kopfoto
Regelmatigheidsrit 2010.
Sinds 2006 hebben we binnen onze vereniging de jaarlijkse regelmatigheidsrit. De inmiddels ervaren deelnemers zijn steeds beter in staat om de opgegeven snelheid te benaderen. Dat bleek vorig jaar wel toen de winnende groep, uiteraard met wat geluk, er slechts 0,07 Km/h naast zat. Zouden ze in staat zijn om ook dit jaar weer zo goed te scoren?
De organisatie had gemeend om dit jaar een extra handicap in te bouwen zodat de strijd weer meer open lag. In het prachtige parcours welke 3 keer afgelegd moest worden was nu het viaduct bij Ravenstein opgenomen. Dit klimmetje moest twee keer per ronde van ruim 17 Km genomen worden.
Dat deze regelmatigheidsrit sowieso lastiger dan voorgaande jaren zou worden bleek 's-morgens al bij het opstaan. Regen, en die zou de gehele morgen aanhouden. Hierdoor werd door verschillende groepen veiligheidshalve de snelheid wat lager opgegeven. Ondanks deze regen toch een goede opkomst.

regelmatigheidsrit

regelmatigheidsrit
Vlnr. Wim Lagarde, Jan van Venrooij, Bertie Buters en Hans van Oort.
Op de foto ontbreekt Johan Verdiesen.

Op de foto de winnende groep met nagenoeg dezelfde samenstelling als vorig jaar. Ze hebben tot nu toe alle regelmatigheidsritten gewonnen, vijf keer dus. Dit jaar met een verschil van 0,38 Km/h op de opgegeven snelheid, wederom een mooie prestatie.

 
^ Top ^