al was de gevoelstemperatuur al weer een stukje beter dan de week ervoor en met een zonnetje was het te doen. Herman was zo vriendelijk voor ons te navigeren.
Met een groepje van 10 man op weg naar Oirschot. De aangepaste route voor de Toch(t) Effe Weg bevalt goed en met een mooi constant tempo zaten we dan ook al snel aan de koffie in Oirschot. Zelfs nog even een shirtje uit voor de laatste 50km die, door wederom een straffe wind, toch weer pittig waren.
De meeste waren dan ook blij toen we weer in Heesch waren, en iedereen kijkt uit naar een temperatuur in de dubbele cijfers, wie weet volgend weekend.

groet, Bjorn

24 maart, groep 2.

Toch maar richting de Pas gefietst om de tocht langs Loevestein te fietsen. Bij de Pas aangekomen kon ik weer omdraaien om de helm te gaan halen. Terug bij het dorp stond groep 2 al met 10 man te popelen om te gaan of was het van de kou.
Op richting Aalburg wat lekker ging met de wind mee, maar tijdens de heenreis al afgesproken om een stukje van de route af te snijden wat een goed idee was achteraf want op de brug bij Aalburg hadden we moeite genoeg om de fietsen recht te houden vanwege de zeer harde wind. Door het stukje af te snijden en de wind mee in het begin was alles dicht in Heusden voor een lekker kopje thee of koffie. Na een valpartij zonder veel letsel bij Martin net na Heusden met heeeel veel wind tegen richting Heesch met Ad als drijvende motor want daar zat geen eind op bijna continu op kop (knap hoor).
Bij de Dungense brug toch maar een lekker kopje thee genuttigd. Bertie had de thee nog niet op of de eerste zaten alweer op de fiets om het laatste stuk naar Heesch te volbrengen.
Leuke route gefietst maar het was verschrikkelijk weer. Thuis aangekomen lekker warm onder de douche die heerlijk was. Hopen dat het volgende week beter is.

Groeten, Marc

----------------

24 maart, groep 1, 100Km.

Nog steeds geen lente weer. Het is koud, met de harde wind vandaag gevoelstemperaturen tussen
-10 en -15. Ik twijfel of ik wel zal gaan. Uiteindelijk na mijn gezicht ingesmeerd te hebben met Vaseline toch maar op de fiets.
Voor vertrek op de Misse is er even overleg, rijden we samen met groep 2 gezien de opkomst, rijden we een ingekorte tocht? (Gent-Wevelgem was 45 Km ingekort) Groep 1 gaat toch met 8 leden o.l.v. Jelco richting Waalwijk.
Heenweg met wind in de rug gaat goed. Echter na de koffie in een manege te Udenhout, tegen de wind terug was andere koek. Om het leed zoveel mogelijk te delen rijden we kop over kop. Al snel moeten er een paar passen. En voor we thuis zijn wisselen er nog maar 4 kop over kop.
Het was zo'n tocht die we niet snel zullen vergeten.

Thuisgekomen meldt een Tour for Life teamlid via Whats-App dat hij niet heeft kunnen fietsen, er lag 10-15 cm sneeuw in Maastricht... En de radio meldt dat er in Friesland op een ondergelopen weiland werd geschaatst.

Maar volgende week is het zomertijd.

Mari

Openingstocht, 3 maart.

zegening
zegening

Voor de 8e keer opende we het seizoen met de fietszeging in Dinther. Georganiseerd door De Kachelders die vol trots hun nieuwe pekskes showden. Ze staan er weer netjes op.

Pastoor Jansen had in zijn preek nog een leuke woordspeling over doping wat iedereen wel kon waarderen. Want eigenlijk willen we niets meer horen over doping, fietsen willen we!

De door de Kachelders uitgezette tocht in de regio kende geen geheimen daar had je geen GPS voor nodig om weer in 't Tunneke te geraken voor koffie met appelgebak. Want ook vandaag bleek dat er weer enkele leden afgelopen winter een GPS ontvanger hebben aangeschaft. Dat is natuurlijk heel mooi maar let wel op met het publiceren van routes op Strava en andere sites. Zorg dat je huisadres niet zichtbaar is want dat maakt het dievengilde wel heel makkelijk.

Mari

^ Top ^