R i t v e r s l a g e n    2 0 0 6 

  Verslagen van ritten door leden. Mail hier jouw verslag.

Zondag 15 oktober, Sluitingstocht, 50 Km.

Wederom een goede opkomst vandaag op deze laatste tocht. Groep 1 deed een rondje Mill wat vanaf Mill op een ploegentijdrit leek. Dit keer werd in 't Tunneke de uitslag van de regelmatigheidsrit en de clubkampioen bekend gemaakt. De clubkampioen ging naar huis met een splinternieuwe wisselbeker. Het bestuur vond het tijd worden voor een nieuwe trofee en had wat materiaal verzameld. Ons lid Toon van Schaijk heeft het vakkundig in elkaar gezet. Het resultaat mag er zijn. Zie foto.
 


 

Na de prijsuitreiking is er onder het genot van enkele consumpties nog eens teruggekeken naar het afgelopen seizoen. Met ook een discussie over het clubkampioenschap. Hier komen we in de ledenvergadering nog op terug. Een seizoen met gelukkig weinig valpartijen, al is iedere val er natuurlijk één te veel. Over het algemeen een goede opkomst ondanks het slechte weer in het voorjaar.

Iedereen weer bedankt voor de ingezonden ritverslagen. Ik reken weer op jullie het komend seizoen

Mari
 

Zondag 1 oktober, groep 2, 100 Km.

Met een groep van ongeveer 12-14 man (met een gastrijder, de zoon van Henk) vertrokken we uit Heesch, richting Schaijk zei de toerleider van vandaag, Gerrit. Na een aantal km gereden vroeg Marco aan Gerrit waar we naar toe gingen en zonder blikken of blozen kwam het antwoord: we gaan naar Berg en Dal. Er was bij eerdere koffiestops opgemerkt dat we dit jaar maar weinig in Berg en Dal waren geweest, dus vandaar deze keuze denk ik. Het weer was goed en na Schaijk, Grave, Malden gingen we richting de "bergen". Na de eerste heuvel in Molenhoek richting Groesbeek, waar we even een klein overleg hadden waar en welke weg. Zo hadden we een mooi rondje via Groesbeek, Berg en Dal weer terug naar Groesbeek waar we de koffie hebben genuttigd. Daarna hebben we onze weg weer vervolgd richting "huis" waar we in ons eerst bultje Antoon kwijt raakte en niet meer terug konden vinden na een korte stop. Via Molenhoek, Malden, Mill, Volkel en Uden kwamen we in de vertrouwde omgeving. We hadden toch weer 100 km op de teller staan in Heesch. (of toch 250 km, Henk?)

Groeten, Brian

 

Zondag 24 september, regelmatigheidsrit groep 1 en 2.

Doel van zo'n rit is om zonder teller en horloge een van tevoren opgegeven gemiddelde snelheid zien te fietsen. Ook is de te rijden afstand niet bekend. Dit doel bereiken zou tegenvallen blijkt later. Er werd in groepen gestart en van degenen die zich individueel hadden aangemeld werd door de commissie een groep gevormd.
De commissie bracht ons eerst naar Loosbroek waar de start was. Het rondje ging van Loosbroek naar Grolder, Donzel, Loosbroek, Dinther en weer terug naar Loosbroek.
Deze ronde moest 4 maal afgelegd worden.
De groep met de hoogst opgegeven snelheid ging als eerste van start. Hierna werden wij, Joost Herckenrath, Theo Gevers, Herman Huismans en Mari van Nistelrooij weggeschoten.
We hadden 33,0 opgegeven en vertrokken een paar minuten over half negen volgens de kerkklok.
Theo met de meeste fietservaring gaf halverwege de eerste ronde aan 'dit is het juiste tempo, vast zien te houden'. Maar dat is gemakkelijker gezegd dan gedaan. De ronden werden, met om beurten op kop in minder dan een half uur afgelegd volgens de kerkklok. De afstand bleek 17 Km te zijn, totaal dus 68 Km. Te hard gefietst dus zoals we zelf al dachten gezien de inspanning die we hadden moeten leveren. En ook de andere groepen hadden harder gefietst dan ze hadden opgegeven. Er waren een aantal deelnemers die vanwege de hoge snelheid hebben moeten afhaken.
Als laatste nog de complimenten aan de commissie die dit voor de eerste keer organiseerde. Ze hadden een mooie rustige (snelle) route uitgezocht en het was goed georganiseerd. De uitslag zullen ze bekend maken na de sluitingstocht.

Herman heeft de de route op bikely.com uitgezet, klik hier.

Groeten, Mari

 

Zondag 17 september, Maasduinen, groep 1, 100 Km.

Eigenlijk zouden we Heesch-Hees rijden maar 135 Km is iets teveel voor de zondagmorgen. Daarom een aangepaste route. Wel in dezelfde richting en ook een stuk langs de Maasduinen.
De route was globaal als volgt; Escharen, Oeffelt, Gennep, Heijen, Afferden, richting Siebengewald, stukje langs de Maasduinen, Bergen, Afferden, pont naar Sambeek waar we bij de tennisclub de koffie hebben genuttigd, St Anthonis, langs Wanroij, Wilbertoord, Uden en via Slabroek naar huis.
Op de site www.bikely.com die werkt met http://maps.google.com kun je de route nog eens bekijken. Klik hier http://www.bikely.com/maps/bike-path/maasduinen-120 en je ziet de gefietste route.
Je kunt op de kaart inzoomen en m.b.v. de linkermuisknop kun je de kaart verplaatsen. Ook kun je de satellietfoto van het gebied zien. (Zeer gedetailleerd!!) Ideaal voor onze toerleiders als ze een route willen samenstellen.

Groeten, Mari

 

Zondag 10 september, groep 1, 120 Km.

Na het verslag gelezen te hebben van groep 2 kan ik niet achterblijven om de toerleider/navigator voor vandaag, Joost, ook mijn complimenten te maken voor de route van deze dag.
We vertrokken in zuidelijke richting en in de omgeving van Uden kwamen we voor het eerst op voor ons onbekende wegen. Na veel draaien en keren, maar steeds over mooie binnenwegen kwamen we uiteindelijk in Noord-limburg terecht. Joost dacht dat het hier onbekend terrein voor ons was maar ik kende toch enkele wegen uit de Rowwen Heze tocht.
Uiteindelijk kwamen we via het zuidelijkste punt van vandaag, Venray, uit in Overloon waar we koffie dronken op een zonnig terras. Hier werden nog herinneringen opgehaald uit de clubhistorie want hier in de buurt hebben ooit enkele clubleden in de sloot gelegen na een valpartij. Na de pauze reden we richting Oploo en bij St. Anthonis door de staatsbossen waar we ons op de Veluwe waanden.
Bij Wanroij bleken we ineens met 9 man over te zijn ipv 10 waarmee we vertrokken waren. Huub vond het tempo te hoog liggen en ging liever alleen verder. Na het dorp Zeeland gepasseerd te hebben reden we door de Maashorst over een smal fietspad met vele andere fietsers maar zonder ongelukken terug naar Nistelrode.
Terug in Heesch stond de teller op 120 km, iets meer als de kalender aangaf, maar toch nog om iets over twaalven thuis.
Het was vandaag weer een prachtige tocht over vele onbekende, mooie en rustige wegen, sommige vonden het wel veel draaien en keren maar Joost heeft er in ieder geval moeite voor gedaan, zoals het hoort, om er een mooie route van te maken.

Herman
 

-------------------------------------------------

Zondag 10 september, groep 2, 100 Km.

Zon(nige)dag morgen 8:00 uur, een goede opkomst en, naar later bleek, een fantastische tocht. We vertrokken in oostelijke richting voor een tocht over Heumen. Oostelijk en Heumen, dat deed mij denken aan dingen als "Berg en Dal" en "Zeven
heuvelenweg". Gelukkig werd al snel duidelijk dat dit niet de opzet was voor vandaag, wat voor mij als slechte klimmer zowel de geestelijke als de lichamelijke druk kon laten verdwijnen.
Langs de rijksweg naar Velp, dan door Escharen en vervolgens via de maasdijk tussen de Maas en de Kraaijenbergse Plassen werd er koers gezet naar Heumen.
Daar waar elke toerfietser linksaf zou slaan, reden wij op aanwijzen van Jan, gewoon rechtdoor een doodlopende straat in (wat we met Jan regelmatig doen) recht op het Maas-Waal kanaal af. Bij het kanaal aangekomen zijn we van koers veranderd en in noordelijke richting verder gefietst.

Al rap bleek dat een goede toerleider onontbeerlijk is voor een vlekkeloze tocht. Jan was "the day before" tot de conclusie gekomen dat er over een lengte van ongeveer 3 m geen stoeptegels meer aanwezig waren. Via zijn breed vertakte netwerkconnecties heeft hij er persoonlijk voor gezorgd dat "zijn jongens" niet door de klei hoefden te ploeteren en dat er dus in allerijl rijplaten overheen waren gelegd. Kwestie van plannen toch!?
In Weurt aangekomen werd direkt koers gezet naar de waaldijk. Hier was het fantastisch fietsen, een prachtige omgeving en geen auto verkeer. Met de wind in de rug en de zon op kop werd dan ook het tempo wat opgevoerd. Bertie en Martin (die met die iets langere fiets) trokken ons over de dijken naar de koffie in Wamel. Met z'n allen om de openhaard in het Veerhuis, waar na zo'n 75 Km de koffie een heerlijke onderbreking vormde.

Na de koffie ging het verder over de dijken langs Dreumel, via de maasdijk naar Lith. Hier werd Jan geprezen voor zijn prachtige en goed georganiseerde tocht, d.m.v. een spontaan applaus. Toen Jan hierna de overtocht nog betaalde, kon hij helemaal niet meer kapot!!
Het was dus weer een heerlijke zonnige fietstocht, waarin ik dit keer ook eens als eerste thuis was.

Groeten, Gozé.

 

Zondag 3 september, Dijkentocht, groep 2, 100Km.

Het weer was niet zo slecht toen we vertrokken maar de verwachtingen waren toch nog zo slecht dat de opkomst niet echt super te noemen was. Twan de Mol hoopte om 7.55 uur op een flinke plens bui. Als ik het goed heb ongeveer 7 man van groep 2 en een 7 man van groep 1. Zo waren we als één groep vertrokken. Bij de rotonde van de Rabobank/Mac.Donalds was er een schuiver van Jan van Venrooij (geen regenbanden Jan?) maar krabbelde op en reed verder alsof er niet gebeurd was. De dijken tocht stond op het programma, zodat we richting polder in Empel gingen. Zo verder naar Den Bosch, Hedel, Ammerzoden. Het weer werd slechter en slechter, alsof je af en toe onder een warme douche stond. De wind was ook een sterke tegenstander, maar via Nederhemert, Poederoijen hadden we in Heusden de koffie stop, daar ging Twan ook nog op de kasseien plat. Na de kroeg nat te hebben achtergelaten gingen we via Oud-Heusden, Vlijmen, Vught weer richting Den Dungen. Met de wind toen weer in de rug en met het voltallige peleton over de Hooghei Vinkel binnen en zo naar Heesch en Nistelrode voor een verdiende warme douche. Bij thuiskomst toch weer een voldaan gevoel.

Brian
 

Zondag 20 Augustus, groep 1, 105 Km.

De vakantie tochten zitten er weer op. waarschijnlijk dankzij de vakantiespreiding was de opkomst tijdens de vakantie behoorlijk.
Maar vandaag moest er weer gewerkt worden met 10 leden 105 Km. Een tocht met stukken waar we nog nooit geweest waren. Via de brug bij Ewijk kwamen we uiteindelijk in de Betuwe. Om Via Oosterhout en Lent weer bij Nijmegen uit te komen. Ja en dan weten we het wel wat er gaat komen; een paar klimmetjes. We wachten boven op de Oude Hollenweg die we dit keer anders naar boven gaan dan de bekende route.
Even later zou ik een spaak uit mijn voorwiel rijden met als gevolg een grote slag in het wiel. Door één remblokje te demonteren kan ik wel verder fietsen. Wel opletten zo zonder voorrem.
Koffie op het bekende adres waar het weer vol zit met wielerclubs uit de regio. En ook sluit Huub zich hier bij ons aan zodat we met 11 leden huiswaarts keren. Om aan de kilometers te komen had Herman nog een extra rondje ergens tussen Mill en Langenboom als verrassing. Wie wil weten waar die geweest is kan hier m.b.v. Google maps het e.e.a. nog eens nakijken. Met een behoorlijke snelheid stoempen we tegen de wind weer huiswaarts. De meeste hebben dan ook genoeg gehad als ze het dorp weer binnen rijden en zullen de rest van de dag wel liggend op de bank doorbrengen.

Mari
p.s. de vakantie is afgelopen dus ik verwacht weer een heleboel ritverslagen.
 

Zondag 9 juli, Vakantietocht, groep 2, 80 Km.

Zondag morgen ruim op tijd bij de Pas voor de toertocht van groep 2. Ik keek eens goed om me heen en zag alleen maar geschoren kuiten en een afgetrainde toerleider! Zij waren klaar voor hun tocht die van groep 1, maar van groep 2 geen mens te bekennen. "Die slapen vandaag uit, want die hebben een vakantie tocht." Ik besloot dan maar even een rondje Heesch te fietsen om daarna rond half negen weer terug te keren voor onze tocht.
Met dertien rijders vertrokken we onder de bezielende leiding van Jan vd Heijden, en ondersteund door enkele groep 1 rijders die ook reeds het vakantie gevoel hadden.
Via Geffen door de polder naar de maasdijk bij Gewande. Onderweg daarheen hebben we een stop gemaakt, zodat Jan z'n binnenband even kon verwisselen. Eenmaal op de dijk kwamen de spieren goed los en ging het tempo omhoog. Een mooie (dijken)route langs de Maas naar het vestingstadje Heusden, alwaar we aan de binnenhaven van een kopje koffie konden genieten. Overigens een goede timing van Jan, net voor twee andere wielergroepen. Na de koffie vertrokken we naar noordelijke richting, zodat we via de brug naar de andere kant van de Maas konden komen.
Net buiten Heusden bleken we nog een viertal rijders te missen, dus draaien we maar om en rijden terug het stadje in. Hier bleken geen leden meer rond te dwalen en het was dan ook beter om telefonisch even na te gaan waar die dan toch gebleven waren. Iemand had z'n helm laten liggen en dus waren ze even terug gereden, om daarna via de andere kant van Heusden hun weg weer te vervolgen. Na een hereniging bij Elshout reden we dan maar aan deze kant van de Maas weer huiswaarts. Via Drunen door de polder naar Vught en dan de bekende route huiswaarts. In Vinkel werd duidelijk dat "Nisseroi" wederom sterk vertegenwoordigd was, want na een splitsing waren we nog maar met drieen over.
Al met al toch een geslaagde vakantie tocht die (inclusief m'n rondje Heesch) toch nog 112 km op de teller bracht.

Gozé.
 

Zondag 9 juli, Rhenen, groep 1, 110 Km.

11 deelnemers vandaag, dit keer alleen mannelijke leden want Evelien zat nog in Frankrijk waar ze de Marmotte heeft gereden. Met het pont de sloot over en dan de brug van Tiel over. Weinig volk op straat hier in het Zwarte kousen gebied zoals wij deze streng Christelijke omgeving wel eens willen noemen. Alleen een paar wandelende kerkgangers. En inderdaad we moesten opletten dat we deze 'fundamentalisten' niet van het fietspad reden. Fietspad..? Ja ik snap het ook niet, we reden op het fietspad.

In Rhenen aangekomen links af om aan de rand van het dorp rechts de eerste klim te nemen. Daarna het bos in waar het ook licht op en neer gaat. We komen aan de oostkant Rhenen weer binnen en het gaat meteen omhoog langs de dierentuin. Een mooi glooiend rondje.
We nemen koffie bij restaurant het Viaduct wat eigenlijk nog niet geopend is maar omdat we plaatsnemen op het terras rest de ober niets anders dan de koffiepot aan te zetten. En daar krijgt ie geen spijt van want even later komen er drie renners van WTC Berghem. Na 15 minuten blijkt dat ze met een hele groep zijn want dan zijn ze allen aangekomen. Weer terug fietsend hebben we de wind tegen en dat valt tegen op de brug van Tiel. Via de brug van Ravenstein weer naar Brabant.

Groeten, Mari
 

 24 en 25 juni, Tweedaagse 2006, Tecklenburgerland, Duitsland


Klik op de foto voor het fotoalbum van de tweedaagse.


 

17 juni, 13 Heuvelentocht Ravenstein, groep 2, 150 Km.

Goede dag allemaal,

Een mooie dag als ik s morgen buiten kijk. Om 7.30 verzameld bij de misse. Het is nu nog een week is naar de twee daagse toe het zal daarom wel druk worden. Het is toch een mooie tocht om te rijden Ravenstein er zit van alles wat in. En het is weer een training voor het volgend weekend. Maar daar stonden we met 6 man van groep 2 en 2 man van groep 1 dus met 8 man naar Ravenstein toe. Het gaat in een gemoedelijk tempo dit omdat het de vorige week toch wel opgebroken heeft op het laatst en nu dus rustig aan beginnen. Een mooi stukje landschap rijden voor we Berg en Dal inrijden en daar koffie drinken op het vertrouwde adres.  Na een paar min. komt Hans van Oort ook nog aanzetten deze was alleen aan het trainen en moest op tijd thuis zijn.

Na de koffie hadden we afgesproken dat we boven aan de Hollen weg zouden wachten en dit dus ook gedaan het zonnetje scheen inmiddels al lekker. We zijn toen richting huiswaarts gefietst en dit ging  ook in een mooi tempo. Bij Grave zijn we afgedraaid om richting heesch te gaan.

Al met al een mooie training voor het volgend weekend.

Groeten, Wout vd Ven
 

 11 juni, Harense Smid toer.

 Foto toegestuurd door organisatie.
 

10 juni, Limburgs Mooiste, groep 2, 110 Km.

Zaterdagmorgen om 5.15 liep de wekker af. We gingen Limburgs mooiste fietsen.
Dat is een aanrader voor ieder lid van de club, want dit is echt een mooie tocht. We waren maar met 4 leden van groep 2. Ook waren er twee gastrijders, nl Ans en Rita van de spinning les. Dit was ook leuk. Om ongeveer half 8 waren we in Landgraaf. Daar was het al heel erg druk met fietsers. Alleen het inschrijfgeld is wat aan de hoge kant, maar daar krijg je ook wel wat voor.
Wij gingen de 110 km doen en de leden van groep 1 deden de 150 km. (knap hoor).
In een mooi tempo reden we door het prachtige Limburgse land. Er zaten een paar hele mooie klimmen in o.a de koning van Spanje. Dat Koen flink aan het trainen is kun je wel zien, want hij reed zeer goed rond. De dames hadden er ook wel zin in want die bleven goed in de buurt, misschien lag dit ook wel aan Bertie, hij hield zijn potjes goed in de gaten.
Na een paar zeer goed verzorgde pauze plaatsen en mooie beklimmingen kwamen weer terug in Landgraaf, waar ze ons op stonden te wachten met een heerlijk glas bier.
Dat hadden we ook wel verdiend, vond ik zelf.
Al met al was dit een zeer mooie dag en zeker voor herhaling vatbaar.

groetjes Toon
 

5 juni, 2e Pinksterdag, groep 1, Bommelerwaard, 100 Km.

Met 14 leden aan de start. Eerst naar de brug van Hedel om vandaar weer richting Oost te gaan. Meer Maas en Waal dus dan Bommelerwaard maar ook dat is mooi.
Voordat we Heesch uitrijden is er al een valpartij. Herman zat met zijn gedachten bij het WK en had zijn fiets 'gepimpt' met oranje banden. Deze waren iets gladder dan hij gewend was en moest dit bekopen met een schuiver op de rotonde bij de Rabobank. Broek kapot en zijn fiets beschadigd maar hij kon de tocht toch voortzetten.
Het ging weer van dik hout zaagt men planken op de dijk, waar we toch niet echt de wind mee hadden. Voor Huub ging het kennelijk te hard en hij is op eigen houtje verder gegaan.
Onder de koffie in Wamel werd er voornamelijk over het komend WK gesproken. Maar ook Jelco werd uitgehoord over zijn deelname een dag eerder aan de Open Bergse Kampioenschappen. Een dappere poging tegen de renners met licentie die meededen.
Geen  podiumplaats voor Jelco maar wel een ervaring rijker. (klik op foto). Wellicht kan volgend jaar geheel groep 1 meedoen aan dit kampioenschap, gezien de snelheid waarmee we tegenwoordig rijden...

Groeten, Mari
 

5 Juni, 2e Pinksterdag, groep 2, 100 Km.

Verzamelen bij de Pas een groot peleton staat klaar. Groep 2 gaat vertrekken we zijn met een grote groep; 18 man. We rijden met Johan als toerleider dit omdat deze tocht verzet was. Deze keer rijden we de tocht een beetje tegengesteld en daarom lijkt het een hele nieuwe tocht.
Het tempo gaat goed alleen achter in is het een beetje doortrekken na de bocht maar ook dit is geen probleem. Johan heeft voor ons een mooie koffie plaats uitgezocht waar de koffie klaar stond met een versnapering erbij dit was goed vertoeven. Toine had nog een opmerking over de lantaarnpaal van de buurman maar toen ging het lichtje branden hij keek in een spiegel. Na de pauze werd er weer koers gezet richting Heesch dit ging in een vlot tempo. Onderweg nog enkele bekenden tegen gekomen die stiekem aan het trainen waren. Evelien had het goed naar haar zin bij groep 2. Ze kon rustig uit fietsen na haar tocht van 230 Km gisteren. We zijn al in de buurt van Heesch als Mark de kapper het wat lastig krijgt. Hij had beloofd om wat extra te gaan trainen en dan komt dat wel goed.
Johan bedankt

Wout vd Ven
 

28 mei, Antoon v. Tilburg tocht, groep 2, 85 Km.

Zaterdagavond zie ik op de toerkalender staan dat het de Antoon van Tilburg-tocht is. Vertrek 8.00 uur. Groep 1 en 2 hebben dezelfde vertrektijd. Morgen is er een tocht ter herinnering aan Antoon, zeg ik tegen mijn vrouw Hilde. En wat houdt dat in? Tja, dat weet ik eigenlijk niet, want vorige jaar was ik er niet bij, toen zat ik met mijn hand in het gips.
Zondagmorgen vijf voor acht arriveer ik bij de Pas. Zo, daar staat een flink peloton!
We goan! Enigszins verbaasd volg ik de meute. Ik had verwacht dat er even stilgestaan zou worden bij de reden dat deze tocht de naam van Antoon draagt. Het tempo is voor mij aan de straffe kant. Veel tijd om ergens over na te denken heb ik niet. Ontevreden over mijn fietsgevoel laat ik me ontvallen dat dit misschien mijn laatste seizoen is. Ik zeg het niet tegen mijn buurman, maar ik denk meteen: Stoffel zeur toch niet! Wees tevreden met wat je nog wel kan. Sta er eens bij stil wat Antoon overkomen is.
Bestuurslid Koen belooft ons nog een koffiepauze. Dat zit er echter niet in: op t end, goan we bij Pellus koffie drinken.

De eigenaar van Pellus heeft het efficiënt aangepakt: de thermoskannen met koffie en thee staan bij de ingang. Selfservice dus. Bij de koffie breng ik toch even ter sprake of we nog een woordje kunnen verwachten. Jan zou dit ook niet verkeerd vinden en hij voegt er aan toe: er zou ook nog even aandacht besteed kunnen worden aan Wim. Op dat moment krijg ik te horen wat voor verschrikkelijk leed Wim en zijn familie achter de rug heeft. Ik was hier niet van op de hoogte. Ik ben onthutst. Ik prijs me gelukkig dat ik de kans krijg om Wim nog even persoonlijk te spreken.

Bij thuiskomst heb ik het nodige te vertellen. De Antoon van Tilburgtocht 2006 was voor mij toch bijzonder.
De vraag blijft: Laten we de beleving ervan over aan ieder lid individueel of doen we iets gezamenlijks: heel voor de hand liggend, maar vaak toch indrukwekkend: een minuut stilte?

Wim en familie: heel veel sterkte en kracht toegewenst bij de verwerking van jullie verlies.

Stoffel
 

21 mei, Gemonde, groep 1 en 2, 100 Km.

Vandaag toch maar vroeg opgestaan om een keer te gaan fietsen, want gisteren ben ik thuis gebleven van de Reichswaldtocht want toen was de weersvoorspelling wel erg slecht. Ondanks dat het vandaag beter zou worden regende het toch licht toen ik thuis vertrok.
Bij de Pas aangekomen om 8 uur bleek dat er 3 man van groep 2 waren nl. Jan vd Heijden, Jan van Venrooij en Brian van Zoggel. De enige van groep 1 was ik dus.
Jan vd H. stelde voor om een rondje Berg en Dal te doen en te hopen dat de wind zou draaien, maar aangezien het daar niet naar uit zag besloten we toch maar om naar Gemonde te fietsen. Vorig jaar kwam deze tocht bijna langs Heesch dus dan zouden we mooi een stuk af kunnen snijden als het te zwaar zou worden.

Na ruim 20 km tegen de wind in gefietst te hebben kwamen we in Gemonde aan, Jan vd H voelde zich niet goed en ging meteen rechtdoor naar het toilet. Ondertussen hadden wij ingeschreven en de route bestudeerd en wat bleek:we moesten nog eens 40 km tegen de wind in om bij de pauzeplaats te komen, want die was nl. in Vessem.
Maar het was nu droog dus we gingen op pad. Ondanks de tegenwind werd er goed doorgereden misschien wel iets te goed want 10 km voor de pauze kreeg Jan last van zijn maag en moest even wat lozen, en toen bleek ook dat Brian er niet al te fris meer bij zat (waarschijnlijk de onervarenheid en iets teveel gegeven in het begin).
Bij de pauze koffie, cola en een halve pak koekjes genuttigd. De teller stond op 65 km en we waren het over eens dat we de kortste weg naar huis moesten nemen. Dus we gingen meteen van de route af en kwamen op een weg uit die overging in een modderig bospad. Maar weer omgedraaid en terug naar de route (dit waren weer 7 km extra). Via Oirschot, Best, St.Oedenrode (waar we verwelkomd werden door een aantal zingende koren langs de weg) Veghel en Vorstenbosch was de thuisbasis weer in zicht. Jan had samen met mij vanaf Vessem op kop gereden (achterin zorgde Jan van Venrooij indien nodig voor het
duwwerk) maar had in Veghel en in Vorstenbosch nog wat over voor een sprintje bergop.
Na 128 km en iets later als gewoonlijk was ik weer thuis, ondanks alles heb ik lekker gefietst en blij dat ik niet terug in bed gekropen ben zoals de meeste leden
van de club.

Herman Huismans
 

14 mei, groep 2, Moederdag, 75 Km.

De opkomst was heel goed op zondag, ondanks moederdag. Er waren weer een paar oude bekende bij, zoals Willie en Rudolf. Na een paar viaducten bleek wel dat ze nog niet zoveel gefietst hadden.
Het lijkt wel of de gemeentes zo maar overal wegen weg halen, want Jan wist zeker dat hij met zijn Paula ergens heen was gefietst waar we nu nog niet met een tractor doorheen konden. Maar dat mocht de pret niet drukken. Na nog een paar bruggen en viaducten ging het weer richting huis. De extra kilometers zullen wel niet geteld worden, maar dat is ook niet zo erg. Al met al toch een hele mooie tocht.
Jan is een goede toerleider, dus ik weet zeker dat we nog mooie tochten gaan rijden.

Tot zondag, Toon vd Akker
 

13 mei, groep 2, Linge tocht, 130 Km

Op zaterdagmorgen vertrokken we met meer leden van groep 1 dan van groep 2 ,voor een hele mooie tocht langs de Linge. Eerst een oversteek met het pont in Oyen, en toen richting de Linge .
We moesten toch wel even naar de goede weg zoeken, maar toen we die eenmaal gevonden hadden ging het in een zeer hoog tempo (tenminste voor groep 2 ) verder.
Van de mooie omgeving hebben we wel genoten, maar het was wel opletten dat we niet verkeerd reden met die snelheid. Na een lekker kopje koffie met gebak gingen we weer verder. Dat Evelien sterk was wist ik wel, maar zo sterk, dat had ik niet gedacht. Ik kon zelf het tempo redelijk bijbenen, dus al met al viel het wel mee. Als we nog een keer een tocht gezamelijk rijden zouden we wel een klein beetje meer op de snelheid moeten letten.
Ondanks alles was het toch wel leuk om met de leden van groep 1 een tocht te rijden .

Toon vd Akker
 

7 mei, groep 2, 100 Km

Onder leiding van wegkapitein Toon van Schaijk vertrokken we in zuidwestelijk richting. Eindelijk een keer het mooie weer waar we al lang op hebben gewacht, korte broek dus en shirt met korte mouwen (bij de start nog niet voor allemaal).
In totaal telde de groep 18 renners, al na 5 km moest helaas Mark (de kapper) al omdraaien vanwege hooikoorts problemen. Alle anderen hebben uiteindelijk gezamenlijk de eindstreep in Heesch gehaald. Dus iedereen weer 100 kilometers bij hun totaal voor het club kampioenschap. Wout, de groep 2 winnaar van vorig jaar was niet van de partij, ziek, en hopelijk volgende week weer beter. Een plaatje van de route zit er nu dus ook niet bij, we moeten het doen met plaatsnamen.

In flink tempo op naar Veghel, Schijndel, Olland, Liempde en verder richting Oirschot. Op dit stuk vond een klein ongelukje plaats, ikzelf kwam ten val.
Hierna de oorzaak van dit voorval zoal ik dat zelf had beleefd: “Van voren kwam de melding tegenligger in aankomst, iedereen ging dus iets verder op de rechter weghelft rijden, ik ook. Net toen de tegenligger vakbij was week de renner net voor mij iets naar links uit. Ik durfde vervolgens niet ook naar links uit te wijken om een aanrijding met de tegenligger te voorkomen. Ik moest me dus afzetten tegen mijn voorganger waarna ik op mijn achterwerk schuivend tot stilstand kwam. Nadat ik de schrik te boven was gekomen en een broek die aan flarden hing, zijn we allemaal de fiets weer opgestapt.
De terugweg werd ingezet via Lennisheuvel, Boxtel en Olland waar we vanwege de drukte slecht een kop koffie hebben gedronken. Hier kreeg ik nog een stukje maandverband aangeboden van een oudere dame, dit stukje was niet voldoende om de wond te verbinden.

Om aan de 100 kilometer te komen zijn we via Gemonde, Schijndel, Gestel, Vught, Den Dungen en via Koudewater aan de noordzijde van de A59 terug naar Heesch gefietst.
Al met al een heel mooie route en ook allemaal een voldaan gevoel weer thuis te zijn. Door de stevige wind werd het toch nog een zware tocht.

Groeten, Jan van Venrooij
 

6 mei, groep 1, Holterbergtoer, 150 Km.

Lente in Twente.

In totaal 8 leden reden in iets minder dan een uur naar Holten. Met prachtig weer, wat een verschil met vorige week, werd er aangevangen voor de 150 Km in de provincie Overijssel. Vele mooie smalle, af en toe klinkerwegen in dit mooie landschap. Een gebied waar we eigenlijk nooit fietsen maar zoals nu blijkt zeer de moeite waard is. Maar of we dat allemaal meegekregen hebben betwijfel ik, gezien de snelheid.

Vanaf het begin hadden we twee 'plekkers' aan de groep hangen, geen kopwerk doen maar in een klim wel vooraan rijden. Dit kunnen we niet echt waarderen. De eerste koffie pauze zat op 48 Km op het terras van een gerestaureerde boerderij. Hierna volgde de Holterberg voor de eerste keer. Met wind tegen was het niet gemakkelijk, het is niet echt een berg met een hoogste punt. Als je denkt dat je boven bent en afgedaald hebt mag je weer een stukje klimmen.
Na de tweede pauze was het inmiddels flink gaan waaien. De snelheid kwam op stukken niet boven de 26 Km/h maar kennelijk te hard voor de 'plekkers' want die hadden moeten lossen. In de laatste etappe zat er de Holterberg weer in, maar dan met de wind in de rug. Dit ging iets gemakkelijker alhoewel de kilometers begonnen te tellen. Met een gemiddelde snelheid van 31,5 Km/h en de constatering dat niemand ons had ingehaald moesten we ons tevreden stellen.

Groeten, Mari

 

29 april, groep 2, Oranje tocht Schijndel, 115 Km.
 
Om 8.00 verzamelen er was niet veel animo we waren met 5 man.
Het weer zag er goed uit en op naar Schijndel daar zat onze zesde troef al te wachten.
We begonnen aan de oranje tocht we kozen voor de 75 km. De tocht ging in Zuidwestelijke richting de club had veel aandacht besteed aan het pijlen, deze waren keurig op tijd aangegeven. Zo kwamen we langs langs mooie wegen en landschappen en gingen we richting pauze plaats. Deze was in Haghorst in het enigste cafe van het dorp. Het weer viel tot die tijd reuze mee. Na de pauze ging het weer aan het omslaan en werden we verrast door fikse regen buien.
Zo hebben we veel geleden na de pauze dit was een minpuntje ook moesten we veel op kop rijden maar we komen toch weer richting Heesch al is het tempo niet hoog meer. We zaten tegen kramp aan en sommige met kramp. Eenmaal na een hete douche kwamen we weer een beetje op temperatuur. Een mooie tocht en morgen maar rustig aan en maar een beetje minder kopwerk dacht ik. Maar dit kwam zo niet uit.


30 april, groep 2, 100 Km.

Na zo n 30km reed ik verkeerd en kon niet snel terug keren toen ik terug kwam stond alleen nog Jan van Venrooij te wachten. En we vervolgden onze weg met een achtervolging maar deze mocht niet baten we konden niet terug bij de groep komen. We zijn door gereden naar de Drie Linden en de Rustende Jager maar
geen groep te bekennen. Zo zijn Jan en ik maar richting huis gereden en moesten we beide nog veel kopwerk doen wat niet de bedoeling was. We hebben Huub opgepikt in Den Dungen deze fietste een stukje mee. Eenmaal in Heesch hadden we de teller nog op 100 km staan en waren we nog tegelijk thuis met de groep want ik kwam er nog een paar tegen.
Volgende keer maar weer samen fietsen. Eenmaal thuis nog een telefoontje van de toerleider of we heel waren aangekomen.

Wout vd Ven
 

23 april, groep 1, Klimmen-Banneux-Klimmen, 130 Km.

Terwijl de laatste bezoekers van de Nacht van Heesch De Pas uit komen, verzamelen slechts 5 leden voor de aftocht naar Klimmen. Was het de schrik van het eerste echte klimwerk zo vroeg in het seizoen? Feit was dat we als club slecht vertegenwoordigd waren.
Wel deelgenomen hebben, Evelien, Ad, Herman, Ben en ondergetekende.
Een groep die goed aan elkaar gewaagd was, al moesten we Ad meestal laten gaan op de klimmen. Het zwaartepunt lag vlak voor en na de pauze. (klik op plaatje voor profiel).
De koffie tijdens de pauze werd genuttigd in een souvenir winkel annex sportkantine in Banneux. Een bedevaartsoort tussen Luik en Spa. Hier werden de bidons weer gevuld met het officiële 'Banneux-water'. Tijd om een kaarsje aan te steken was er niet meer.
Bij de laatste verzorgingspost werd door sommige de beenwarmers uitgedaan en ging het richting grens. Na één van de laatste klimmen hebben Ad en ik een kleine voorsprong en we besluiten om deze niet meer af te geven. Zodat de laatste 25 Km de groep uit elkaar valt. Als we moe maar voldaan Klimmen binnen rijden sluit Ben weer aan. Na nog even wat gedronken te hebben met Luik Bastenaken Luik op TV ging het weer huiswaarts.  
 


Groeten, Mari
----------------------------------------------------------

23 april, groep 2, Zijtaard, 100 Km.

We gingen 's-morgens met redelijk weer weg. Dat was al heel wat anders dan we gewend waren. Iedereen zat goed in zijn vel, dus we konden lekker door rijden, richting Zijtaart. Dat we een stukje omreden was niet zo erg. In Zijtaart zat Henk ons al op te wachten, hij was met groep 1 mee gereden.
Het werd een tocht met veel draaien en keren, een paar lekke banden, en toch wel wat gemopper over de route. We hadden ook weer een oude bekende bij ons, namelijk Stoffel, hij was nog niet helemaal op zijn oude niveau, maar dat komt wel. Na een heerlijk kopje koffie in Beek en Donk gingen we weer richting Zijtaart. Daar was iedereen wel blij mee, want deze tocht moest maar snel vergeten worden. Net voor Nistelrode nog snel even een lekke band en dat was het dan wel weer.
Ik hoop dat het volgende week weer net zo druk word als zondag, dan word het vast wel weer een mooie tocht.
Tot zondag.

Toon vd Akker

p.s alle Ajax supporters proficiat


 


17 April, Toch(t) Effe Weg, eigen clubactiviteit.


Ondanks het niet al te beste weer 's-morgens tussen 7.00h en 8.00h, hebben we toch 280 deelnemers mogen inschrijven.

Hierboven nogmaals de route geregistreerd met de GPS op het stuur.

Alle deelnemers bedankt en tot de volgende keer.

Mari

 

9 April, groep 2, Berghem, 120 Km.

Goeden dag allemaal

Het is 7.31h dus aan de late kant maar ik zie nog niemand het dorp uitrijden. Dus naar de Misse maar die was al verlaten. Een tandje bij geschakeld en naar de Merks. Halverwege Berghem haal ik Huub in en vertel dat Heesch al verlaten was. Komen we daar aan komt groep 1 al naar buiten, Huub vraagt of ze om 7.15h verzameld hadden. 'doe mar vort' is het antwoord dit blijkt later wel dat vort doen. We vertrekken voor onze tocht het blijft hopelijk droog en Jan is weer van de partij en ziet er getraind uit. Dan staat daar groep 1 langs de weg en we denderen door. Het duurt niet lang of ze komen ons weer voorbij en Fred zoals gewoonlijk OPZIJ OPZIJ!! dit laten we toe. Maar dit is niet voor lange duur want we zien daar Groep 1 staan daar gaan we weer. Nu blijft groep 2 ze voor tot de pauze en we zitten al aan ons derde bakje wanneer ze arriveren. Bij vertrek wordt nog even gevraagd of er een trap gevonden is of overgebleven is van vorig jaar. Na een paar km fietsen we lek en worden we toch nog ingehaald door groep1. Door de forse wind is het toch zwaar voor sommige en dus een tandje terug. Dit geldt ook voor groep 1 want we pikken Huub op die de weg verder met ons volgt. We raken op het eind van de tocht en de hand wordt zo nu en dan weer gebruikt we komen Heesch weer binnen.
Hierbij nog een afbeelding van de route geregistreerd met de GPS.

Wout vd Ven

 

2 april, Mountainbiketocht van Joan, in de Ardennen.

Zondagmorgen 2 april. De wekker staat op kwart over 5, vroeg op maar we moeten nog een paar uur rijden naar de ardennen. Vlug ingeschreven om 9 uur fietsen we met zijn vijven Olne-Spa-Olne aan. Het wordt een zware tocht want het is erg modderig, halverwege begaf de achterrem het. Dus lastig afdalen. maar met een paar slippertjes en in een diepe plas water gelegen (om wat af te koelen) was het toch gelukt de finish te bereiken. Na 73km en 5 uur en 5 minuten was het weer welletjes. Maar het was wel de moeite waard. Zeer mooi fietsen daar, een aanrader !!??

Groetjes, Joan van leuken,      website:http://www.raidvttolne.be.tf

--------------------------------------------------

2 april, groep 2, Grave, 125 Km.


Vol goede moed vertrokken we richting Grave. Mooi op sleeptouw genomen door groep 1, of dat verstandig was weet ik niet maar we hebben wel leergeld betaald. Het tempo lag voor groep 2 iets te hoog. Dat moeten we de volgende keer maar niet meer doen.
Henk pikten we op de dijk op, dat was wel fijn, zo zou later blijken. Regen en wind waren de spelbrekers. Wanneer we bij de koffie aankwamen zat daar groep 1 ook nog dus dat was wel leuk. De terugweg werd een zeer zware dobber, maar zoals ik al zei, Henk was erbij en die vent is zo sterk. Koen zal zondagmiddag wel genoten hebben van de Ronde van Vlaanderen. Ik wil nog even Jan van Venrooij van harte beterschap wensen.
Ik hoop dat hij snel weer beter is.

Tot zondag, Toon vd Akker
-------------------------------------------------
2 april, groep 1, Grave, 125 Km.

Half acht verzamelen en dat is vroeg maar wel nodig om de 125 Km af te leggen en op tijd terug te zijn voor de Ronde van Vlaanderen. Een 'nieuwe trend' lijkt een achterspatbord op de fiets hoewel het nog droog is. We schrijven in voor de Leeuwentoer vanuit Escharen en fietsen eerst van de wind af. Op de dijk richting Nijmegen wordt er menig keer naar voren geroepen 'rechts rijden' om een waaier te kunnen vormen want hier op de dijk heeft de harde wind vrij spel.
Na de koffie weer terug de grens over en meteen een aantal bekende klimmetjes en dat valt tegen voor de eerste keer. Bij Klein Amerika regent het inmiddels behoorlijk en dat zou gedurende de tocht niet stoppen. Behoorlijk nat komen we thuis en ik vrees dat een spatbordje hier niet tegen helpt. Na het douchen met een voldaan gevoel op de bank liggend zie ik dat in de Ronde nu ook de zon schijnt.

Mari v Nistelrooij
 

19 maart, Richting Oost, 90 Km groep 2.

Dat groep 2 toch populair is blijkt wel uit het feit dat er mensen zijn die het expres verslapen om bij ons mee te kunnen rijden.
Maar even over de tocht van vandaag,we dachten dat we met Jan van de Wetering een goede toerleider verloren hadden, maar aan Gerrit hebben we ook een hele goede terug gekregen. De opkomst was heel erg goed met twee nieuwe leden erbij waren we toch ongeveer met 20 man.
We starten richting Escharen en zo verder naar Haps en Boxmeer. In gemert even koffie gedronken bij Fitland, de volgende keer moeten we wel even rekening houden of er geen trap is bij binnenkomst, want dat is voor somige leden toch heel moeilijk om daar op te komen zonder te vallen (he Jan). Na de koffie ging het richting Veghel weer naar huis. Onderweg bleek wel dat sommige leden nog wat training nodig hebben,maar dat komt wel goed. Al met al was het een mooi tochtje.
Volgende week gaan we onze eigen tocht fietsen wat altijd mooi is. Dus hopen we maar dat het weer goed is, dan komt het allemaal dik voor elkaar. Tot volgende week.
Groeten uit Nistelrode

Toon vd Akker
-------------------------------------------------
19 maart, 100 Km groep 1.

Goeden dag
Zondagmorgen acht uur hé wat zijn er weinig van groep 2 volgens mij ben ik de enige.
Ik had op de concept kalender gekeken daar stond acht uur. Dan maar een stukje met groep 1 mee dan draai ik dadelijk wel om. Maar het ging goed dus maar gevolgd meer ook niet. Ik had geen tijd om op mijn 'TV' te kijken zoals Theo dit noemde. Met heel veel draai en keer werk werd het een echte voorjaarsklassieker dit kwam mij niet ten goede. Na de pauze kregen ze er zin in en na 80 km wilden de benen niet zo erg meer en werd de hand van god wel eens gebruikt. Na een lelijke valpartij van Richard in Zeeland toch maar rustig naar huis getuft. Jongens van groep 1 bedankt. Zie ook het plaatje van de GPS ontvanger (TV) van de route.

Wout vd Ven


 

12 maart, Den Dungen, 80 Km groep 1.

Vandaag vertrek voor zowel groep 1 als 2 om 9.00h richting Den Dungen voor een tocht van de club Vlug Trug. Ondanks het weer wat nog niet echt wil meewerken, het vriest en er staat een koude oosten wind is er toch een goede opkomst.
Na 15 Km de route gevolgd te hebben zien we geen gele pijlen meer. We zijn niet de enigste want er zijn meer deelnemers die de pijlen missen. We besluiten om de weg maar te volgen richting Boxtel omdat daar de pauzeplek was. Groep 2 miste ook de pijlen en dacht dat de pauzeplaats bij Vingerhoeds was dus koerste ze daar heen. Na de pauze was het wel goed uitgepijld zodat we snel weer in Den Dungen waren. Langs de Hooghei snel weer naar huis. Dit is ook het punt waar zichtbaar wordt wie er bij aanvang van dit seizoen al vele kilometers in de benen heeft. Want voor een aantal beginnen de kilometers in combinatie met de snelheid parten te spelen.
Thuis gekomen snel een warme douche maar het zou nog even duren voor ik weer op temperatuur was.

Mari van Nistelrooij
 

Openingstocht, 5 maart 2006

Gezegende openingstocht.

De eerste tocht van 2006 waarbij een goede opkomst was, met ondermeer een viertal nieuwe leden werd na een openingswoordje vanuit het bestuur vertrokken voor een fietszegening in Heeswijk.
Weergoden hadden niet veel goeds in petto, halverwege naar Heeswijk kwam de eerste sneeuwbui naar beneden. Al snel werd de rijbaan een wit tapijt. Het tempo ging omlaag dit kwam de veiligheid ten goede, het was namelijk merkbaar dat men weer even moest wennen aan elkaars stuurvaardigheid en reactievermogen.
Gastvrij met dampende koffie werden we ontvangen door de jubilerende zustervereniging T.W.C. de Kachelders i.v.m. hun 25 jarig bestaan. Het Cultureel centrum was gevuld met diverse "oude" bekende gezichten, ondermeer de toerwieler club uit Nuland.
Na een donatie aan de plaatselijke KBO, kwam de toespraak van pastor Joost Jansen met daaraan sluitend een individuele zegening voor een goede en veilig fietsseizoen.
Na deze handeling, waren een aantal leden die de uitgepijlde route tocht wilden fietsen. De overige leden besloten om weer rechtsomkeer te maken gezien de weersomstandigheden was het niet echt uitnodigend om verder te gaan. Binnen enkele kilometers werd het wegdek beter, de strooiploegen van de gemeente Bernheze hadden hun uitwerking niet gemist . Nat en sommige lichtelijk verkleumd gingen de leden eerst naar huis om na een warme douche terug te keren naar café Pellus om hier traditioneel de eerste tocht van het seizoen voort te zetten.
Met koffie en appelgebak gevolgd door enkele drankjes kwamen al snel de eerste sterke verhalen op tafel.

Met fietsgroeten Theo Gevers
 


 

^ Top ^

Made in His  sinds 2001 ©   info@twcdevoorsprong.nl   Ontwerp: Ginderwijd.nl        sitemap