KOP
Dolomieten vakantie tochten, september 2015

DAG 1. Woensdagmorgen 6:00 uur verzamelen voor de lange reis met 9 man (Casper, Bert, Mari, Hans van Uden, Hans van Oort, Ron, Herman, Ben, Marc) in 3 auto's naar de Dolomieten in ItaliŽ. Na een goed verlopen reis met niet al te lange files een aankomst in ItaliŽ bij hotel San Leonardo in Pedraces, Badia om 17:15 uur. De auto van Casper had een andere route genomen dus die waren 1 uur eerder en zaten al aan het bier.
Wij hadden al besproken in de auto om een klein stuk te gaan fietsen. Het was tenslotte droog ondanks de slechte weersvoorspellingen. We zijn gegaan met 5 man voor een ritje van 20 km om de benen vast te laten te wennen (10 km omhoog en 10 km naar beneden) naar het plaatsje Corvara voor we aan tafel konden voor een lekker 5 gangen diner. Daarna nog even natafelen met een biertje en naar de slaapkamer voor een goede nachtrust. Dolomieten Marathon

DAG 2, 7:30 uur ontbijt en om 8:45 op de fiets voor een rit van 112,67 km en 3050 hoogtemeters. De tocht begon met een klim van zo'n 15 km vanaf Corvara naar passo Campolongo (1850m) daarna een kleine afdaling van 5 km en nog 9 km verder klimmen naar de top van Passo Pordoi (2239 hoog en de meest beklommen berg in de ronde van ItaliŽ), boven werd het eerste bakje koffie van de dag genuttigd werd. Daarna een mooie afdaling die we in dag 4 omhoog zouden gaan. In de afdaling handen aan de remmen omdat er flinke snelheden gehaald worden in deze mooie maar bochtige afdaling. Eenmaal beneden begon de volgende klim gem. 7,5% van Canazei via Alba naar het meer Lago di Fedaia. Boven op de Passo di Fedaia (2057) de jasjes aan voor de snelle afdaling 10% waar hoge snelheden werden bereikt met op de teller topsnelheden rond de 85 km en de snelste van ons 97,3 km per uur. Halverwege de afdaling had de navigator zich vergist want er kon maar via een kant door de kloof gefietst worden wat betekende dat we een ommetje mochten maken van 13 km. (Daar is niets vlak) Maar ja het was wel de moeite waard daarvoor dan wel de complimenten aan hem. Na deze mooie bezichtiging op naar de lunch voor spaghetti bolognese en een glas cola. De tocht ging verder via col di Rocco lekker naar beneden en de laatste zware beklimming van ong. 25 km met na 10 km een afdalingkje van 1,5 erin de laatste 5 km begon in Arabba met verschillende stukken van 10% eenmaal boven waren we weer boven op de Passo Campolongo.(pfffffffff). Daarna met zijn allen de laatste 15 km lekker naar beneden om in het hotel te gaan genieten van een heerlijk biertje en de gewone chips die we er bij kregen.

DAG 3, Wederom om half 8 een ontbijt en om 8:45 op de fiets voor een rit van 90 km en 2500hm. Dolomieten Het weer is goed ondanks de slechte voorspelling. De beentjes begonnen de dagen te voelen maar na een paar km. gereden te hebben kwam het ritme er toch weer mooi in. Het ging alweer lekker vals plat omhoog (5%) waar het steeds steiler werd en na 15 km. De top van de eerste berg alweer bereikt hadden na een klein uur. De reis ging verder van Compolongo met wat dalingen en vals plat en laatste 10 km. 9.3% gemiddeld naar de Passo di Giau (2236). Hier werd weer een lekkere stevige maaltijd genuttigd. Eenmaal alles op ging de reis verder via Falzarego (2105) tot aan de top van de laatste berg Valparola (2200) om weer aan de lange vals plat afdaling richting hotel te gaan.Daar aangekomen was het voor ons allen weer een mooie dag en wederom zonder stukken of lekke banden terug.

Dag 4. De Sella Ronde, 65 km 1930 hm. MOET JE GEFIETST HEBBEN ALS JE IN DE DOLOMIETEN BENT GEWEEST, Slechte voorspelling en regen bij het ontbijt was voor drie van de negen mannen de reden om aan de terugreis te beginnen. Zes man over om aan deze laatste zware, zeker na 3 dagen fietsen, maar toch mooie tocht te beginnen en te genieten. Dolomieten Marathon De laatste dag gingen we er van genieten (ondanks de regen die naar beneden kwam) met op de Passo Gardena (2119) al meteen het eerste kopje koffie om een beetje op te warmen bij een temperatuur van 3 graden. Op de top was het erg mistig en dus niets te zien van het prachtige Sella massief waar deze streek om bekend is. Eenmaal in de afdaling kwam de eerste regen naar beneden, voelt meteen erg koud aan en een natte weg maakt afdalen ook niet echt plezierig. De regenbui duurde nog even tot we boven waren op de Passo Sella (2240) zo’n 5 km klimmen. Onderweg bleken er nog veel meer fietsers deze route af te leggen, deze waren bezig om van Geneve naar VenetiŽ te fietsen in 7 dagen. Na een korte afdaling wederom 6 km klimmen naar Passo Pordoi, die ook in de mist lag. Daar een uitgebreide maaltijd met schnitzel en friet genuttigd. En na dik een uur maar begonnen aan de afdaling en de laatste klim in de schitterende omgeving van de Dolomieten.

---  Voor alle foto's in groter formaat klik of tik (boven) op de eerste foto en stap verder door rechts op de geopende foto te tikken
Dolomieten Dolomieten Dolomieten Dolomieten

Voor meer foto's en filmpjes van deze Dolomieten fietsers kijk hier in het album.

Mannen bedankt voor de leuke dagen het was de moeite waard en voor mij op naar volgend jaar.

Gr een Dolomietenbok.
Made in His 2001-2022 ©  info@twcdevoorsprong.nl    ontwerp: Ginderwijd.nl