vakantieritten
Verslagen van vakantieritten 2011 door leden. Dien jouw verslag via dit formulier in.

 

Italiƫ, Dolomieten 2011.

Dit jaar hebben we tijdens de vakantie de Dolomieten maar eens opgezocht. Herman in de Dolomieten Volgens de kenners kun je hier prachtig in de bergen fietsen of wandelen. Dit gebied is uiteraard bekend van de Giro en de Dolomietenmarathon voor toerfietsers die hier ieder jaar gehouden wordt.

Op woensdag zijn we aangekomen op ons vakantieadres en op vrijdag de 1e keer gefietst, dit bleek nog tegen te vallen ook al had ik net de 2 daagse in Bitburg er op zitten. De klimmen zijn niet alleen een stuk langer maar ook nog eens net zo steil als sommige heuvels in de Eifel.
Op zondag bleek er een toertocht gehouden te worden rond het Sella gebergte. Het is hier altijd behoorlijk druk met auto`s, fietsers en motorrijders. Maar deze dag is het hele parcours afgesloten behalve voor fietsers, de zogenaamde Sella Bike day.
Hoogteprofiel Sella Bike DayDus besloten om maar eens mee te fietsen. Het is een ronde van 55 km met 1750 hoogtemeters. Maar om op de route te komen eerst van ons vakantiehuis in Ortisei er naar toe fietsen was 10 km met 400 hoogtemeters extra.
Er bleken 18000 deelnemers te zijn, iedereen kan meedoen zonder in te schrijven, maar ze starten allemaal vanaf verschillende dorpen in de omgeving en niet allemaal tegelijk, dus het viel mee met de drukte. Het grootste gedeelte komt op de racefiets maar ook een aantal op de mountainbike, gewone fiets, fiets met aanhanger (inclusief kind) en zelfs iemand met een 1-wieler.
De volgende passen moeten overwonnen worden: Sella 2244 m hoogte, Pordoi 2239m, Campalongo 1875m en als laatste de Gardena 2134 m (klik op hoogteprofiel) Dit is een mooi rondje en onderdeel van de bekende Dolomietenmarathon.

Later in de week heb ik de ronde nog een keer andersom gefietst en dan lijkt het wel zwaarder. Verder de zware Passo Fedaia beklommen die dit jaar in de Giro zat, 15 km lang waarvan de laatste 6 km 11,5 % gemiddeld. (6-8 km/u, zo steil is niet echt leuk)

Voor meer informatie en voor degene die zin hebben om een keer mee te doen, het kan weer op 18 september zie deze link
Of misschien met een aantal leden in 2012 naar de Dolomietenmarathon

Groeten, Herman
15% Sella Bike Day
Sella Bike Day Hoogteprofiel Passo Fedaia
^ Top ^