ATB dag 16-2-2008


Wederom naar Raar een plaatsje in de buurt van Maastricht waar de ontvangst is met koffie en appelgebak. Het duurde even voordat onze gids, broer van Huub arriveerde. Kort na de start hadden we al onze eerste lekke band. Niet de laatste werd gevreesd met de doornheggen hier in deze streek. Even later kreeg Theo problemen met zijn (nieuwe) ketting. Getracht te repareren maar er zou een nieuwe op moeten.
Er moest veel geklommen worden en dat valt tegen. Soms gevaarlijke afdalingen waar alleen een aantal waaghalzen zittend op de fiets naar beneden gingen. De meeste  liepen een stuk naar beneden.
Net over de grens vinden we een fietsenmaker annex smid waar uiteindelijk een verkeerde ketting wordt gemonteerd. Na de koffie en een heleboel slappe klets vervolgen we de route. Na de tweede fietsenmaker met wel de juiste ketting kunnen we weer verder.
Na de derde lekke band te hebben gehad lijkt het beter te gaan. We presteren het om zelfs ruim een uur door te fietsen zonder te stoppen. Na 72 Km met een pittige klim op het eind zijn we terug op onze startlocatie waar roggebrood en zelfgemaakte erwtensoep er in gaat als koek.

Ondanks het vele oponthoud toch een mooie en gezellige dag gehad mede dankzij het schitterende zonnige vriesweer.

Hieronder nog de route en het hoogteprofiel wat Herman heeft geregistreerd.

Mari 

^ Top ^

Made in His  sinds 2001    info@twcdevoorsprong.nl   Ontwerp: Ginderwijd.nl        sitemap