welkom
Verslagen van ritten seizoen 2012 door leden.   Dien jouw ritverslag via dit formulier in.

Zondag 23 sept. Regelmatigheidsrit.

Vandaag tijdens het weekend van het WK wielrennen in Limburg hadden wij ook onze jaarlijkse wedstrijd in de vorm van de regelmatigheidsrit.
Op deze koude zondagmorgen, de temp. meter gaf maar 5 graden aan, was er een behoorlijke opkomst er gingen maar liefst 7 groepen strijden voor de titel. De organisatie liet de groepen op de Misse al de te rijden snelheid opgeven. Want als verassing zaten er twee viaducten in de route, zou blijken toen we via een omweg op de startplek arriveerde. Ook het aantal te fietsen ronden werd geheim gehouden tot de laatste ronde inging, het zouden er in totaal 7 worden.

Het mooi gevonden rondje was gesitueerd in het gebeid ten westen van Schaijk, ook wel bekend als de Mun. De route is hier te bekijken op onze GPS pagina.

De uitslag van deze regelmatigheidsrit wordt op 14 oktober na onze sluitingstocht bekend gemaakt.

Commissie bedankt, het was weer zeer de moeite waard.

Mari

Zondag 19 aug. Maurik, groep 1, 115 Km.

Eigenlijk niets bijzonders vandaag wat het vermelden waard is behalve dan dat het vandaag erg warm zou worden. Enkele hadden zich hierop voorbereid door een extra bidon op de fiets te steken.

Met 15 leden reden we onder leiding van Jelco een prachtige route tussen de Waal en de Rijn. Koffie drinken in dit streng gelovige gebied is altijd wat zoeken. We belandde in de jachthaven van het Eiland van Maurik maar kennelijk waren we te vroeg, de bar was nog niet open. En geduld hebben we niet dus maar een stukje terug naar een forellen visvijver waar we welkom waren op het terras welke zelfs voorzien was van lounge stoelen. De gekoelde cola die gezien de weersomstandigheden favoriet was ging erin als koek.

Na de nodige slappe klets ging het na de pauze mede door tegenwind die aanvoelde als een föhn wat minder snel. Voorbij Tiel weer een stukje de dijk op om vervolgens met wat kluunwerk de brug op te komen en bij Oijen weer de Maas over. De warmte ging parten spelen maar uiteindelijk kwamen we thuis met een gemiddelde van ruim 34 Km/h. En dat was gezien de tropische temperatuur van vandaag die we niet gewend zijn (ruim 36 graden in Limburg) hard zat.

Mari

Tweedaagse weekend, 9-10 juni.

Zaterdag 9 juni ’12
Vertrek vanaf de Misse vanaf 7.00 naar Nijverdal.
De groepen waren al ingedeeld zodat iedereen al wist bij welke groep iedereen zat. Het was mooi geregeld dat de kamers al klaar waren en iedereen zijn spullen in de kamer kon leggen en kon omkleden.
Rond 9.00 uur was iedereen gereed en konden wij met 12 man (groep 2B, groep Wout) vertrekken voor dag 1, 150-160 km.
We fietsten over mooie wegen, glooiend, weinig dorpen, door Nederland en trokken Duitsland in. Na een uur was er al een glooiend terrein waar we al een achterblijver constateerden. We dachten dat die op zijn eigen ritme reed. We wachtten even en trokken weer verder. Na diverse kleine hellingkjes, glooiingen waren we er al achter dat er 2 waren die het toch moeilijker kregen. De wind was hierbij ook een boosdoener, zeker om ze terug te brengen en uit de wind te houden. De bus was al gebeld, er zou ingestapt worden zodra de bus er was (pisnijdig was deze fietser op zich zelf).
Doordat we in Hardenberg geen koffie dronken, we zagen niets langs de route, fietsten we de grens over. Hierdoor was het uiteindelijk pas na 3 uur fietsen pauze. Een “restaurant”gevonden om te pauzeren, met lunch?? Groep 1 kwam net naar buiten, er was genoeg te eten werd er nog geroepen. Allereerst werd er koffie besteld. Kunnen we ook iets eten?, werd er geroepen? Ja dat kan, maar de kok moest nog gebeld worden. Die zou er dan zijn na 10 min. Tja, we hadden nog niet gepauzeerd, dus tijd genoeg. De bus was inmiddels nog niet gearriveerd. Onze fietser die een slechte dag had, kwam behoorlijk wit terug uit het toilet. Een spuit geplaatst of een krampaanval?? De skonne kok was inmiddels binnen en de schnitzel, soep en eieren kwamen op tafel. Zo dat was lekker na 3 uur fietsen.
De bus gebeld, die stond bij een kasteeltje ergens te wachten, op zo’n 7 km van ons vandaan. Ja, ja 7 km, het waren inmiddels weer zo’n 20 km voordat we de bus zagen. Onze fietser die de slechte dag had, riep: ik probeer het nog 10 km. Het was niet meer nodig die bus, uitrijden was het advies wat goed werd opgevolgd.

Uiteindelijk was het het glooiend terrein en de zeer harde wind die het toch voor meer mensen moeilijk maakte. Na 5 uur fietsen bereikte we het eindpunt, Nijverdal. Al met al, een mooie tocht door een heel mooi gebied, over goede wegen en weinig drukke punten. 158 km op de teller. Moe maar voldaan pakten we een vlugge douche voor de “geweldige voetbalwedstrijd”. Na de wedstrijd werd het buffet geopend en vloeide de gele spa rijkelijk.

Zondag 10 juni 2012.
Na een goed ontbijtbuffet, werden de fietsen weer gepakt en gestart voor dag 2. We waren inmiddels ingekrompen, 9 man over. 3 man naar groep 3. De temperatuur was aangenamer, de wind minder, het beloofde een mooie dag te worden.
Na een 20 minuten werd er al een lekke band geconstateerd. Even later weer op de fiets en binnen 500 meter was het weer bal, lek! De buitenband bleek niet gecontroleerd te zijn. Een klein steentje was de boosdoener. Uiteindelijk koste het ons toch een 15 tot 20 min, wat ons later besloot om een kleine lus af te snijden.
Onze fietser die gisteren een slechte dag had, deed goed mee. Welke dokter heeft hij? Waar heeft hij dat spul gehaald?? We pakten onderweg een lekker bakske koffie, appeltaart was er niet, jammer.
Wat ons opviel onderweg waren de rustige wegen. Geen kip op de weg. Op bed of in de kerk? We hadden de route bestudeerd om een lus af te snijden, de Holterberg wilden we als slagroom op het toetje niet missen. We hadden een binnendoor weg gevonden en toen we daar naar toe reden vonden we ook nog een leuk terras voor de lunch. Na deze omeletten met asperges die bij enkele toch zwaar op de maag lagen, (nitrogas) kwamen we weer op de route terug.
Het park bij de Sallandse heuvelrug werd ingereden en daar werd al duidelijk dat Rudolf de meester-klimmer was. Hij was meteen weg. Geen centje pijn. 2 vingers in de neus, zoals ze het wel eens mooi kunnen zeggen. Het is een mooi park, leuke klimmetjes. Wel oppassen voor het verkeer en mede fietsers.
Einde van het park hadden we op elkaar gewacht en gezamenlijk naar het einde gereden. Uiteindelijk toch weer een 110 km op de teller. Een 20 km binnendoor gereden. Groep 1 was al pleite toen we binnen kwamen, jammer.
Vlug gedoucht en de fietsen op de auto’s waarna we naar het Tunneke reden.
Daar hebben we nog een afsluitings pilske/drankje gepakt. De eerste waren geschonken door Rudolf.

Tweedaagse 2012 groep
Deelnemers en begeleiding tweedaagse 2012 te Nijverdal.  (klik op foto)

2 daagse commissie bedankt voor het regelen. De accommodatie was top. De route schitterend. De opkomst geweldig. Op naar het volgende weekend.
Groep 2B (groep Wout)

Brian

Foto's van dit weekend zijn hier te bekijken.

Zaterdag 2 juni, Tocht Posbank groep 1 en 2, 160 Km.

Zaterdagmorgen 2 juni, fris maar zonnig. In voorbereiding op de 2-daagse stond de toertocht naar de Posbank vandaag op het programma. Met een 16-koppig peloton vertrokken we richting het altijd zo pittoreske Berghem.
Herman was dit keer toerleider en dat zouden we weten ook. Alles werd er namelijk aan gedaan om de tocht lowbudget te houden. De tocht van 19 mei naar Soest had maar liefst € 49,- aan pontkosten gekost, en zoals een goed penningmeester betaamt zou dat dit keer onder zijn leiding niet gebeuren. Kost wat kost werd het veerpont deze keer dus vermeden.

In een gestaag tempo reden we met de wind op kop richting Ewijk, waar Wim Lagarde tijdens de klim van de Waalbrug het tempo dusdanig hoog vond, dat hij besloot om te draaien. We staken bij Heteren de Rijn over waarna we de bekende klimmetjes bij Doorwerth bedwongen. Nadat we in de buurt van Oosterbeek nog wat hoogtemeters opgedaan hadden, koersten we verder richting Arnhem. Bij de Posbank aangekomen reden we eerst 2 lastige heuvelachtige ronden alvorens we bij het paviljoen aankwamen om koffie te drinken.

Koffie leeg en de bidons vol dus gauw weer verder, tot we na een paar kilometer ontdekten dat we niet geheel compleet waren. Martin Dekkers had de slag gemist. “Hoe kan dat nou??”, voor de koffie reed hij nog ijzersterk. Zou de accu dan toch leeg zijn geweest bij Martin???? We besloten na “lang zoeken” om toch verder te rijden. Op de terugweg namen we de beklimming van de Boersweg bij Renkum nog even mee om vervolgens met de wind in de rug huiswaarts te rijden.

Het was een pittige tocht maar een goede training in de week voor de 2-daagse. Wel zal het bestuur even moeten bekijken wat we met de gemiste kilometers van Martin gaan doen met betrekking tot het clubkampioenschap.

Herman bedankt.

Jelco

Zondag 27 mei, groep 3

Op deze stralende eerste pinksterdag stond er een extra trainings-sessie gepland voor groep 3 als voorbereiding op het tweedaagse weekend. De voltallige selectie van groep 3 was dan ook aanwezig om er een mooie tocht van te maken.

We vertrokken iets vroeger dan normaal in oostelijke richting via Schaijk en Herpen naar de brug van Ravenstein. Onder Schaijk hadden we de grootste moeite om enkele honden van ons af te schudden.
.....Willie van de Helm had namenlijk een nogal afwijkend tenue, wat nogal naar vlees rook......
We deden dan ook ons uiterste best om uit aan de goede kant van Willie te fietsen, zodat we in de wind en uit de lucht bleven.
Na de brug ging het via Hernen en Bergharen richting de Waal. Onderweg moest coach Marc nog wel wat corrigeren en uitleggen dat linksaf direkt na het spoor toch ook echt direkt linksaf is.....Vervolgens werd door enkele eigenwijze fietsers vlak bij de dijk nog een extra stukje veldrit ingelast! Hier was volgens mij nog niemand van de club geweest.....zelfs Jan van der Heiden niet...en die kent toch veel onverharde weggetjes !

Eenmaal op de dijk was het genieten in het zonnetje op naar de waalkade voor een heerlijk bakje koffie.
Op het terras was het heerlijk toeven, zeker toen we nog wat extra tijd kregen, omdat in de zon een van de bandjes het begeven had. Adje uit Oss ging wel even kijken, want het kwam ergens van die kant. Na bijna alle fietsen te hebben gecontroleerd, kwam hij bij de laatste fiets...juist.. het was zijn eigen fiets.
Helaas mocht het nieuwe bandje het niet lang overnemen, want door de scheur in de buitenband stonden we na 1500 meter weer langs de weg! Hij besloot dan toch maar even te bellen naar het thuisfront voor de onontbeerlijke steun !!

Onder leiding van onze coach Marc werd deze prachtige tocht voortgezet, even langs zijn werkgever en dan via Wijchen en Grave terug naar Heesch. Dank aan de coach en de voltallige selectie voor deze geslaagde training....

Gozé.

Mallorca, april 2012.

Dinsdagnacht 24 april, na de regenachtige Reichswald Tour, vertrokken we voor 8 dagen met de familie naar Mallorca. We vlogen vanaf Düsseldorf en na circa 2 uur landden we op Palma de Mallorca om vervolgens met de bus naar Port d’Alcudia in het noordoosten van het eiland te gaan. Mallorca is een echt fietseiland, al is het weer er meer seizoengebonden dan op de Canarische eilanden, waarover Mari eerder schreef.

mallorca

Fietsen stond niet centraal, maar Henri en ik hebben toch een aantal mooie tochten gemaakt. Het eiland biedt allerlei mogelijkheden om georganiseerd te fietsen, en de pro-tour ploegen strijken er regelmatig neer ter voorbereiding op het seizoen. De wegen zijn goed, mooie omgeving en het verkeer is gewend aan veel fietsers. Het eiland biedt geen hooggebergte, het hoogste punt ligt rond de 800m, maar is daarentegen ook vrijwel nergens vlak. Aan de westkant zijn de meeste bergen: de Serre de Tramuntana.

Wij hadden een fietskaart gekocht met daarin routes opgenomen, waarvan we er 3 hebben gefietst. De eerste voer van Port de Pollenca naar Far de Formentor en weer terug. In totaal zo’n 60 km, met daarin zo’n 3 beklimmingen tot circa 200m. Zeker de groen aangegeven wegen die staan voor weinig verkeer, fietsen heerlijk en slingeren door het landschap. De tweede tocht ging van Port de Pollenca via Can Picafort, Petra, Sa Pobla weer terug en bedroeg zo’n 115 km en was een wat meer vlakke tocht. Soms even stoppen om de kaart te checken, maar dan is de weg er goed te vinden. We hadden wel wat geluk, de meivakantie viel vroeg hier dus het was er nog rustig en het weer was echt goed.

De derde route had de stevigste klim. Van Port de Pollenca naar Lluc op bijna 600m om vervolgens via Campanet weer terug te fietsen. Na al die grijze regenachtige weken voorafgaand aan de vakantie, was het heerlijk om daar te fietsen. Wel hadden we de gehele week een stevige wind al is dit waarschijnlijk niet ongewoon op Mallorca.

Mallorca is een aanrader voor een fietsvakantie in het voorjaar!

Bjorn en Henri

Koninginnedag 30 april, groep1.

Toertocht Schijndel stond vandaag op de kalender. We vertrokken met 10 man vanaf de Misse en 1 lid van groep 1 stond op de hoek van de Misse zijn hond uit te laten en kon zo zien wie er allemaal mee was met dit mooie weer. In schijndel aangekomen stond daar nummer 11? (toeval Fred?) op ons te wachten.

We waren maar snel vertrokken, maar volgens ons te snel omdat we meteen al een pijl gemist hadden in Schijndel, we waren al bijna in Boxtel. Na een achtervolging naar groep 2 hebben we een prachtige omgeving gezien voordat we bij de pauze groep 2 zaggen zitten. Na wat grappen over en weer van verkeerd gereden en materiaal onderhoud (Martin je bent toch automonteur?) reed groep 2 weer aan, we zeiden nog let op de pijlen!!!

We reden na de pauze richting Drunen en reden op den duur bij mensen de plaats op, geen pijl te zien,
gelukkig had Mari een routebeschrijving bij en zijn we weer op de goede route gekomen. Wat groep 2 niet gelukt was of wilden ze misschien holle bol gijs zien?
Met de wind op kop zijn we richting Vught, Den Dungen, Gemonde naar Schijndel gereden. We zijn maar richting Heeswijk gereden en Bolleke 2 afgezet. Maar hij zei tijdens de pauze (kon nu wel praten zonder te hoesten) DIT JAAR doe ik jullie nog pijn. Hebben we dit al niet vaker gehoord ?
Maar alles komt goed dus dit ook wel.

Theo

Zondag 29 april, Groep 1.

Eindelijk droog weer vanaf het vertrek tot thuis. Met 8 man? vertrokken we naar Berg en Dal voor de eerste keer dit jaar met groep 1.
Met de wind tegen zijn we via Schaijk, Reek, Grave zo richting Mook gereden we zijn naar Plasmolen gereden en daar maar begonnen met meteen een opwarmetje voor vandaag, het fietspadje met de slagbomen.

Nadat we op het einde van de weg weer allemaal bij elkaar waren zijn we naar Groesbeek gereden en zoals afgesproken zouden we via Duitsland bij de boer naar Tivoli rijden. Maar er waren toen al een paar angsthazen en Bollekes die niet via Duitsland gingen maar direkt naar Tivoli. 
Boven bij Tivoli aangekomen stonden ze nog uit te blazen van hun inspaning we zijn maar snel door gereden naar de pauze waar we ons wel verdiende koffie met toebehoren genuttigd hebben.

Afgesproken dat we nog een keer Tivoli zouden pakken en boven aan wachten op de rest dat we met zijn alle naar onderen zouden rijden. Naar de Oude Hollenweg wat ik nog maar niet gezegd had. Maar toen ik boven was en zei dat ze moesten wachten op de rest reden ze mooi door naar de andere kant. Volgens mij hebben we een paar Jomandas in de groep zitten.

We zijn maar via het Africa museum naar Malden gereden en zo weer naar Nederhasselt en weer richting  Grave via Schaijk naar Heesch. We waren mooi op tijd weer in Heesch en droog maar jongens de volgende keer pakken we gewoon de Oude Hollenweg !!!!!

Theo

Zondag 22 april, groep 3, Loonse en Drunense Duinen.

Buienradar voorspelde niet veel goeds. Er kwam een bui van een uur opzetten vanuit het zuiden. Onze tourleider had een tocht uitgedacht die eerst die kant op ging.
We vertrokken klokslag 9 uur langs de snelweg richting Maliskamp. Vandaar het kanaal over bij Den Dungen richting Vught. Tegen die tijd begon het zachtjes te regenen. Zachtjes regenen hield al snel op toen het serieus begon te regen. Gelukkig ging de tocht langs het Drongels kanaal onder de bomen. Jammer dat de bomen nog geen bladeren hebben waardoor we toch kletsnat werden.

Na 40 km tegen de wind en regen in gefietst te hebben was het koffie drinken bij de "De Rustende Jager" bij de Loonse en Drunense Duinen. Hier zijn ze gelukkig berekend op groepen half verzopen fietsers die ook nog eens onder de modder zitten.
Na de pauze werd het weer beter. De zon kwam door en we kregen de wind in de rug. Met een lekker tempo (voor groep 3, ligt dat zo rond de 30 km per uur) gingen we richting Oisterwíjk, Haaren, Esch, Sint Michelsgestel en zo richting Heesch. Hier kwamen we net na 12 uur met een gemiddelde van 28,5 en iets over de 80 km op de teller aan.

Goze, het was een mooie tocht, ondanks het weer.

Marc

----------

Zondag 22 april, groep 1, Reichswald.

We waren met 11 man vertrokken vanaf de misse naar Reichswald. Met de wind mee richting Schaijk haalden we groep 2 in die ook richting Berg en Dal zijn geweest las ik. Verder via Grave de brug over en zo richting Heumen, Mook en naar Groesbeek. Toen naar Duitsland en in Kleve hebben we pauze gehad. Onderweg in Groesbeek zijn Huub en Carlo omgedraaid.

Na de pauze hadden we weer een paar prachtige klimmen in de route en hebben we de eerste regen druppels ook weer gehad ! Na drie lekken banden terug richting Groesbeek. Weer op het vlakke met de wind vol op kop zijn we prima kop over kop gaan rijden terug naar Heesch.

En we hebben er toch jongens bij zitten met karakter die doorgaan, Bert en Hans knap werk !!!
Het was een PRACHTIGE tocht Joost, maar hopen de volgende keer op beter weer en dat we het een keer weer DROOG weer hebben.

Theo

----------

Zondag 22 april, groep 2.

100 km op het programma. De opkomst was goed maar groep 2 werd nu eens niet gesplitst. Zou het door de verwachte windkracht komen!? Het weer was flink bewolkt, veel wind.

We gingen via de Graafsebaan richting Grave. Weg van de naderende regen. Via Grave, naar Linden. Er werd lekker rondgedraaid al viel het tempo, bij wind tegen, iets terug. Vervolgens de brug over naar Heumen ri Groesbeek. Prachtige route langs mook en milsbeek. Daarna een 1e klim, de St. Jansberg. De groep viel uiteen. Na hergroepering de Kiekberg en Keizerskop over. Naast de klim diende door sommige renners nog een hindernis te worden genomen. Namelijk het ontwijken van een afvallend zadel!?

Koffie bij 't Zwaantje! Na de koffie terug naar Groesbeek om via de Heumensbaan af te dalen naar Molenhoek.
Vervolgens bij Heumen weer de dijk op naar Grave. Ondanks de tegenwind toch nog een flink tempo. Helaas begonnen op de dijk de lekke banden. De ene was nog niet gemaakt, na enkele honderden meters, de volgende. Alsnog een splitsing. Groep Nistelrode bleef achter en zouden alleen terugfietsen.
Na nog tweemaal te hebben lekgereden, "groep Nistelrode" kwamen alweer voorbij", toch met een lekker tempo terug naar Heesch. Het was opnieuw een mooie tocht en we hadden toch nog aardig weer.

Toerleider Brian bedankt!

Henri

----------

Zondag 22 april, Klimmen Monschau Klimmen.

Dit jaar geen Banneux maar Monschau in Duitsland.
Zoals wellicht bekend hebben de Belgische gemeenten ten zuiden van Limburg het gehad met de wielrenners die zich niet kunnen gedragen, de verkeersregels overtreden en rotzooi achterlaten. Ze hebben diverse organisaties van toertochten toegang ontzegd. WTC Klimmen moest dus uitzien naar een andere route. Het zou de Eifel worden.

Na wat oponthoud fietsen we om kwart over 8 op de route richting Monschau. Via vele smalle en soms slechte fietspaden passeren we Aken om vervolgens bij Roetgen gebruik te maken van de eerste pauzeplaats. Waar we ons tegoed deden aan allerlei lekkers, want voldoende eten is belangrijk zeker bij deze lage temperatuur. Hierna volgt het mooiste gedeelte van de tocht met tevens de zwaarste klim van vandaag, de Grünentalstrasse waar verschillende deelnemers lopen. In de soms gevaarlijke afdalingen met haarspeldbochten kan niet iedereen op de fiets kan blijven zitten, maar zo te zien vallen de verwondingen mee. Het is dan ook goed opletten op deze natte wegen.

KMK KMK KMK
KMK KMK 5 leden aan het
zwoegen nabij
Aken.

Na de tweede stop is het nog 60 Km met o.a. een lang saai grindpad door het bos die we zonder lekke banden kunnen verlaten. Als we terug in Limburg even pauzeren voor koffie valt voor ons de eerste neerslag van vandaag, de overige buien hebben we kunnen ontwijken. Via nog een paar klimmetjes bereiken we na ruim 150 Km weer het eindpunt.

Jammer dat de organisatie na zoveel jaren niet meer de originele route kan gebruiken. Dit alternatief naar Monschau is toch minder.

Mari

Zondag 15 april, groep 1, Dijkentocht

Met de dijkentocht van Mari op het programma en maar 9 man (wat tegenwoordig voor groep 1 een schrale opkomst is) vertrokken we via de polder richting de Hedelsebrug. Ondanks een straffe wind die niet in ons voordeel woei lag het tempo gelijk op niveau. Eenmaal de brug over ging de route verder over mooie kronkellende dijken waar de zondag rust nog heerst. Hier gaan geruisloos trouwe kerkgangers te kerke en zwijgzaam zien ze hoe je op een andere manier ook kunt afzien.

Na het noordelijkste keerpunt van de route gaat het met wind mee rap naar Heusden, voor de koffie.
Na de pauze met continu een dreigende wolkenlucht boven ons werd de koers richting Den Bosch voort gezet. Achter Den Bosch langs, via Vught naar Den Dungen. De wind maakte het dat de laatste kilometer erg lastig werden.

Ik denk dat sommige onder ons blij waren dat ze Heesch in zicht kregen. Al met al was het weer de moeite waard en we zijn droog thuis gekomen.

Joost

Zaterdag 7 april, Veenendaal-Veenendaal.

Veenendaal Veenendaal stond op het programma voor de liefhebbers.
Met 8 man stonden we bij de Pas om deze, naar zeggen, prachtige tocht te doen.
De weergoden waren ons niet goed gezind en het was steenkoud, maar in gezwind tempo reden we naar de klimzone bij Doorwerth en Oosterbeek en alles verliep vrij vlot en lek werd er alleen bij andere groepen gereden.

Veenendaal Veenendaal Veenendaal
Veenendaal Veenendaal Veenendaal

Tot kort voor de pauze, toen was het raak, Herman junior? reed lek en de handen waren dusdanig koud dat wisselen met vereende krachten moest gebeuren.
We besloten aldaar om geen pauze te nemen en door te rijden voor het 115km traject en de Posbank rechts te laten liggen. Met tegenwind terug naar Veenendaal met onderweg nog verschillende klimmen bij Oosterbeek en Doorwerth.
Weer een lekke band onder aan het Italiaans weggetje, en ook dit duurde lang vanwege de koude handen waarmee niet te werken viel. Als laatste obstakel nog effe naar Rhenen voor de Grebbenberg met wat binnen-door klimmetjes terug naar Veenendaal omhoog over de Defensieweg. Op de laatste dijk meende een medestrijder ons nog allemaal een keer op de kant te moeten zetten, maar een welgemeend, sorry, geeft aan dat de koers je soms rare dingen laat doet.

Moe, verkleumd maar ook wel voldaan hebben we Veenendaal gehaald.

Huub

Zondag 1 april, Leeuwentoer, groep 1.

1 april, de Ronde van Vlaanderen. In de week die vooraf ging stond Vlaanderen op z'n kop, de Muur is uit koers gehaald. Het nieuwe parcour zou zwaarder zijn. We zouden het gaan zien in de middag.

Maar eerst gingen we zelf een stuk fietsen. Op deze vrieskoude morgen reden groep 1 en 2 gezamenlijk naar Escharen waar ze zo'n grote groep natuurlijk graag zien komen.
Een nieuwe route voor de Leeuwentour richting rivierengebied. Meteen na de start ging de sweep er al over en werden in Keent al twee groepen ingehaald op de smalle wegen. En dat zouden niet de laatste zijn, want groep 1 duld niemand voor zich!
In Rhenen pauze, waar de koffie slecht geregeld was. Meteen daarna kregen we een stuk slecht 'wegdek' wat resulteerde in een lekke band. Dit waren de enige minpunten want verder was het een mooie route. Al is blijkbaar niet iedereen onderweg in staat om te genieten van de omgeving:) Een route over rustige wegen in een gebied waar we niet vaak komen en waar we veel in een waaier konden fietsen. En dat gaat steeds beter.

Uiteindelijk bij thuiskomst 120 Km op de teller. Deze afstand zo aan het begin van het seizoen in combinatie met de kou en een winderige polder maakte het een zware tocht. Menigeen zal blij zijn geweest dat ie thuis was.

De route kun je hier nog eens bekijken op onze GPS pagina.

Volgende week organiseren we de Toch(t) Effe Weg en de Ladies ride. Een goede opkomst zal mede afhankelijk zijn van het weer.
Mocht je op 2e paasdag geen taak hebben, meefietsen kan dan met de route controleurs. En groep 3 heeft 8.00u afgesproken.

MariZondag 25 maart, groep 1.

Vandaag de tocht effe weg voorgereden. Met de verzette klok en de nevel die maar niet weg wilde gaan, was het een koude ochtend. En dat terwijl ik, zonder beenstukken, gerekend had op lekker weer.
Na twee valpartijen in de afgelopen 2 weken, ging het vandaag weer goed. Afgezien van een paar kleinigheidjes en wat wind hebben we met een gemiddelde van 33,5 km stevig doorgereden.

Herman, bedankt weer dat je de toch al lastige taak van tourleider, voor en achterin de groep, op je hebt genomen. Het is in ieder geval een mooie tocht en met net wat warmer weer zal de opkomst ook dit jaar weer goed zijn.

Bjorn

 
ladies ride
Tijdens de Toch(t) Effe Weg hebben we onze eerste tocht voor de dames, de Ladies ride. Zij zullen een route afleggen van 70 Km. Afgelopen woensdag stond er een promotioneel artikel in het BD.

Klik op de afbeelding voor een leesbaar formaat van het artikel.
ladies ride

Zondag 18 maart,
  groep 2

90 km op het programma. De opkomst was weer goed. Het weer was flink bewolkt, met een voorspelling van buien, dus dat de opkomst dan ook nog goed is....... Een goede mentaliteit zullen we maar zeggen, hopen dat het hele jaar zo is.
Groep 2 werd dan ook meteen gesplitst. We gingen via de Zoggelsestraat richting Vinkel. Tempo werd wel flink getemperd door de toch stevige wind. Via Vinkel, Den Dungen, Schijndel, Liempde, er werd door iedereen lekker overgenomen, kwamen we op het koffieadres Vingerhoeds in Oirschot.

Na de koffie werd er weer richting Heesch gefietst. Een lekker tempo door de wind in de rug dat af en toe getemperd moest worden, het is nog vroeg in het seizoen. Onderweg haalden we groep 1 in dat met een valpartij te maken had gehad. Frank Govers lag op de grond (via mail al begrepen dat het mee viel), maar er werd al voor gezorgd. We werden vriendelijk gevraagd om door te fietsen wat we ook hebben gedaan, het was al druk genoeg.
Via Den Dungen, de Wamberg, Corso en Autotron zijn we weer veilig in het Heesche terecht gekomen.
Het was wederom weer een mooie tocht.
Toerleider bedankt weer. Frank, een goed herstel toegewenst van groep 2.

Brian

  groep 1 verslag 1

Vandaag met een -voor groep 1- grote groep vertrokken. Gezien de afgelopen twee weken zo mogelijk te groot? Ik weet het niet.

Evenals vorige week was het wel wat onrustig in de groep, en dat is voor mij in groep 1 nieuw. Ter hoogte van den Bosch maakte Frank Govers een flinke smak. Hij zette net z'n bidon terug terwijl de groep iets naar links ging, pats: voorwiel weg.
We zijn prima bijgestaan door een arts die we net hadden ingehaald; top! Uit voorzorg de ambulance gebeld. Frank, sterkte en hopelijk herstel je snel!

Nu zijn er altijd risico's verbonden aan fietsen en voor alle duidelijkheid: Er kan altijd een hond oversteken, iedereen kan een slechte dag hebben of een fout maken: geen probleem! En natuurlijk moeten nieuwe leden of de mensen uit groep 2 de kans krijgen om aan de groep te wennen!

Toch gelden de afspraken voor groep 1 altijd wat strakker gezien de hogere snelheid. Zeker als de groep groter wordt. Daarom, voor ieders plezier en veiligheid, nog eens deze oproep:
- Iedereen probeert strak en oplettend te fietsen en waarschuwd waar gevraagd;
- Iedereen kan het niveau aan wat nodig is om goed te kunnen volgen én om kopwerk te doen.

groeten, Bjorn

  groep 1 verslag 2

Alweer een goede opkomst vandaag met liefst 20 man.
Met een toerleider die net herstelt is van zien knie operatie vertrokken we niet zoals hij een week eerder zei naar Berg en Dal waardoor er toch enkele schrik voor hadden en niet mee gingen, maar een tocht richting Nistelrode, Uden, Vorstenbosch, Veghel, Wijbosch, Schijndel, Vught, Drunen en Vlijmen waar we koffie dronken in de molen.
Onderweg hadden we de wind tegen en van opzij dus het was flink aanpoten. Voor sommige was dat toch te veel van het goede waardoor dat komt misschien te veel gewicht bij of niet genoeg gedaan in de winter en het is nog steeds NIKS VOOR NIKS!! Er was er zelfs eentje bij die kon nog niet praten zonder te hoesten bij de koffie zo diep was hij gegaan !

Na de koffie zijn we met de wind in ons hol weer vertrokken richting Den Bosch, Vught en Den Dungen, daar hadden we de wind van opzij en door een klein foutje ging Frank flink onderuit. Zijn helm was flink beschadigd dus deze had zijn werk goed gedaan. Hij was toch een beetje van de kaart en sprak er goed naast af en toe dus ging hij mee naar het ziekenhuis om even te controleren.
Gelukkig niks gebroken alleen wat kneuzingen en wat vel eraf dus een meevaller. Na Frank uitgezwaaid te hebben in de ziekenauto zijn we richting Rosmalen, Nuland, Geffen weer terug in Heesch aangekomen.

Ik hoop dat Herman de tocht op heeft geslagen in zijn GPS wat wat was het een mooie tocht ?! De toerleider heeft heel wat complimenten onderweg gehad van zijn fietsmaten . Frank beterschap en de rest tot volgende week en we gaan Niet naar BERG en DAL.

??

Groep 2, 70 km, 11 maart.

Verslag 1 groep 2.

Vanmorgen stond het zonnetje hoog aan de hemel en dat kon je wel merken aan de opkomst.
Door meteen de groep te splitsen kwamen er twee groepen van ong 16 man. Dit is een mooi aantal om een mooi ritje te maken.
We vertrokken in de richting van Dinther, hoe het allemaal verder ging weet ik niet meer precies want het was veel draaien en keren, maar wel heel erg mooi. Toine was ook weer van de partij, na bijna een jaar zonder fietsen. Dat hij het nog niet verleerd is liet hij wel even zien, klasse jongen.

Met een mooi gemiddelde reden we achter de eerste groep, maar na een klein pech gevalletje met een bidon raakte we de eerste groep kwijt. Maar met een goede navigator kwamen we toch weer terug in Heesch. Jammer dat we in de laatste 15 km nog 2 keer lek reden. Toch lekker gefietst allemaal, ook de nieuwe leden.

Volgende week weer zo'n lekker weer, dan wordt het hopelijk weer zo'n mooie tocht.
Tot volgende week

Toon

Verslag 2 groep 2.

Nadat we ons direct in Heesch hadden gesplitst in 2A en 2B zetten we koers met 16 personen voor een tocht van in totaal 75 km. Via Bernheze fietsten we richting de peel en zo over Mill, Zeeland weer terug naar Heesch.

Een mooi rondje met vooral veel draaien en keren, maar het zonnetje dat af en toe doorkwam maakte veel goed. Onderweg zat het tempo op bepaalde stukken er goed in, maar dat werd niet altijd toegestaan door onze toerleider die de groep goed in toom moest houden om de eerste slachtoffers te voorkomen.

Uiteindelijk met ruim 31,5 gemiddeld terug in Heesch, een mooi begin van dit seizoen met nog genoeg potentie in snelheid en km.

Rob School

--------------------------------------------------------

Groep 1, 70 Km, 11 maart.

Verslag 1 groep 1.

Het leek wel koers bij de Pas, kleine 60 fietsers aanwezig, verdeeld over 3 groepen. Ben bang dat we snel naar 4 groepen moeten om de veiligheid te garanderen.

De start: Herman had een ronde in zijn GPS via de dijk naar Overasselt, maar eerst effe door Oss heen om in de polder te komen. In Oss ging het al fout, een kleine onoplettendheid en daar lag al iemand met zijn nieuwe fiets op de grond, en dat is balen. Er werd gewaarschuwd maar niet iedereen is voldoende geconcentreerd met zo'n grote groep.

Na een klein oponthoud werd de weg vervolgt door de Osse polder richting Lith. Volgende obstakel; een hond die erfbewaking wel erg breed opvatte en de straat opkwam met gevolg dat er iemand met 92 kilo dwars overheen reed, gelukkig geen valpartij, maar het hondje moet gesmeerd worden; want hij piepte nogal!!!!!

Eindelijk op de dijk ging het lekker van de wind af, en de koffiepauze in Demen was er al snel. Het viel op dat tijdens de pauze de concentratie veel beter was dan op de fiets, hoe zou dat toch komen. (oplossing van dit vraagstuk kan ingezonden worden bij het bestuur voor 11 maart 12.00 uur).

Na de koffie ging het gestaag over de dijk, Ravensteinse brug en Balgoij naar Overasselt. Vanaf daar met wind tegen naar huis. De aflossingen werden nu wel erg kort en het was te merken dat nog niemand op zijn niveau is, maar met een gemiddelde van 32,8 toch een lekker tochtje gereden.
Herman Bedankt.

Huub

Verslag 2 groep 1.

Zondag 11 maart 9.00u s’morgens. Een drukte van jewelste op de Misse. Als dit een voorteken is van wat dit jonge seizoen gaat bieden, hebben we wat betreft opkomst in ieder geval geen klagen.

Groep 1 vertrok met 17 renners als eerste voor de tocht van Herman. Eén volwaardig (volslank) lid van groep 1 besloot met groep 2 mee te rijden ivm een verkoudheid. Een waterig zonnetje scheen in combinatie met een redelijke temperatuur. Alle ingredienten voor een mooie dag waren aanwezig. En wat kon ons immers gebeuren na de fietszegening van vorige week.

Maar niets bleek minder waar. We reden in een lekker tempo door Oss toen we ter plaatse van een verkeersrug op de weg het onheilspellende geluid van een valpartij in de achterhoede van het peloton hoorden. Joost had om welke reden dan ook de verkeersrug niet opgemerkt en lag op de grond. Gelukkig kwam hij meteen weer overeind, en na de schade aan lichaam (knie geschaafd), kleding en (nieuwe) fiets bekeken te hebben besloot Joost balend terug naar huis te rijden. Achteraf viel de schade gelukkig mee, zodat hij volgende week gewoon weer van de partij kan zijn.

We besloten door te koersen, maar waren nog maar net van de schrik bekomen of er kwam in volle vaart een boerenfox een erf af gestoven, en rende vol de groep in. Gelukkig raakte hij alleen de voet van Huub en wonder boven wonder bleven we overeind. We reden verder via Lithoijen, de dijk op richting Megen en Haren. De koffie dronken we bij het vertrouwde adres aan de dijk bij Demen. Over de brug van Ravenstein reden we in de richting van Balgoij, Overhasselt en via Grave terug naar Heesch. Al met al hadden we toch nog een lekkere tocht gereden.
Herman bedankt...

Jelco

Openingstocht, 4 maart groep 2.

Eindelijk is het weer zover, we mogen weer de weg op. Na dat onze voorzitter een mooi woordje had gesproken gingen we op weg richting Heeswijk-Dinther waar de pastoor ons op stond te wachten.
Na een lekker bakkie koffie en wat heilig water over ons heen gingen we op weg. Zo'n eerste ritje zou eigenlijk een mooie gelegenheid moeten zijn om de nieuwe leden een beetje te leren kennen. Maar er zijn altijd wel een paar STERKE MANNEN bij die denken dat de snelheid niet hoog genoeg ligt, dus het gemiddelde werd behoorlijk opgevoerd. Ik weet van een nieuw lid niet hoe hij heet of eruit ziet, want ik moest steeds voluit trappen om erbij te blijven. Als dit de trend is voor het nieuwe seizoen zal er flink getraind moeten worden, anders word groep 3 erg groot denk ik. Ik hoop dat het meevalt, maar dat zal de tijd uit moeten wijzen.
Toch was het al met al een mooie tocht. De reacties onderweg moeten maar snel worden vergeten.

??
zegening

Openingstocht, groep 1.

Een goed begin moet vervolg hebben, tweede rit tweede verslag.
Slechte start als je een kwartier te laat bent bij de Pas. Gelukkig al het goede van boven niet gemist, want dat was mijn ultieme laatste hoop om van mijn griep af te komen. Zal morgen wel Twitteren of het geholpen heeft.

We waren er weer allemaal en in gewicht zaten we hoger dan andere jaren. Fred Bedankt!!! Lekker rustig beginnen zat er niet in, de mannen die op stage in warme oorden waren geweest legden er meteen weer zwaar de zweep over, zweten dus. Vele regio clubs moesten de rood/zwarte brigade uit Heesch voorbij laten gaan. Dit laatste gaf nog wat commotie vanwege het toch wel onwennig op de fiets zitten na een winter op de ATB of veldfiets.
Waar moet dat heen? eerste week in maart en al op het buitenblad. Na 60 km zijn we allemaal heelhuids aangekomen in het Tunneke, waar groep 2 die binnendoor gereden waren, al alle appelgebak en koffie hadden verorberd. "Geeft niet mannen er moeten toch nog een paar kilo vanaf". Het was weer leuk om iedereen bij elkaar te hebben en om bij te praten in het Tunneke, want op de fiets was daar geen gelegenheid voor.
Volgende week meer, en hopenlijk een grote opkomst.(dan hoef je niet zo vaak op kop)

Huub
zegening

Prikbord tochtje, zondag 26 febr.

Dag Fietsmakkers,

Vanmorgen met veel renners vertrokken vanaf de Misse, 16 man. Met een flinke tegenwind richting Empel gereden waarbij de beenspieren meteen flink aan de bak moesten.
Bijna in Empel aangekomen reed Roy lek, deze heeft prachtige hoge velgen maar een nieuwe binnenband er inleggen en oppompen dat viel niet mee.
Met de wind mee op de dijk was het lekker fietsen richting Haren en zijn toen naar Berghem gereden om Bolleke naar huis te brengen.
Zijn nog naar Nistelrode gegaan om een bakkie te doen waar onze Super Boer Jan zat te wachten op ons.

Mooi ritje gehad van 75 km en tot volgende week voor de zegening in Heeswijk. Goed voor de lekrijders, vallende en zieken onder ons.

??


^ Top ^