welkom
Fietsen op Gran Canaria, januari 2011, 2013.

Update januari 2013.
Voor een korte rit heb ik dit jaar voor het eerst het rondje via Monte Leon, Ayagaures gefietst. Dit verkeers arme rondje bestaat uit de GC-503 en de GC-504 waarbij deze laatste het regelmatigst op loopt. Als je na de eerste keer rond gefietst te zijn hem nog een keer tegengesteld fietst kom je uit en thuis vanaf Free-Motion aan 55 Km.

Wegdek.
Vrijwel op alle beschreven wegen is het asfalt perfect. De wegen waar het asfalt wat minder is zijn echter goed te doen. De ervaring leert dat je minder goed asfalt beter klimmend dan afdalend kunt fietsen.
 
Fiets je vanaf Agüimes naar het westen dan kom je bij een splitsing van de GC551 en GC552. Waarvan de laatste tot vorig jaar slecht asfalt had. Aan deze weg werd nu (januari 2013) flink gewerkt en was op een paar kilometer na voorzien van nieuw asfalt. Zal over een paar maanden wel gereed zijn.

Ook voor het eerst de GC605 gefietst in de richting van noord naar zuid. Waarvan het asfalt voor een stuk ook niet geweldig is. Laat je echter niet weerhouden want het uitzicht is prachtig.
Op de splitsing ga ik links en krijg een steile afdaling voorzien van losse stenen richting Soria. Neem je de andere weg dan kom je na een prachtige afdaling bij Mogan uit. Zie ook zie stukje hierboven van 9 januari 2011.
Het beste is om de GC605 van zuid naar noord te nemen. Aan het eind ga je rechts om een stukje verder links even bij te tanken op een door fietsers druk bezet terras. Net voorbij dit terras kun je links de GC-600 op voor  de laatste 10 Km naar De Pico de Las Nieves. Ga je rechtdoor dan kun je via Sant Bartolomé weer afdalen.

Tot slot.
Het was een aangenaam verblijf op Gran Canaria waar door veel Europeanen gefietst wordt in deze periode. Voor de racefiets biedt de warmere zuid kant van het eiland in de winter voldoende mogelijkheden om een week rond te fietsen.
Google maps laat niet alle fietsbare wegen zien voor Gran Canaria. Om de beschreven routes goed te kunnen volgen is een kaart wel nodig. Een geplastificeerde kaart is te verkrijgen bij Free Motion. De huurfietsen van merk Cannondale die niet ouder zijn dan een jaar, hadden we van Free-motion. De huurprijs is zodanig dat het niet rendabel is om voor een week je eigen fiets mee te nemen.
Door op tijd te boeken betaalden we slechts €245,- per persoon voor de vliegreis inclusief 8 dagen appartement. Het appartement Dorotea hadden we geboekt via Booking.com.
Voor de niet fietsers, de huur van een strandbed is evenals een parasol €2,50 per dag.

De gefietste routes, behalve die van dinsdag, op Bikely:
- route zaterdag
- route zondag
- route maandag
- route donderdag


Voor meer info neem dan contact op via deze site.

Mari van Nistelrooij
^ Top ^